Našlys – apie įžymybių trauką jaunoms: „Kaip jie to nepastebi?“

Pagrindinė Lietuvos tema, be kalafiorų, atrodo, yra pagyvenusių garsių Lietuvos vyrų skyrybos ir vedybos ar draugystės su į dukras ar net į anūkes tinkančiomis merginomis.

Autorius nesupranta, kodėl žymūs vyrai renkasi gerokai jaunesnes partneres.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Autorius nesupranta, kodėl žymūs vyrai renkasi gerokai jaunesnes partneres.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Sklinda kalbos, kad po 42 metus trukusios santuokos išsiskyręs E.Kučinskas turi perpus jaunesnę mylimąją.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sklinda kalbos, kad po 42 metus trukusios santuokos išsiskyręs E.Kučinskas turi perpus jaunesnę mylimąją.<br>M.Patašiaus nuotr.
29 metais jaunesnę moterį vedęs A.Vilčinskas yra sakęs, kad metų naštos nejaučia.<br>M.Patašiaus nuotr.
29 metais jaunesnę moterį vedęs A.Vilčinskas yra sakęs, kad metų naštos nejaučia.<br>M.Patašiaus nuotr.
Aštuntą dešimtį įpusėjęs A.Lemanas pamilo 20 metų jaunesnę damą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aštuntą dešimtį įpusėjęs A.Lemanas pamilo 20 metų jaunesnę damą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Senukas Antanas

May 10, 2016, 4:06 PM, atnaujinta May 26, 2017, 12:57 AM

Man 71 metai. Vedžiau gana vėlai tiems laikams, perkopęs 30 metų. Tėvai nebuvo patenkinti, bet anksčiau nesijaučiau subrendęs, be to, norėjau baigti mokslus ir susikurti materialinį pagrindą.

Merginų iki to laiko turėjau nemažai, ypač kai studijavau. Buvo ir kelių savaičių nuotykių, ir ilgesnių draugysčių, žodžiu, pažinau visokių. Todėl nepadariau klaidos, rinkdamasis žmoną, nes vedžiau jau subrendęs kaip žmogus, o ne beveik paauglys, 19 metų, kaip estrados grandas Edmundas Kučinskas.

Išauginom du vaikus, žmona, deja, pasimirė nuo insulto prieš šešetą metelių, kai per krizę darbe atleidinėjo žmones ir buvo daug streso.

Esu materialiai apsirūpinęs, gyvenu vienas, vaikai ir anūkai atskirai, galėčiau taip pat ieškotis jaunos moters. Bet gerbiu savo amžių ir gerbiu savo vaikus, anūkus. Negalėčiau pasikviesti į svečius vaikų su anūkais ir pasakyti, kad jų bendraamžė ar ir jaunesnė už juos yra jų nauja „pamotė“. Tai šlykštu ir žema. Jauni – jauniems, seni – seniems.

Savo amžiaus gyvenimo draugės gal ir neatsisakyčiau, bet kol kas nerandu. Norėtųsi ir sau lygaus išsilavinimo, ir bendrų pomėgių, požiūrio į gyvenimą. O apie gerokai jaunesnes net kalbos nėra... Juk tai mūsų dukros ir anūkės, gerbiamieji bendraamžiai, Žvaigždės, su kurių dainomis augome!

Ir išvis, sunku įsivaizduoti, kaip žmonės, kartu pragyvenę 42 ar 48 metus (daugiau net nei gyveno su savo tėvais), tik po pusės amžiaus esą supranta, kad vienas kitam netinka! Ir kartu iškart esą suvokia, kad panacėja – į dukras tinkanti partnerė!

Neįsivaizduoju, kas gali tikėti šiomis pasakomis apie didelio amžiaus skirtumo porų meilę, kai nė viena tų jaunų merginų ar moterų kažkodėl neįsimyli kokio seno santechniko. Tik dainininkus, aktorius, politikus, verslininkus.

Bent kiek protaujančiam žmogui turbūt aišku, kad meile ten nekvepia, tik nesuprantu, kaip to nepastebi garsūs vyrai? Negi solidžiame amžiuje galima tiek apakti nuo jaunos panelės siūlomo jauno kūno? Atsiprašau už aštresnį pasakymą, bet kiek moterų turėjau iki vedybų, pas nė vieną „ten“ nebuvo kažkaip skirtingai, kad reikėtų kažko vis naujo ieškoti dėl sekso.

