Vairavimo mokinė pateikė savo versiją apie incidentą Kaune

Rašinėlyje „Mokinę išgąsdinęs vyras gavo nepamirštamą instruktoriaus pamoką„ aprašomas įvykis susijęs su manimi, todėl norėčiau išreikšti savo pastebėjimus. Esu ta mokinė, kuri, anot teksto autorės, sankryžoje stovėjo ilgokai.

Sugrįžęs į automobilį, instruktorius atrodė visiškai ramus. O signalizavusio automobilio vairuotojas pagaliau sugebėjo ramiai palaukti, kol pajudėsiu.<br>Skaitytojos Linos nuotr.
Sugrįžęs į automobilį, instruktorius atrodė visiškai ramus. O signalizavusio automobilio vairuotojas pagaliau sugebėjo ramiai palaukti, kol pajudėsiu.<br>Skaitytojos Linos nuotr.
Tą popietę, praleidusi kitus automobilius, pasiruošiau važiuoti.<br>Skaitytojos Linos nuotr.
Tą popietę, praleidusi kitus automobilius, pasiruošiau važiuoti.<br>Skaitytojos Linos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Būsima vairuotoja

Mar 18, 2016, 10:48 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 9:16 AM

Laiko suvokimas yra subjektyvus dalykas. Galbūt tos keliasdešimt sekundžių man yra reikalingos, norint tinkamai įvertinti situaciją ir pajudėti saugiai, nesukeliant eismo įvykio. Juk Baltų prospekte gana intensyvus eismas, ypač vakarop, ir dažnas čia viršija leistiną greitį.

Tą popietę, praleidusi kitus automobilius, pasiruošiau važiuoti. Tačiau už mūsų stovėjusio automobilio vairuotojas panaudojo garsinį signalą, ir, man bandant paskubėti, automobilis užgeso. Instruktorius mane nuramino, automobilis užsivedė, tačiau nespėjus pajudėti iš vietos vėl sulaukiau signalo.

Kaip žinote, gyvenvietėse neleidžiama naudoti garso signalų, išskyrus tuos atvejus, kai jie būtini, norint išvengti eismo įvykio. Būtų įdomu sužinoti, kokio eismo įvykio siekė išvengti vairuotojas?

Tuomet instruktorius, įjungęs avarinį signalą, išlipo iš automobilio ir priėjo prie signalizavusio vairuotojo. Apie ką kalbėjosi, negaliu pasakyti, nes likau automobilyje. Tačiau visiškai nesutinku su teksto autorės mėginimu instruktorių pavaizduoti kaip chamiškai besielgiantį stačioką. Mano nuomone, mane vairuoti mokantis žmogus yra geležinės savitvardos, pastabas sugebantis pasakyti ramiai, suprantamai ir neįžeidžiant.

Sugrįžęs į automobilį, instruktorius atrodė visiškai ramus. O signalizavusio automobilio vairuotojas pagaliau sugebėjo ramiai palaukti, kol pajudėsiu.

Tačiau, vos pajudėjus, man teko staigiai pasukti vairą, siekiant išvengti susidūrimo, nes to už mūsų buvusio automobilio keleiviai, filmuodami ar fotografuodami, nesilaikė saugaus atstumo ir pavojingai priartėjo prie mokomojo automobilio. Tai sukėlė žymiai didesnį stresą, nei pypinimas nereguliuojamoje sankryžoje.

Noriu nuoširdžiai atsiprašyti signalizavusio automobilio vairuotojo, kad jo netolerantiškas elgesys, saugaus atstumo nesilaikymas ir garsinio signalo naudojimas ne pagal paskirtį jam sukėlė tiek neigiamų emocijų, o mano eilinę vairavimo pamoką pavertė neeiline. Tai tik dar kartą parodo, kaip visuomenei trūksta tolerancijos ir pakantumo.

Beje, to rašinio autorė Lina klausė: „O kaip yra su etiketu bei elgesio taisyklėmis?“

Kelių eismo taisyklėse nurodoma: „Eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu.“ Tad prieš mesdama akmenį į kitą, pagalvokite apie savo poelgius ir atsakomybę.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.