Futbolo sirgalius valgė picą už 11 eurų – net nufotografavo

Tikėjomės smagiai praleisti vakarą restorane. Bet gavę, ką užsisakėme, buvome nemaloniai nustebinti.

Laiško autorius teigė, jog atnešta pica toli gražu neatitiko meniu nuotraukoje buvusios picos.<br>Skaitytojo nuotr.
Laiško autorius teigė, jog atnešta pica toli gražu neatitiko meniu nuotraukoje buvusios picos.<br>Skaitytojo nuotr.
Picos nuotrauka valgiaraštyje.<br>Skaitytojo nuotr.
Picos nuotrauka valgiaraštyje.<br>Skaitytojo nuotr.
Pica, už kurią laiško autorius sumokėjo 11 eurų.<br>Skaitytojo nuotr.
Pica, už kurią laiško autorius sumokėjo 11 eurų.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Vitalijus

2016-06-21 07:14, atnaujinta 2017-05-21 04:12

Šeštadienio vakare vaikščiodami pačiame Klaipėdos centre nusprendėme pratęsti gražų vakarą viename iš centre esančių barų. Tą vakarą dauguma Klaipėdos senamiesčio užeigų nestokojo lankytojų, nes rodė Europos futbolo čempionato rungtynių transliaciją.

Sušalę ir neradę laisvo staliuko senamiestyje esančiuose baruose nutarėme aplankyti „Charlie pizza“ restoraną, esantį Mažvydo alėjoje. Kaip tik jame ir radome laisvą vietą dviem. Atsisėdę prie staliuko net negalėjome pagalvoti, kad tai – sugadinto vakaro pradžia.

Praėjus 15 minučių patys pasikvietėme pro šalį einančią padavėją ir paprašėme atnešti valgiaraštį, kartu pasijuokėme, kad taip ilgai mūsų niekas nepastebėjo ir neaptarnavo. Kadangi neplanavome ilgai užsibūti, užsisakėme tik gėrimus. Bet įsitraukę į rodomas futbolo varžybas papildėme užsakymą užkandžiu – pica.

Picą rinkomės iš pateiktų valgiaraštyje. Galime pasakyti, kad mūsų sprendimą lėmė labai skaniai atrodančios picų nuotraukos. Pasirinktos picos nuotrauka valgiaraštyje atrodė tikrai įspūdingai, o ir picos ingredientai visiškai tenkino mūsų norus, todėl 30 cm picos kaina – 11 eurų – mūsų nė kiek nesutrikdė.

Kai padavėja atnešė mūsų pasirinktą picą, likome labai stipriai nustebę... Tai, ką matėme meniu nuotraukoje, niekaip nebuvo panašų į tai, ką matėme lėkštėje. Aišku, kad padavėja šioje situacijoje galėjo tik nusišypsoti ir patikslinti, kad tai yra tikrai ta pati pica iš valgiaraščio...

Nufotografavus prisiminimui tai, už ką vėliau sumokėjome 11 eurų, kilo daug pamąstymų. Kaip toks picos šedevras gali kainuoti 11 eurų? Kodėl valgiaraščio nuotraukomis klaidinami picerijos klientai?.. Tikrai nemanome, kad žmonės, pamatę tikrą picos vaizdą, ją užsisakytų už tokią kainą.

Suprantama, kad rinkodaros tikslais valgiaraščio nuotraukos gali būti šiek tiek pagražintos, bet tai turi vykti neišeinant iš proto ribų, o ne visiškai klaidinant klientą.

Mūsų atveju – įspūdis toks, kad visas kiekis ingredientų, kurie buvo pavaizduoti ant mažo picos gabaliuko valgiaraštyje, realybėje buvo išskirstyti ir sudėti ant visos 30 cm picos. Mūsų nuomone, toks taupumas nesuprantamas ir nepaaiškinamas.

Po tokio nusivylimo šios picerijos nebelankysime ir draugams jos lankyti nepatarsime. Žmonės, neleiskite savęs klaidinti.

* * *

„Charlie pizza“ prekės ženklo vadovė Indrė Tamašauskaitė sutiko, jog kliento gauta pica neatitiko restorano reikalavimų.

„Visi mūsų patiekalai yra fotografuojami ir rodomi meniu ne tik todėl, kad būtų gražiau ar klientui būtų lengviau išsirinkti, bet ir dėl patiekalų kontrolės. Valgiaraštyje pateiktos patiekalų nuotraukos – tai mūsų virtuvės standartas, būtent tokio patiekalo svečiai tikisi jį užsisakę ir tokį turėtų gauti.

Apmaudu, kad mūsų klientui teko nusivilti, nes šį kartą suveikė žmogiškasis faktorius ir pica nebuvo tokia, kokia turėtų būti pagal mūsų receptūrą.

Skatiname visus mūsų restoranų lankytojus, gavusius ne tokį patiekalą, kokį matė meniu nuotraukose, paprašyti jį pakeisti, kad lūkesčiai atitiktų tikrovę.

Savo ruožtu mes sugriežtinsime savo darbuotojų atliekamo darbo patikrą, kad ateityje atitiktume visus – tiek kliento, tiek savo pačių keliamus kokybės standartus“, – žadėjo I.Tamašauskaitė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.