Buvusi emigrantė paskaičiavo, kiek kainuoja mėnuo Lietuvoje

Ilgai buvau tyli skaitytoja. Bet išaušo diena, kai tylėti pasidarė per sunku. Atlikau apytikslius pragyvenimo skaičiavimus. Kiek maždaug kainuoja maistas mėnesiui. Skaičiavau tik pagrindinius produktus: kruopas, duoną, kiaušinius ir panašiai.

Skaitytoja atliko apytikslius pragyvenimo skaičiavimus.<br>„Lrytas.lt“ fotomontažas.
Skaitytoja atliko apytikslius pragyvenimo skaičiavimus.<br>„Lrytas.lt“ fotomontažas.
Lietuviški :)?<br>Laiško autorės nuotr.
Lietuviški :)?<br>Laiško autorės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

J.

May 7, 2016, 9:03 PM, atnaujinta May 26, 2017, 7:32 AM

Duoną mes valgome kiekvieną dieną. Populiarioje interneto parduotuvėje viena pigiausių duonos rūšių kainuoja 0,55 euro. Šviesi, bet ne kiekvienas ją mėgsta. Tamsi duona brangesnė.

Batonas kainuoja 0,48 euro. Turguje galima rasti už 0,37 euro. 180 gramų varškės kainuoja 0,64 euro. Kai šeima didesnė, kiek tokios varškės reikia?

Kiaušiniai – 0,99 euro; grietinė – 0,64 euro; sviestas – 0,88 euro. Bulvės (kai joms buvo akcija) – 0,27 euro. Svogūnai 0,44 euro; ryžiai – 0,87 euro už keturis pakelius. Manų kruopos – 0,32 euro, grikiai – 0,86 euro. O vištiena turguje apie 4 eurus kainuoja. Aliejus – 2,38 euro, miltai – 1,05 euro; makaronai, kurių išvis neįmanoma valgyti – 0,58 euro; cukrus – 0,92 euro. Gabaliukas sūrio – 1,20 euro. Beje, tai net ne sūris, o sūrio gaminys.

Morkos – 0,36 euro, o pigiausi obuoliai po 0,6 euro už kilogramą. Bananai – 1,44 euro, agurkai – 1,69 euro, pomidorai – 1,99 euro. Ir taip toliau. O česnakai – net 4,25 euro!

Žodžiu, suskaičiavau, kad per vieną apsipirkimą išleidžiame 27 eurus. Mėnuo, kaip žinote, turi 30 dienų. Gerai, į parduotuvę neiname kasdien, nes kai kurių produktų užtenka ilgesniam laikui. Apytiksliai skaičiuodami kalbėkime apie kas antrą dieną – 15 dienų pirkimo per mėnesį. 27 eurus dauginkime iš 15 dienų. Mano skaičiavimo mašinėlė rodo 405 eurus.

O koks mūsų minimumas? Ir aš net neskaičiavau kitų produktų – dešros ar dešrelių, vynuogių, nes šios prekės nėra būtinos. Bet kaip dėl mokesčių? Aišku, kam mums, už šildymą juk nemokame, elektra nesinaudojame, nesiprausiame ir nesergame.

Atsibuskit!

O kaip dėl mokyklos? Ten visuomet visko reikia. Pradedant pratybų sąsiuviniais, baigiant ekskursijomis. O ką daryti su apranga? Patys pigiausi džinsai turguje kainuoja 20 eurų. Net pigių drabužių parduotuvėse kainos didžiulės. Gyventojai jau ne bėga iš šalies – jie teleportuojasi.

Visuomet skeptiškai žiūrėjau į žmones, kurie skundžiasi, esą sunku gyventi. Maniau, kad tas, kuris turi gerą galvą, pragyvens visur. Bet dabar mano nuomonė pasikeitė. Pati esu grįžusi iš užsienio. Tik dabar galvoju, ar nepadariau klaidos?

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.