Emigrantė pratrūko dėl „Brexit“: „Gal laikote mus idiotais?!“

Jungtinė Karalystė ketvirtadienio referendume nubalsavo už pasitraukimą iš Europos Sąjungos. Baisu žiūrėti, kokiais žvėrimis virsta lietuviai, po šio įvykio tyčiodamiesi iš savo brolių.

Negali visi būti verslininkai, kažkas turi ir parduotuvėje prie kasos stovėti ar fabrike darbuotis.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Negali visi būti verslininkai, kažkas turi ir parduotuvėje prie kasos stovėti ar fabrike darbuotis.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Jungtinė Karalystė nubalsavo už išstojimą iš Europos Sąjungos.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Jungtinė Karalystė nubalsavo už išstojimą iš Europos Sąjungos.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Emigrantė

Jun 27, 2016, 1:58 PM, atnaujinta May 20, 2017, 1:10 PM

Taip, savo brolių – emigrantų. Išvykome,  bet vis dar esame lietuviai. Gyvenimas už 2000 kilometrų nesuteikia teisės iš mūsų tyčiotis. Staiga visi feisbukuose ėmė rašyti, kad mus deportuos. Kelti nuotraukas su avių bandomis arba su pabėgėliais arba pilnais žmonių traukiniais. Suprask, tai mes. 

Pradėjo gąsdinti, kad atims korteles, namus, viską atims ir basus pasiųs į Lietuvą. Humoristu-žurnalistu prisistatantis žmogysta parašė smulkų pasakojimą, kaip mus Jungtinėje Karalystėje gaudo.

Gal laikot mus idiotais?! Visa tai – melas. Bjaurus melas, kuriuo norima pažeminti lietuvių bendruomenę.

Taip, mes išsigandom. Neramu, kad dėl „Brexit“ dar labiau atitolome nuo Tėvynės – jau net nesame vienoj Sąjungoj. Baisu, ar niekas nepasikeis. Darbo ar gyvenimo sąlygos, ar dar kas nors. Neaišku, kas apskritai keisis – pinigai jau „nukrito“, kaip patys matėt.

Žinau, kad kai kurie patikėję pikta linkinčių lietuvių kalbomis tikrai pasiėmė iš sąskaitų visus grynuosius. Maža ką, žmonės sutrikę. Gal jums juokinga? 

Juokinga, kad tie, kurie dar gerai nemoka kalbos ne visai supranta, kas sakoma per jų žinias? Juokinga, kad pasitikintys savo tautiečiais žmonės pradeda ruoštis deportavimui, nes kažkas Lietuvoje „pašmaikštavo“? Juokinga labai turbūt, kad mano 80-metė mamytė, kurią atsivežiau kartu gyventi, verkia ir klausia, ar į Tėvynę ją parveš kaip gyvulį. 

Žinote, ką pasakysiu. Jūs, kurie juokiatės, įsivaizduojat esantys aukščiau mūsų. Dirbat už savo 300 eurų per mėnesį ir šaipotės. Iš pavydo, kad turim drąsos ir vykstam į pasaulį?

Vadinat mus fabrikiniais, lyginat su galvijais, kuriuos, suprask, perveš vagonuose. Tik neapsimeskit, kad visi esat aukšti matematikai, medikai ir profesoriai. Netikiu, jūsų darbai irgi visokie. O darbas yra darbas ir kiekvienas jis garbingas. Negali visi būti verslininkai, kažkas turi ir parduotuvėje prie kasos stovėti ar fabrike darbuotis. Kiekvienas žmogus reikalingas.

Pastatot save aukščiau už kitus, o iš tikrųjų esat bjaurūs nepraustaburniai, kurie ir iš tautiečio nerimo patyčią gali padaryti.

Pasakysiu šitaip. Aš irgi išsiėmiau grynųjų. Irgi nerimauju, kaip visas tas „Brexit“ reikalas pakeis gyvenimą čia. Bet tai nei manęs, nei kitų emigrantų nepadaro „treninguotais gyvuliais“. Taip kalbėdami tik demonstruojat savo supuvusį vidų. Lietuvis lietuviui – žvėris.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.