„Pokemon Go“ žaidėjai – idiotai. Įsitikinau, susidūręs su vienu

Nauji išradimai, nauji filmai ir nauji žaidimai. Pripažinkim, ne visi jie yra naudingi ir protingi. Dabar pasaulį užvaldė dar viena tikrai idiotiška manija. Tai, žinoma, „Pokemon Go“.

Turi savo gyvenamojoje aplinkoje gaudyti per telefono kamerą matomus virtualius padarus – pokemonus.<br>„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Turi savo gyvenamojoje aplinkoje gaudyti per telefono kamerą matomus virtualius padarus – pokemonus.<br>„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Baužys

Aug 2, 2016, 6:19 AM, atnaujinta May 17, 2017, 3:56 AM

Šis reikalas pristatomas kaip „papildomos realybės“ žaidimas. Jame turi savo gyvenamojoje aplinkoje gaudyti per telefono kamerą matomus virtualius padarus – pokemonus. Ši manija apėmė visus – pradedant vaikais, baigiant suaugusiais.

Žinoma didžiausias nesąmones ir šioje srityje daro amerikiečiai. Bet, kiek esu pastebėjęs, jie ir nėra labai protingi. Tikiuosi, rinkimai parodys jų protą kitu kampu ir jie neišrinks kluono į prezidentus. Grįžtant prie „Pokemon Go“ – juokingas ne tik žaidimas, bet ir naudos jame paieškos.

Daugybė žmonių aiškina, kad šis žaidimas ištraukia žmones į lauką ir priverčia juos daugiau judėti. Kokia iš tokio judrumo nauda? Vaikšto kaip zombiai – aplink nematydami nieko, išskyrus telefono ekraną. Jeigu rimčiau paskaitytumėte apie šį žaidimą, pamatytumėt, kaip kūrėjai puikiai galės pasinaudoti jūsų duomenimis ir tuo, ko jūs tikrai nenorėtumėte viešinti. Bet, kaip sakoma, per durną galvą kenčia užpakalis.

Šiuo metu ruošiuosi laikyti vairavimo egzaminą. Vieną dieną, kaip įprastai, ėjau į vairavimo mokyklą. Iš priekio su BMX dviratuku atlėkė 13-14 metų peraugęs vaikas. Ir be jokių manevrų ar mėginimo stabdyti atsitrenkė į mane. Jo rankose – telefonas, telefone įjungtas garsusis žaidimas.

Ir tas vaikis dar pradėjo ant manęs rėkti, ko aš jam painiojosi kelyje – neva per mane jis nepagavo kažkokio atseit reto pokemono ir sugadino dviratį. Aš likau kaltas, kad jis nemato, ką daro ir kur važiuoja. Norėtųsi palinkėti tokiems fanatikams užsiimti naudingesne veikla.

Tiesiai šviesiai? 

Pirmiausia, šis žaidimas melžia iš jūsų pinigus. Mat jeigu nori būti šaunus, turi visokio galo pirkti papildomai. Antra, lauke vaikštote ne sportiškai, o sukinėjatės ratu kaip banda. Trečia – prarandate saugumo pojūtį. Galite sužaloti save, kitus, o vagims iš viso esate kaip pasaka. 

Tai – priežastys, dėl kurių „Pokemon Go“ žaidėjai, mano galva, idiotai. Ar kitų tas neerzina?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.