Man tos merginos ir moterys, kurios prilimpa prie senesnių garsių vyrų, atrodo kaip gudrios prekybos agentės. Kiekvienas turbūt yra patyręs, kaip jos prisvyla parduotuvėje, paskambinusios telefonu, siūlydamos kokią nors prekę ar paslaugą – sunku nusimesti, liežuviai pakabinti, paploninti, moka ir apmesti, ir atausti.

Taip pat jos elgiasi ir su garsenybėmis, tik stengiasi išmainyti savo jaunystę į žinomumą. Nes kas iki tol žinojo apie naują Alekso Lemano draugę, Arvydo Vilčinsko žmoną? Niekas, dabar gi ir jos „žvaigždės“.

O didžiausią juoką sukelia įsivaizdavimas, koks galėtų būti tokių nelygių amžiumi porų seksualinis gyvenimas. Neseksuali moteris yra pasyvi gyvenime, todėl garsenybių neieškos. O kad seksualią jauną merginą ar moterį patenkintų intymus gyvenimas su 60 ar 70 metų vyru? Nejuokinkite žmonių, Žvaigždės. Viagra padės, bet neilgai.

Aš sportuoju, pilvas nuo sporto neauga, bet oda vis tiek nebe jaunuolio. Man būtų gėda tokį savo kūną demonstruoti jaunai merginai kaip kažką, ko ji galėtų geisti.

Ir ne tik sekso klausimai. Juk Lietuvos pagyvenusios Žvaigždės net paskyrų socialiniuose tinkluose neturi, nemoka jais naudotis ar nesupranta, kam jie reikalingi! Juk jaunimui socialiniai tinklai yra ir alfa, ir omega. Jau vien čia tokia gyvenimo praraja tarp skirtingų kartų, kurios neperžengsi.

Kažkuriame socialiniame tinkle tarp žmonių įspūdžių po šitomis naujienomis radau vienos moters nuorodą į estrados grando E.Kučinsko interviu, kuriam prieš kažkiek metų žurnalistas uždavė tokį klausimą: „Sako, kad vyrai pradeda senti, kai ima dairytis į daug jaunesnes moteris.“ Tada jis protingai atsakė: „Vyresnio amžiaus vyras su daug jaunesne mergina atrodo ganėtinai kvailai.“ 

Norisi to grando retoriškai paklausti: kas atsitiko jo protui, kad sendamas užsinorėjo atrodyti kvailai?

Žiūrint per televizijos interviu į kitą grandą A.Lemaną, matosi, kaip jis džiaugiasi dėl naujos meilės. Nauja meilė turbūt visus veikia kaip dopingas, bet visi turėję ilgalaikių santykių žinome, kad aistra praeina po kelerių metų. Kas gražiausia lieka: prisiminimai, bendro gyvenimo tradicijos, šeimos istorija.

Bent aš nenoriu, kad mano gyvenimo istorijos galas būtų žmonių patyčių objektas. Buvo mano laikais tokia populiari gruzinų dainininko V.Kikabidzės dainuojama daina „Mano metai, mano – turtas, aš niekam neatiduosiu savo metų – savo turto.“ 

Todėl noriu palinkėti mūsų solidaus amžiaus Žvaigždėms geriau laisvalaikiu užsiimti joga, skaityti, rašyti atsiminimus, keliauti, o ne ieškoti gerai apskaičiuojančių jaunų apsukruolių, savo jauną kūną į jūsų žinomumą išmainančių gudrių erkučių, kurios išgers jūsų per daugelį metų sukauptą populiarumą ir turtą. Nejuokinkite žmonių ir išlikite orūs.

Jei nesugebėsite, irgi ne bėda: mus toliau vakarais juokinsite pokalbių laidomis – humoro vakarais su savo jaunesnėmis „mūzomis“ ar tokiais pat humoristinio-siaubo žanro interviu apie gyvenimą su savo dukrų amžiaus merginomis.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.