Maratono bėgikė maisto kuponu džiaugėsi, kol neatėjo į restoraną

Maratono bėgikai paprastai būna gardžiai pamaitinti. Bet po šių metų maratono noriu išsakyti savo nuomonę.

Kaune, adresu Laisvės al. 21/ Nepriklausomybės a. 13 esanti maitinimo įmonė „Lietuviški patiekalai'' ne pirmi metai remia Kauno maratono bėgikus.<br>P,Mantauto nuotr.
Kaune, adresu Laisvės al. 21/ Nepriklausomybės a. 13 esanti maitinimo įmonė „Lietuviški patiekalai'' ne pirmi metai remia Kauno maratono bėgikus.<br>P,Mantauto nuotr.
Sekmadieniais restoranas nedirba – pasak jo atstovės, tam didžiausią įtaką turi užtrukusi Laisvės alėjos rekonstrukcija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sekmadieniais restoranas nedirba – pasak jo atstovės, tam didžiausią įtaką turi užtrukusi Laisvės alėjos rekonstrukcija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Birželio 12 dieną vyko Kauno maratonas.<br>A.Karaliūno nuotr.
Birželio 12 dieną vyko Kauno maratonas.<br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ingrida

2016-06-15 13:24, atnaujinta 2017-05-21 16:47

Kaune, adresu Laisvės al. 21/Nepriklausomybės a. 13 esanti maitinimo įmonė „Lietuviški patiekalai“ ne pirmus metus remia Kauno maratono bėgikus. Bet jei remiate, tai darykite tai nuoširdžiai ir būkite pasiruošę nuvargusių bėgikų antplūdžiui.

Bėgikams dovanoti kuponai galiojo birželio 11-13 dienomis. 11 d. bėgikams jie nebuvo padalinti, o 12 d. nuvargę, kas po pusės maratono, kas po viso, bėgikai atėjo tikėdamiesi skaniai papietauti ir pailsėti. Tikėdamiesi, kad nuvargus nereikės gaminti pietų namuose.

Deja, radome užrakintas duris ir „pabučiavę“ durų spyną nuėjome pietauti kitur. Pagalvojom, kad nors 13 d. po darbų skaniai pavakarieniausime ir pasivaišinsime, kaip kupone skelbiama, tikrais naminiais makaronais su Bolonijos padažu.

Bet vaizdelis toks pat, kaip ir pernai: naminių makaronų nėra, Bolonijos padažo nėra taip pat, nes, pasak darbuotojų, jie nesitikėjo tokio antplūdžio. Žinoma, parduotuviniai makaronai žymiai pigesni ir pusės maratono dalyviai, sumokėję pusę kainos, padengia visų maratoną bėgusių žmonių makaronų išlaidas (mat pastarieji vaišinasi veltui).

Kyla klausymas, ko tikimasi dalinant kuponus maratono dalyviams? Kai vien maratonui ir pusmaratoniui užsiregistravo per 1500 dalyvių, tarp kurių buvo ir užsieniečių. Kad niekas neateis? Ėjo ir lietuviai, ir užsieniečiai sekmadienį. Ir dar kiek jų ėjo.

O iš kavinės administracijos pusės būtų buvę maloniau, jei sekmadienį būtų mūsų, savo klientų, laukę ir pakvietę dirbti visus savo virėjus, ir prigaminę skanių naminių makaronų su Bolonijos padažu tiek, kad visiems būtų užtekę. Nes šį sykį pasidarėte sau antireklamą. 

***

Įmonės „Lietuviški patiekalai“ Maitinimo tiekimo ir renginių organizavimo plėtros projektų vadovė Agnė Žukevičiūtė aiškino, kad kuponai ir buvo skirti trims dienoms būtent todėl, jog maratono dieną restoranas nedirbo.

„Dėkojame už išsakytas pastabas. Kuponų galiojimas tam ir buvo padarytas 11-13 dienoms, kad galėtumėte apsilankyti pas mus tiek prieš maratoną, tiek po maratono. Nes pačią maratono dieną, sekmadienį, mes nedirbame. Tam didžiausią įtaką turi užtrukusi Laisvės alėjos rekonstrukcija.

Organizatoriai buvo perspėti apie darbo laiką ir apie sekmadienį bei pažadėjo į tai atsižvelgti ir informuoti dalyvius. Todėl apgailestaujame, jog nebuvo tinkamai įvykdyta komunikacija.

13 d. gausiai priėmėme bėgikų ar jų artimųjų, kuriems atiteko kuponai, gretas. Žinoma, esant antplūdžiui pietaujančių, kaip ir visuose restoranuose, patiekalų reikėjo luktelėti 15-20 min.

Dėl skonio, žinote, kaip sakoma – ten draugų nėra. Virtuvės specialistai tikrai padarė aukštos kokybės tiek vištienos, tiek Bolonijos, tiek žolelių pagardus iš kokybiškų produktų, kurie sportininkų jėgas atstato.

Makaronai buvo naminiai, užsakyti iš patikimų tiekėjų, kuriuos renkantis lemiami kriterijai buvo miltų ir paties gaminio kokybė. O pagal makaronų formą, kuri artima jūsų įvardintiems „parduotuviniams“, negalima spręsti apie jų kokybę ar traktuoti kaip netinkamų.

Šiandieniniame pasaulyje parduotuvėse taip pat galime rasti itin aukštos kokybės ir skonio makaronų. Bet dėkui už išsakytus pastebėjimus. Jei kitais metais nutarsime remti šį maratoną, atliksime korekcijas ir pasistengsime pateisinti lūkesčius“, – žadėjo A.Žukevičiūtė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.