Emigrantė kronas perskaičiavo į eurus ir pakraupo: „Laikykitės!“

Nebegaliu tylėti. Kraujas verda, ima pyktis. Pastarąsias paras, galima sakyti, neišlendu iš „Facebook“. Mes su šeimyna gyvename Islandijoje ir esame pasibaisėję. Kokios kainos ir kokie atlyginimai! 

Autorė su vyru apsipirko visai savaitei.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Autorė su vyru apsipirko visai savaitei.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Už maistą trijų asmenų šeimai autorė sumokėjo 84 eurus.<br>Laiško autorės nuotr.
Už maistą trijų asmenų šeimai autorė sumokėjo 84 eurus.<br>Laiško autorės nuotr.
Islandiškas kronas autorė pavertė eurais ir pakraupo.<br>Laiško autorės nuotr.
Islandiškas kronas autorė pavertė eurais ir pakraupo.<br>Laiško autorės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Emigrantė Solveiga su šeima

May 2, 2016, 10:32 AM, atnaujinta May 26, 2017, 11:06 PM

Aš iš Lietuvos išvykau prieš 16 metų, vyras – prieš 5 metus. Mano sūnui, kai jį atsivežiau į Islandiją, buvo 3 metukai. Valstybė nori susigrąžinti emigrantus! Ir dirbti už 350 eurų? Premjeras Algirdas Butkevičius tautiečius pavadino turinčiais psichinių problemų. Viešai. Jūs gal juokaujat?

Kur pagarba savo tautai? Jau nekalbu apie pagarbą sau. Joks save gerbiantis politikas taip nekalbėtų. Žmonės sukyla, nebegali tylėti ir komentuoja, todėl būna išvadinti psichiniais ligoniais? Absurdas! Tauta mato vienas kainas, o valdžia – turbūt kitas.

Jeigu esame Europos Sąjungoje, tai ir atlyginimai turi būti atitinkami. O dėl grįžimo į Lietuvą... Jei emigravo visa šeima – viskas. Mūsų sūnui dabar 17 metų, jis pabaigė vidurinę, toliau mokosi... Kai jo paklausėme, ar planuoja kada grįžti į Lietuvą, jo atsakymas nenustebino: „Ką aš veiksiu už 350 eurų, kai čia dirbdamas kas antrą savaitgalį uždirbu 800 eurų?“

17 metų vaikinukas uždirba du vidutinius Lietuvoje atlyginimus. Kur tai matyta?

Su vyru buvome apsipirkti visai savaitei. Už maistą trijų asmenų šeimai sumokėjome 84 eurus. Iš smalsumo islandiškas kronas perskaičiavome į eurus ir pakraupom!

Garsusis kalafioras: 1 kg kaina 2,83 euro, pirkom vieną ir jis kainavo 0,73 euro; 1,5 l pieno – 1,47 euro; „Lavazza“ kava – 3,55 euro; 1 kg morkų – 2,12 euro; grietinėlė – 1,98 euro; 350 g agurkas – 1,19 euro; rauginti agurkai – 1,53 euro; 1 kg baklažanų – 2,55 euro; 1 kg kopūstų – 1,27 euro...

Ir taip toliau. Noriu pasakyti, kad beveik visos daržovės yra importuotos. Mano klausimas jums – kaip pragyvenate už 350 eurų? Pasakykit, nes mes nesuprantam. Mes nedurni ir matematiką mokam. Mano vyras laukia ir jau trina rankytėmis, kol grįžęs į Lietuvą galės pakovoti už teisybę.

Dėl nėjimo į prekybos centrus – mes už. Tik tada reikia apsipirkti turguje ar kaime pas močiutę. Leisti prisidurti senoliams prie pensijos. Pirkti mažose parduotuvėlėse. Nes gerai vienas žmogus pasakė: „Jei prieš nėjimą į prekybos centrus jūs apsipirksite trims dienoms į priekį, prekybos centrai vis tiek laimės.“ O prekybininkai turėtų gerbti pirkėjus, nes jų dėka gali keliauti po pasaulį ir pirkti brangias mašinas.

Tikiuosi, kas nors išgirs šias mano mintis. Su pagarba savo tautiečiams ir Lietuvoje likusiai šeimai – laikykitės, mes su jumis!

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.