Gatvėje 16-metę užkalbino praeiviai. Dabar ji svarsto emigruoti

Net nežinau nuo ko pradėt. Esu pasibaisėjusi ir labai nusivylusi. Šiandien skaičiuoju savo 16 metus čia. Lietuvoje gimiau, augau ir augu. Tik va, kad nežinau, ar čia ir sulauksiu savo paskutiniosios dienos...

Kas mane tikrai sutrikdė, tai gal į penktą dešimtmetį įkopusio vyro pastaba mums prasilenkiant su juo.<br>R.Danisevičiaus asociatyvioji nuotr.
Kas mane tikrai sutrikdė, tai gal į penktą dešimtmetį įkopusio vyro pastaba mums prasilenkiant su juo.<br>R.Danisevičiaus asociatyvioji nuotr.
Visada matydavau straipsnius ar iš aplinkinių girdėdavau, kokie mes nepagarbūs vieni kitiems. Bet iki šiol niekada neteko pačiai su tuo susidurti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Visada matydavau straipsnius ar iš aplinkinių girdėdavau, kokie mes nepagarbūs vieni kitiems. Bet iki šiol niekada neteko pačiai su tuo susidurti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

An.

Aug 12, 2016, 9:30 PM, atnaujinta May 16, 2017, 2:18 AM

Visada matydavau straipsnius ar iš aplinkinių girdėdavau, kokie mes nepagarbūs vieni kitiems. Bet niekada neteko pačiai su tuo susidurti, o gal tiesiog panašias situacijas praleisdavau pro akis ir ausis.

O gal mes tiesiog pripratę? Kiekvieną dieną išėjus į parką pasigrožėti gamta galime išgirsti ant suolelio tūnančios moters replikas kaip jai nepatinka jūsų spalvoti, ryškūs bateliai. Jus užkliudžius skubančiam žmogui, jums pačiam gali tekti ir atsiprašyti, nes nematote, kur einate. Suklupus gatvėje, sulauksite piktai jus palydinčių žvilgsnių, nes visiems atrodys, kad šiek tiek padauginot.

Iš mūsų galima sulaukti ir tikrai įžeidžių „komplimentų“.

Kaip nutiko ir tą saulėtą dieną. Nuotaika buvo tiesiog puiki su, drauge atvažiavome į miesto centrą turiningai praleisti laiko. Pirma, kas mane tikrai sutrikdė, tai gal į penktą dešimtmetį įkopusio vyro pastaba mums prasilenkiant su juo: „Kokia tu baisi.“

Kiek supratau, juos jis skyrė mano draugei, žiūrėdamas jai į akis, nutaisęs ironišką šypseną. Ir visiškai dėl to nesigrauždamas. Nuėjo sau lyg niekur nieko, lyg būtų palinkėjęs linksmos dienos. Man šlykštu!

Po šio incidento nuotaika šiek tiek apniuko, bet viskas greit pasimiršo. Viską būčiau kuo ramiausiai užmiršusi, jeigu ne dar viena akistata su jau kiek vyresnio amžiaus moterimi. Šiai užkliuvo mūsų svoris. Sustabdžiusi mus, ji gražiai pradėjo aiškinti, jog yra girdėjusi, kad Lietuva Europos Sąjungoje pirmauja pagal daugiausiai sveriančius piliečius.

Iki kitų jos žodžių aš maniau, kad žmogus tiesiog nori pabendraut, padiskutuoto, visiems juk ateina tas amžius. Ir mes su drauge tikrai mielai būtume su ta moteriške pašnekėjusios, išklaususios jos. Jeigu ne jos pasakymas: „Pažiūrėk, kaip tu atrodai, kaip atrodysi po 5 metų, begemotė būsi! Mažiau ėskit!“

Mano nuomone, čia kažkas kraupaus! Po šių įvykių trūko mano kantrybė. Tylėti negaliu. Ar visai nebeliko pagarbos kitam žmogui?! Ar taip sunku nusišypsot, palinkėt geros dienos?!

Ir jūsų nuotaika iškart taptų geresnė, ir kitam ją pakeltumėt. Kam to pykčio, kam tų nereikalingų, piktų komentarų? Kam viso to reikia. Žmonės, daugiau pozityvumo, daugiau šypsenos ir gėrio vieni kitiems! Juk kaip tu – taip ir tau, per amžių amžius!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.