Tokių kaimynų nelinkėtų net priešui – belieka laukti jų mirties

Kas gina tvarkingus žmones nuo valkatų? Susidūriau su tokia situacija savo gyvenime, kad nebūčiau pagalvojusi, jog teks. Istorija trumpai tokia: kaimynystėje įsiveisė landynė. Jei konkrečiai, tai bute po manimi.

Kaimynai bejėgiai, kai šalia apsigyvena asocialūs asmenys.<br>A.Barzdžiaus asociatyvioji nuotr.
Kaimynai bejėgiai, kai šalia apsigyvena asocialūs asmenys.<br>A.Barzdžiaus asociatyvioji nuotr.
Kaimynai bejėgiai, kai šalia apsigyvena asocialūs asmenys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kaimynai bejėgiai, kai šalia apsigyvena asocialūs asmenys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta

May 26, 2016, 1:38 PM, atnaujinta May 24, 2017, 4:50 AM

Ilgą laiką ten vykdavo vakarėliai, muzika ir pan. Na, kažkaip, atrodo, juk visi kartais ir patriukšmaujam, ir muziką paleidžiam garsiau, būna ir koks gimtadienis linksmesnis. Tačiau ilgainiui butas virto landyne. Tai jau registruota oficialiai.

Na, ir aš, tokia durnelė, ėmiausi veiksmų, nes tapo nebeįmanoma gyventi. Į butą renkasi pašaliniai asmenys, nes butas be spynos ir be rankenos, jis tiesiog nerakinamas. Nuolat geria, rėkauja. 

Nemeluosiu, tai vyksta 24 val. per parą. Tik kai pavyksta užmigti, tuomet garsai prityla. Asmenys renkasi asocialūs, valkatos. Šlapinasi laiptinėje, joje miega. Aš jau nekalbu apie tai, kad negalime atsidaryti lango, nes tame bute baisi smarvė.

Buvo atvejis, kai užsidegė puodas ant viryklės, kol buto savininkai girti miegojo. Tik budrių kaimynų dėka išvengta nelaimės.

Kreipėmės į policiją su pareiškimu ir grupės kaimynų parašais. Reziumė – bauda, kurios niekas nemoka arba moka dalimis.

Tada prasidėjo grasinimai, kad užmuš, primuš, padegs. Ir paskutinis lašas buvo, kad grįžusi iš darbo radau laiptinėje miegantį pilietį.

Iškvietus policiją, atvykę pareigūnai to „pono“ neišvežė, jis serga atvira tuberkuliozės forma. Jie jį įmetė atgal į tą butą-landynę. Ir „nuramino“ mane, kad aš kovoju su vėjo malūnais. Niekas jų niekur neiškels, jų nuosavybė, jie turi teises. Patarė laukti, kol numirs.

Juokinga taip, kad graudu. O kokias teises turim mes, tvarkingos šeimos, gyvenančios aplink tą butą, maži vaikai, senyvo amžiaus žmonės? Kas gina mus? Policija? Na, pasirodo, ne. Ir kai nuolat kviečiam pareigūnus, jiems tai nebepatinka.

Kreipiausi į visuomenės sveikatos centrą, į miesto seniūną. Niekas nieko negali padaryti. Tad kas gali??? Vadinasi, bomžai valdo? Vadinasi, sėja sėkmingai ligas ir niekas nieko negali padaryti? Jie reguliuoja mūsų poilsio ir miego laiką, mes derinamės prie jų.

Motiną su 3 mažais vaikais iš buto iškelti už skolas gali, o valkatų ne? Ten skolos, patikėkit, ne visai juokingos.

Tai, vadinasi, aš dabar turiu ieškotis kitos gyvenamos vietos, o valkatos lieka valdyti? Kur įstatymai, kas juos kuria? Kur dar galima kreiptis? Kas dar gali padėti?

Valdžia, mieloji, maldauju – tvarkykite įstatymus, atlaisvinkit rankas pareigūnams, kurie galėtų mums, paprastiesiems, padėti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting