Draugų kompanijai apkarto gimtadienis Palangos naktiniame klube

Penktadienį, liepos 8 d. vaikinų kompanija, vienas jų – su neįgaliojo vežimėliu, apsilankė Palangos klube Basanavičiaus gatvėje „Mojo Lounge“.

Klubas „Mojo Lounge“ – viena populiariausių naktinio gyvenimo vietų Palangoje.<br>T.Petrovskio nuotr.
Klubas „Mojo Lounge“ – viena populiariausių naktinio gyvenimo vietų Palangoje.<br>T.Petrovskio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Neįgalaus vaikino mama

Jul 11, 2016, 8:46 PM, atnaujinta May 19, 2017, 4:46 AM

Kol klube nebuvo daug lankytojų, neįgalus vaikinas – jis šventė savo gimtadienį – šoko, sukiojosi šokių aikštelėje, niekam nekliuvo,viskas buvo gerai. Tačiau daugėjant žmonių, neįgaliam vaikinui buvo pasakyta palikti aikštelę nes „renkasi žmonės, eik iš šokių aikštelės prie staliuko“.

Kartu buvę draugai bandė kalbėtis su apsaugininku, klausė, ar jis ne toks pat žmogus kaip visi, kad reikia trauktis iš šokių aikštelės, tačiau jis nesileido į kalbas ir pasiūlė papurkšti dujų.

Kad nebūtų konflikto ir gimtadienio proga nebūtų nupurkštas dujomis, vaikinas su draugais paliko klubą.

Neįgalų vaikiną palaikė ir kiti klubo lankytojai – apsaugininkams sakė – ką čia darot, niekam jis nekliudo, bet šie nieko negirdėjo. Iš lankytojų vaikinas negirdėjo nei vieno priekaišto, tik palaikymą. Neaišku, kodėl jis taip apsaugai kliuvo?

Palikę „Mojo“ klubą, vaikinai nuėjo į kitą klubą – „Šachmatinę“, kur praleido likusi vakarą. Ten jie niekam netrukdė, nekliuvo, nors klubas buvo pilnutėlis.

Kitą dieną kalbėjom su „Mojo“ Palangoje vadove, ji sakė, kad tą vakarą pati buvo ir viską matė. Paklausus, kodėl apsauga taip elgėsi, jokių rimtų argumentų nepateikė, sakė, kad neįgalus vaikinas turėjo buteliuką, apsilaistė ir draugus aplaistė (nors niekas nepriekaištavo), kad buvo išgėrę.

Taip, buvo išgėrę – pas juos pirko gėrimus ir šventė gimtadienį, bet girtumas kitame klube netrukdė būti iki paryčių.

Vakare vadovė pažadėjo pakalbėti su apsaugininkais ir perskambinti, tačiau skambučio taip ir nesulaukėme.

* * *

Klubo „Mojo Lounge“  direktorius Giedrius Ambrazevičius nedelsdamas ėmė aiškintis, kas nutiko Palangos klube. 

„Žmogus buvo įleistas ir po kažkurio laiko pavartojęs alkoholį ėmė neadekvačiai elgtis, todėl apsauga paprašė palikti klubą. Tai yra normalu ir neišskiriama, ar žmogus su negalia, ar be negalios – jam galioja tos pačios taisyklės.

Klausimas buvo – ar tai galėjo būti diskriminacija. Tai tikrai ne, nes mes neskirstom žmonių į su negalia ir be neįgalios. Problema buvo tik alkoholis – kompanija ėmė neadekvačiai elgtis ir buvo paprašyti palikti patalpas“, – pasikalbėjęs su darbuotojais Palangoje teigė G.Ambrazevičius.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.