Perku lenkiškus produktus. Jų privalumas – ne tik mažesnė kaina

Man dar neteko važiuoti į Lenkiją apsipirkti. Kada nors susiruošiu, bet kol kas kasdieniams poreikiams užtenka ir lenkiško kioskelio miegamajame rajone. Kainos žemesnės, eilė trumpesnė negu parduotuvėje, o man iki pilnos laimės – tik sviesto, varškės ir dviejų rūšių pieno: paukščių bei karvės.

Nesu matematikė, ir man patinka apvalūs skaičiai – tie, kurie turi daugiau nuliukų, mažiau kabliukų.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Nesu matematikė, ir man patinka apvalūs skaičiai – tie, kurie turi daugiau nuliukų, mažiau kabliukų.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Man dar neteko važiuoti į Lenkiją apsipirkti. Kada nors susiruošiu, bet kol kas kasdieniams poreikiams užtenka ir lenkiško kioskelio miegamajame rajone.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Man dar neteko važiuoti į Lenkiją apsipirkti. Kada nors susiruošiu, bet kol kas kasdieniams poreikiams užtenka ir lenkiško kioskelio miegamajame rajone.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjas Gluosniuose

2016-03-18 19:20, atnaujinta 2017-06-01 08:00

Grįžusi pranešu, ką pirkau, ir trumpam suglumstu dėl namiškių klausimų: kiek gramų pakelis?

Kur dingo tie laikai, kai du šimtai gramų sviesto ir litras pieno buvo savaimesuprantamybė? Dabar šalia įprasto tūrio pakelių ir pakų – kas antras su gana keistomis dozėmis. Gal viskas pritaikyta kažkokiai populiariai receptų knygai, pagal kurią gamina kiekvienas lietuvis ir kurios aš neturiu?

Patiekalui jums reikės 93 g. šokolado, 175 g. sviesto, 180 g. varškės, 0,9 l. pieno, 0,9 l. aliejaus... Ir išsivirsit šokoladines Kijevo spurgas su sviestiniu įdaru.

Nesu matematikė, ir man patinka apvalūs skaičiai – tie, kurie turi daugiau nuliukų, mažiau kabliukų. Išskyrus vonios svarstykles, žinoma. Ten šita taisyklė negalioja ir 61,8 kg yra 61,8 kg, o ne apytiksliai 62. O tam žmogui, kuris suapvalins iki šešiasdešimt dviejų – tegu jai karpa ant nosies išauga.

Neseniai parduotuvėje mačiau kitą stebuklą – mažus, beveik jogurto indelius su skaidraus skystymėlio užpildu. Nenumanau, kiek ten gramų, matyt, pakankamai, kad atitiktų senobinį lietuvišką matavimo vienetą – burnelę. Yra paklausa, yra ir pasiūla.

Bet kokią paklausą atitinka maisto produktų nugraminimas nuo įprastų normų? Slaptas susitarimas su okulistais, kad kuo daugiau žmonių pirktų akinius, nes reikia parduotuvėse skaityti mažus šriftukus? Netikėtas rūpestis visų sveikata: kadangi mes viską valgom ir geriam pakais ir pakeliais, tai taip už mus, apsirijėlius, nesusipratėlius, sumažinama kalorijų norma, todėl šitas akių dūmimas tik į gera ir vertas padėkos.

Raktiniai žodžiai, be abejo, akių dūmimas. Arba tiesiog mulkinimas – mažu nepastebės, gal net nesigilins ir susimokės...

Peržiūrėjau pirkinius iš lenkiško kiosko – viskas normaliai, žmoniškai: 200 gramų sviesto, litras pieno. Todėl ir sakau, bent čia lenkai neišsi...inėja. O vietiniams gamintojams ir tiekėjams turiu vertingą, jų požiūrį į mus atitinkantį pasiūlymą, kaip išnaudoti dar neišnaudotą.

Į dešimties kiaušinių dėžutę prieš Velykas dėti devynis paprastus ir vieną dažytą kiaušinį – linksmų švenčių, mielieji! Po Velykų dažyto nebedėti ir palikti visiems jau įprastus devynis – juk šventės baigėsi, cholesterolio vartokim mažiau, ir (koks sutapimas!) kaip tik devynių kiaušinių reikia populiariajam Kijevo spurgų receptui...

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.