Netikėtas incidentas troleibuse vilnietę išgąsdino ne juokais

Viešajame transporte visada jaučiausi saugi. Lėktuvų ir lengvųjų automobilių prisibijau dėl avarijos ar katastrofos tikimybės, o čia? Kas blogo gali nutikti troleibuse? Klydau.

Apie 18 val., važiuojant 2 maršruto troleibusu iš centro į stotį, nutiko nemalonus incidentas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Apie 18 val., važiuojant 2 maršruto troleibusu iš centro į stotį, nutiko nemalonus incidentas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Neramu tik viena – kas ten visgi įvyko? Ko buvo pripurkšta?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Neramu tik viena – kas ten visgi įvyko? Ko buvo pripurkšta?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ugnė

2016-04-16 11:07, atnaujinta 2017-05-28 17:41

Pirmadienį, apie 18 val., važiuojant 2 maršruto troleibusu iš centro į stotį, nutiko nemalonus incidentas.

Žmonių buvo daug: pensininkai, šeima su vaikais, krūva studentų. Sėdėjau priekyje. Gale kažkas pradėjo kosėti. Paskui ir dar vienas žmogus. Iš pradžių suirzau – pamaniau, serga ir negali nusėdėt namie, dar užkrės kitus. Paskui kosėti ėmė vis daugiau žmonių. Nemaloniai gerklę kutenti ėmė ir man.

Atsisukau ir pamačiau, kad keli vaikinai užsidengė veidus skaromis. Tuo metu buvome netoli Trakų g. stotelės. Vaikinas priekyje paprašė vairuotojos: „Atidarykit, išleiskit žmones, kažkas čia kažko pripurškė, visi kosti.“

Aštrumas gerklėje vis didėjo, veidą skara užsidengiau ir aš. Vairuotoja atsakė, kad čia sustoti ir išleisti keleivius draudžiama. Kosėjo jau turbūt visi, buvę troleibuse. Vyrai iš galo ėmė šaukti: „Atidarykit, čia yra vaikų, jiems bus bloga.“

Vairuotoja vis tiek atsisakė išleisti. Žmonės nerimo, tuo metu mane jau suėmė baimė – juk neaišku, nei ko pripurškė, nei kuo viskas baigsis. Priekyje stovėjęs vaikinas pradėjo belsti į vairuotojos duris ir šaukti, kad žmonės pradės dusti, ir kad ji tučtuojau privalo atidaryti duris. Galiausiai vairuotoja nusileido ir atidarė troleibuso duris. Puolėme lauk, kvėpuoti jau buvo sunku. 

Atsisukusi pamačiau, kad išlipo ne visi. Visi studentai, jaunuoliai ir šeima su vaikais – taip, o keletas pensininkų liko sėdėti savo vietose ir ironiškai šypsojosi. Nesuprantu, ar jie manė, jog čia tik be reikalo keliama panika, ar iš tiesų nejautė pasikeitusio oro.

Įkvėpus šviežio oro pasidarė lengviau, tačiau dar gerą pusvalandį po to svaigo galva ir buvo sunku kvėpuoti. Toks keistas jausmas – tarsi tintų gerklė. Visą vakarą ją peršėjo.

Džiaugiuosi to vaikino drąsa – jei ne jis, nežinau, kaip būtų pasibaigę. Turint omenyje, kaip prastai jaučiausi po to, baisu pagalvoti, kas būtų buvę tiems vaikams, jei kelionė būtų trukusi ilgiau.

Neramu tik viena – kas ten visgi įvyko? Ko buvo pripurkšta? Žiaurūs žmonės, kurie tokiais būdais pokštauja. Galbūt kas nors, likęs troleibuse, galėtų pasidalinti, kuo viskas baigėsi?  

***

Laikinasis „Vilniaus viešojo transporto vadovas“ Rimantas Markauskas ramino, jog viskas baigėsi labai paprastai.

„Labai apgailestaujame dėl šio įvykio ir atsiprašome visų nukentėjusiųjų. Minėtu laiku į 2 troleibuso vairuotoją kreipėsi keleivis, prašydamas atidaryti duris ir išleisti. Keleiviui paaiškinus, kad salone jaučiamas dujų kvapas, troleibuso vairuotoja sustabdė troleibusą ir išleido visus norinčius išlipti keleivius. Dalis keleivių liko troleibuse.

Nuvažiavus į stotį buvo išvėdintas troleibuso salonas ir tik pasiklausus keleivių buvo nuspręsta tęsti darbą toliau. Daugiau nusiskundimų iš keleivių nesulaukėme“, – sakė R.Markauskas.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.