Klaidos kaina: už 4 valandas sumokėjo tiek, kad aptemo akyse

Šiuo metu turiu sveikatos problemų, ir ši nemaloni situacija tikrai nepadėjo. Norėčiau sužinoti jūsų nuomonę, kas teisus. Daugumai įmonių ar privačiai statančių ir atliekančių statybos darbus darbuotojų tenka nuomotis įvairiausius įrankius, statybos darbams reikalingą techniką. Kadangi anksčiau turėjau įmonę, o dabar nemažai tenka dirbti statybiniuose objektuose, nuomotis įrankius būtina.

Kadangi anksčiau turėjau įmonę, o dabar nemažai tenka dirbti statybiniuose objektuose, nuomotis įrankius būtina.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Kadangi anksčiau turėjau įmonę, o dabar nemažai tenka dirbti statybiniuose objektuose, nuomotis įrankius būtina.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Jau seniai kreipiuosi į tą pačią bendrovę – „Gotas“.<br>T.Bauro nuotr.
Jau seniai kreipiuosi į tą pačią bendrovę – „Gotas“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ričardas

Aug 20, 2016, 8:48 PM, atnaujinta May 15, 2017, 8:31 AM

Kainos nuomos punktuose daugumą šokiruoja. Šiuo metu tenka mokėti tą pačią sumą eurais, kokią tekdavo mokėti litais – vienas prie vieno. Noriu palyginimui pasidalinti vienu atveju, kai teko nuomotis kompresorių, kurio kaina parduotuvėje – apie 160 eurų.

Tokio įrankio kaina vienai dienai – nuo 11 eurų, bet gali tekti nuomotis ir už 16. Aišku, jei nuomojiesi savaitei ir ilgiau, gali būti taikomos nuolaidos. Vilniaus mieste nuomos punktų yra daugybė, platus pasirinkimas yra keturiose ar penkiose pagrindinėse įmonėse. Kainos jose nėra vienodos, sąlygos taip pat skiriasi. 

Visai neseniai man reikėjo išsinuomoti elektrinį generatorių, atlikti tinkavimo darbus. Reikėjo, kad pats įrankis būtų ne mažesnės kaip 12 kW galios. Paėmus agregatą pinigų mokėti iškart nereikėjo. Kadangi jau seniai kreipiuosi į tą pačią bendrovę „Gotas“, žinau, kad pinigus galima sumokėti grąžinant įrankį – šiuo atveju kompresorių.

Bet problema buvo ta, kad išsinuomotas kompresorius pasirodė turįs per mažai galios, kad būtų tinkamas ir garantuotų stabilų darbą tinkavimo aparatui, kuriame buvo net keturi įvairaus galingumo elektriniai varikliai. Tad teko kompresorių vežti atgal į nuomos punktą.

Iš nuomos punkto kompresorių pasiėmiau 7 val. 45 min., na, o atgal pristačiau 11 val. 50 min. Man apskaičiavo sumokėti už visą nuomos dieną – 52,43 euro. Su šia kaina aš nesutikau ir bandžiau diplomatiškai viską išsiaiškinti ir sumokėti mažesnę kainą, juk už daugiau kaip 52 eurus nepavyko nutinkuoti nė vieno kvadratinio metro.

Deja, pasijutau pažemintas kitų klientų akivaizdoje. Teko iš nuomos punkto išeiti palikus atspausdintą kvitą, nes vienu momentu pradėjau labai prastai jaustis. Ėmė svaigti galva, aptemo akyse.

Noriu paklausti visų, kur mūsų bendravimo kultūra, kur pagarba klientui? Juk įrankis buvo nuomojamas tik maždaug keturioms valandoms, tad kodėl turiu mokėti visą kainą? 

* * *

Įmonės „Gotas“ direktorius Andrius Jaščaninas patikino, jog klientas buvo įspėtas apie nuomos kainą iš anksto.

„Klientas už įrankio nuomą keturioms valandoms sumokėjo kaip už visą dieną todėl, kad mūsų įmonėje tokios taisyklės. Nuomojantis visos kainos skelbiamos ir tai taip pat yra paaiškinta.

Mūsų kainos nuo euro įvedimo į Lietuvą nepakilo, viskas yra konvertuota sąžiningai. Be abejo, panašių įrankių prekybos centruose, pavyzdžiui, „Senukuose“, galima rasti už kur kas mažesnę kainą. Tačiau skiriasi kokybė ir gamintojai.

Pas mus nėra mėgėjiškos technikos. Kiekvienas mūsų įrankis yra analizuojamas ir jei įrankis gali būti nuostolingas, tada ir jo nuoma gerokai brangesnė. Klientai kartais reaguoja į tai neadekvačiai, nes tą akimirką, kai išvysta kainą, juos užvaldo emocijos.

Dėl pažeminimo būtinai aiškinsimės su darbuotojais. Atsižvelgiame į kiekvieną tokią situaciją, jei sulaukiame paaiškinimo, kas konkrečiai atsitiko. Tačiau mūsų įmonėje jau daug metų dirba profesionalūs vadybininkai, kurie neleidžia įvykti tokiems nesklandumams ir suvaldo panašias situacijas. Jei ne jie, tikrai nebūtume išsilaikę rinkoje taip ilgai.

Todėl manau, kad šioje situacijoje laimėjo emocijos ir klientą, supratusį, kad reikės mokėti už visą dieną, apėmė įsiūtis. Tačiau dar kartą primenu – apie tai mes tikrai įspėjame visus klientus.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.