Jau pradedu jų bijoti

Jaunesnis buvęs mylimasis, kurio feisbuką vis patikrini (nes o kaip netikrinsi?), pasirodo, dirba „nepriklausomu filmų kūrėju“. Talentas, kurio neįtarei esant – ne kitaip. 

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-27 10:27, atnaujinta 2017-05-24 02:38

Mergina, kuri senojoje tavo mokykloje dabar turėtų būti vienuoliktokė, paaiškėja, tapusi ne kokia ten manikiūrininke, o nagų dailės specialiste.

Pastebėjote, kaip padaugėjo visokio galo profesionalų? Pastaruoju metu feisbukas mirga nuo fotografų, modelių, artistų ir kitų „savo srities specialistų“.

Šių laikų supermenai ir supermenės visko išmoksta neįtikimu greičiu. Nupylei du kadrus gamtoj – kad ir savo klasės drauges gėlyčių fone – uždėjai įdomesnį filtrą ir prašom, tu jau fotografas. Beliko susikurti profesionalumą įrodantį puslapį „Mantukasphotography“ – užsakymai garantuoti. 

Dešimt metų savo braižą kūrusiems dizaineriams belieka slėptis, kai į rinką žengia trikotažinių dešrelės formos suknelių meistrai. Kulinarais tampama vos savo paskyroje paskelbus paties gamintų salotų ar sušių nuotrauką (kotletai gražioje lėkštėje netinka – visi žino, kad tikri kulinarai faršu ir svogūnais neužsiima).

Net rašymui nebereikia daug praktikos ar pagrindinių lietuvių kalbos žinių. Svarbiausia – gera idėja. Pradėjęs kurti knygą (ir jokiu būdu ne miniatiūrą ar esė – pradėti geriausia nuo romano) automatiškai tampi rašytoju.

Frazę „kiekvienas yra menininkas, bet tik menininkai tai žino“ derėtų nukirsti per vidurį, tada ji atspindėtų šių dienų esmę. Kiekvienas yra menininkas. Kiekvienas yra menininkas, verslininkas, inovatorius, motyvatorius, koučeris, kūrybininkas. Gal tai – apdainuotosios Z kartos ypatingas bruožas?

Z kartos moksleivė vyresniesiems skirtame laiške rašė, kad Z kartą apkalba tie, kurie gyvenime nieko nepasiekė ir nepasieks. Ir kad jaunos galvelės puikių idėjų sugalvoja kasdien. Tai tau ne vyresnieji – pasigailės visi Z kartą smerkę, pasigailės.

Reiktų suprasti, kad apmokamais fotografais ir knygas leisti planuojančiais rašytojais aštuoniolikmečiai per vieną dieną tampa būtent dėl savo nežaboto „potensijalo“, kaip įvardijo mergina.

Jei taip, reikia tik tikėtis, kad šie gabūs jaunuoliai nesumąstys per naktį iš dizainerių bei fotomenininkų persikvalifikuoti į dėstytojus ar medikus. O jų profesionalumą įrodytų šviežiai sukurtas puslapis „Dainiausgydyklele“.

 Tada tai tikrai pasigailėtume.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth