Dėl komentatoriaus M. Rainio man užvirė kraujas. Taip negalima!

Lietuva – Marijos, žemdirbių ir, žinoma, krepšinio šalis. Mūsų šalyje visi gali būti teisėjais, treneriais ir komentatoriais.

2016 m. olimpinėse žaidynėse krepšinį Lietuvai komentuoja Mindaugas Rainys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
2016 m. olimpinėse žaidynėse krepšinį Lietuvai komentuoja Mindaugas Rainys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvių delegacija 2016 metų olimpinėse žaidynėse.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Lietuvių delegacija 2016 metų olimpinėse žaidynėse.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Donatas Baužys

Aug 12, 2016, 12:37 PM, atnaujinta May 16, 2017, 3:26 AM

Dabar visus užvaldė olimpinių žaidynių dvasia. Prilipę prie ekranų stebime mūsų atletų pasirodymus, žinoma, didžiulis dėmesys tenka mūsų nacionalinės krepšinio rinktinės pasirodymams. O jau komentatoriui Mindaugui Rainiui... Milžiniškos kritikos strėlės skrieja jo link.

Rašomi mokslinių darbų ir disertacijų apimties straipsniai, komentarai, koks jis blogas. Kokias jis daro klaidas, kaip neįmanoma M.Rainio klausytis. Paskaičiau ir man užvirė kraujas.

Ar bent vienas esate mėginęs komentuoti varžybas? Bent sėdint prie televizoriaus. Sakote, neįmanoma jo klausytis. Tikrai? Kiek klausiausi, nei vidurių šiltine, nei vėžiu nesusirgau. Na, ir ausys kažkaip neskaudėjo. Jei kažkam kyla klausimų, iš kur tos klaidos, tai pažiūrėkite į laikrodžius. Pamėginkite 2 valandą nakties pakomentuoti. Čia jums ne šnapsą gerti kabake.

Gerbiamieji, unikalių nėra. Kažkas sugeba pasakyti, kad Jungtinių Amerikos valstijų (JAV) plaukikas tapo Europos čempionu, kažkas vietoj šuolio su kartimi pasako „šuolis per kartį“, o kažkas sumaišo pavardes.

Bet štai tikro komentatoriaus savybės, kurias turi gerbiamas M.Rainys:

Ramybė. Tai labai svarbu. Juk komentuojamos olimpinės žaidynės, o ne tarpklasinės varžybos. Man tikrai nebūna malonu klausytis, kai po kiekvieno tritaškio ar dėjimo iš viršaus komentatorius klykia taip, lyg jam kas būtų į tarpukojį įkandęs. Emocijų turi būti, bet ne per daug.

Pagarba varžovui. Taip, mes esam lietuviai ir už juos sergame. Bet profesionalus komentatorius turi išlikti nešališku. Nebūtų įdomu klausytis, kaip aukštinama viena komanda, o ant priešininkų „varoma visais frontais“. Komentatorius turi mokėti įžvelgti ir priešininkų gerąsias savybes bei gerus jų epizodus.

Profesionalumas. Kaip daugeliui su tuo besiginčytų, bet šis komentatorius yra profesionalus. Tokį darbą dirbti gali toli gražu, ne bet kas. Tam reikia turėti iškalbą, analitinį mąstymą ir greitą reakciją. Darbas sudėtingas. Jums visiems nepatinka, kai pasiūlo kažką daryti patiems, bet pamėginkite. Pažiūrėsime, kas išeis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.