Kauno stotelėje paliktas vaikas po 46-erių metų ieško motinos

Kaune 1970-ųjų gegužės 1-ąją gimęs Hariu prisistatęs vyras parašė laišką mamai, kurios jis niekuomet nematė – ką tik gimęs jis buvo paliktas vienoje Kauno stotelėje ant suoliuko. Praėjus 46 metams jis pagaliau išdrįso pradėti jos ir galbūt savo dvynio brolio paieškas. Į šį laišką yra sudėta visa jo širdis.

Kaunietis, paliktas autobusų stotelėje, norėtų dar kartą išvysti savo motiną.<br>123rf.com asociatyvi foto.
Kaunietis, paliktas autobusų stotelėje, norėtų dar kartą išvysti savo motiną.<br>123rf.com asociatyvi foto.
123rf asociatyvi nuotr.
123rf asociatyvi nuotr.
123rf asociatyvi nuotr.
123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 1, 2016, 8:00 PM, atnaujinta May 27, 2017, 12:04 AM

„Šiais metais gegužės 1-oji sutampa su Mamos diena. Kiekvienais metais šitos gražiausios pavasario šventės laukiu su dideliu jauduliu, nes tai brangiausio žmogaus žemėje diena, tai Mamos diena.

Tai ta diena kai mes galime nuoširdžiai apkabinti ir suspaudę glėbyje džiaugtis tuo turtu, kurį mums suteikė Aukščiausiasis. Pamiršę visus kartu patirtus rūpesčius, sunkumus, džiaugiamės pavasario gėlėmis, pavasario švente ir Mama, kuri vis dar kartu, plaukus puošiančiu sidabru.

Kartu amžinai, kur tu nebūtum – ar toli kelionėje ar šalia. Ar gyvenime suklupus ji bus kartu, nes ji Mama.

Tačiau šią dieną žiūrint per langą, laikant rankoje gėles daužosi širdis laukiant Tavęs, Mama. Kad Tu žinotum, kaip aš Tavęs laukiu visus šiuos 46 pavasarius. Toks didelis mano noras apkabinti ir pamatyti Tavo akis...

Taip, akis moters, kuri mane tik gimusį gegužės 1 d., palikai ant suoliuko stotyje, Kaune. Kažkur dar buvo mano brolis dvynys.

Aš Tavęs laukiu ne dėl to, kad pasveikintum su gimtadieniu. Norėčiau paprasčiausiai paklausti: kaip Tu, kaip Tu jautiesi?

Ar aš pykstu? Gal paauglystėje šiek tiek, bet bėgant metams aš suprantu kas turėjo Tau nutikti jaunystėje, kad paliktum ką tik gimusį kūdikį. Metams bėgant aš supratau, kad tuo metu pasaulyje buvai likusi viena, visiškai viena, tau niekas neištiesė rankos, nuo Tavęs nusisuko artimiausi žmonės, Tu nejautei po kojomis žemės, ir išskridai, kaip sužeistas paukštis.

Tavo gyvenimo skrydžiui aš buvau per sunkus. Mama, kol dar nevėlu, pasirodyk nors sapne, noriu paliesti Tavo ranką, pamatyti akis, kurias mačiau, bet tik akimirką.

Kol nevėlu sugrįžk, kad ir kas Tau būtų, kokia bebūtum... Aš Tavo sūnus, ir laukiu sugrįžtančio paukščio, sugrįžk, Mama, tikiu.

Viliuosi, kad ši istorija iš lūpų į lūpas pasieks ir Mamą.

Su Mamos diena visus, mylėkit ir gerbkit vieni kitus, kol esat kartu šalia.“

Redakcijos prierašas: norėdami sužinoti autoriaus elektroninio pašto adresą rašykite bendraukime@lrytas.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.