Po straipsnio apie Eriką Vitulskienę: „To seniai neteko matyti“

Vakar užkliuvo akys už straipsnio apie Eriką Vitulskienę, perskaičiau. Asmeniškai man ši moteris gyventi netrukdo. Nekliūva nei tai, kad ji rodoma televizijoje, nei jos apvalumai, nei jos santuoka su Merūnu.

Autorė pasibaisėjo pagiežingais komentarais apie E.Vitulskienę.<br>T.Bauro nuotr.
Autorė pasibaisėjo pagiežingais komentarais apie E.Vitulskienę.<br>T.Bauro nuotr.
Autorė pasibaisėjo pagiežingais komentarais apie E.Vitulskienę.<br>D.Umbraso nuotr.
Autorė pasibaisėjo pagiežingais komentarais apie E.Vitulskienę.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Henrieta

Sep 7, 2016, 3:29 PM, atnaujinta May 13, 2017, 7:31 PM

Gal dėl to, kad esu šį tą gyvenime pasiekusi, savimi pasitikinti ir, galima sakyti, laiminga? Jei projektas pasirodys nors kiek įdomus, gal ir žiūrėsiu. Jei ne, perjungsiu kanalą. O putotis man net mintis nekiltų.

Atsiverčiau komentarus ir pamačiau tiek žiaurių patyčių ir pagiežos, kiek jau seniai neteko matyti. Skaičiau ir baisėjausi. Iš kur tiek nepakantumo? Manau, tai banalus pavydas. Gal mieliems komentatoriams prieš sėdant prie kompiuterio reikėtų pasižiūrėti į save ir panagrinėti savo gyvenimą?

Gal naivuoliai ir mano, kad tie komentatoriai yra tikros tobulybės, kuriems tiktų puikuotis ant žurnalo viršelio? Bet aš asmeniškai pažįstu porą laido riterių ir galiu pasakyti – tie, kurie aršiausiai drabstosi purvais, patys yra tik nelaimingos, kompleksuotos būtybės. Tokiems neigiamų komentarų rašymas – vienintelis būdas nors trumpam pasijusti ko nors vertu žmogumi.

Kad ir viena panelė, neseniai peržengusi pilnametystės slenkstį. Ji tai tikrai labai domisi Lietuvos žvaigždynu, seka visas naujienas kaip vanagas. Bėda tik viena: ji niekada nepasako jokio gero žodžio. Kai tik prasižioja, tuoj pasipila purvai.

Jei žvaigždė liekna, pavyzdžiui, tokia kaip Monika Linkytė – ji anoreksikė. Jei žvaigždė nors kiek pasikoregavo išvaizdą, pasidarė plastinę operaciją – silikono slėnis (!). Jei apvalesnė kaip Erika Vitulskienė ar Daina Bilevičiūtė, tada neprisižiūrinti, nutukusi karvė.

Manot, tokias kritiškas pastabas reiškia angeliškos išvaizdos, sveikai besimaitinanti, uoliai sportuojanti ir tobulomis formomis galinti pasigirti mergina? Kurgi ne. Toji panelė pati sveria per devyniasdešimties kilogramų, turi problemų dėl odos, retai plaunasi galvą, rengiasi apdribusiais maišo formos rūbais. Nei stiliaus, nei grožio.

Dar viena maža smulkmenėlė. Panelė svajojo tapti aktore, deja, neišdegė. Pritrūko talento ir kitų duomenų. Baigia socialinių mokslų kolegiją, ateityje sieks kasininkės karjeros, nes mokytis ir daryti ką nors daugiau paprasčiausiai tingi. Asmeninio ir socialinio gyvenimo, galima sakyti, neturi, nes savojo negyvena, nebelieka laiko. Seka svetimus pasiekimus ir pila neigiamus komentarus, rydama riebias spurgas ir springdama iš pavydo.

Antrasis laido riteris – mano bendraamžis, buvęs bendrakursis, vadinasi, jau įžengęs į ketvirtąją dešimtį. Nevykėlių nevykėlis. Nesugeba nei susirasti padorias pajamas užtikrinančio darbo, nei suskurti verslo, nei pradėti normalių santykių su priešinga lytimi. Jis ir jaunystėje nebuvo gražuolis, o dabar pavirto į niurzgančius žmogaus griuvėsius. Švyti plinkančiu viršugalviu ir mataruoja virš diržo kybančiu pilvu.

Žinoma, vyrui patrauklumas svarbu, bet tikrai ne svarbiausia. Bet minėtasis neturi jokios vyriškumo kibirkšties, nė lašo žavesio. Jo viršininkas yra ožys. Visos bobos durnelės. Visos žvaigždės – dvigubos durnelės ir dar storos. Kai nuolat pasikrauni malkų darbe, kurio nekenti, o moterys į tavo pusę net nežiūri, kas belieka? Teisingai, sėsti prie kompiuterio ir išlieti apmaudą dėl apgailėtino gyvenimo.

Likusi komentatorių dalis išvis neverta dėmesio. Spuoguoti, nepraustaburniai paaugliai, tingintys mokytis, o dirbti tingintys dar labiau. Gyvenantys iš tėvų pinigų. Sapnuojantys BMW ir naujausios laidos aifoną.

Pasąmonės gilumoje jie suvokia, kokie jie menki ir kompleksuoti, todėl niekada neišdrįstų pasakyti ko nors tokio užknisantiems mokytojams ar tėvams. Jie supranta, kad nieko niekada gyvenime nepasieks, o išganingoji Jungtinė Karalystė, į kurią ruošėsi emigruoti, jau nebelaukia su išskėstomis rankomis. Horizonte šmėžuoja minimaliai apmokamas darbas ir nykus egzistavimas.

Todėl vos radę progą tuoj kurpia šlykščius komentarus ir nors akimirkai pasijaučia kietais gyvenimo valdovais. Kol tėvai nenuvaro jų nuo kompiuterio.

Tad žmonės, mielieji... siekit aukštesnių tikslų. Mokykitės, lankykitės sporto klube, sveikai maitinkitės, švieskitės, uždirbkite milijonus, patekite į televiziją ir sužavėkite visus savo talentais, tapkite pirmo ryškumo žvaigždėmis ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Tobulai auginkit tobulus vaikus, atrodykite taip nuostabiai, kad vos į jus pažvelgus atviptų žandikaulis. Žodžiu, darykite tai ir atrodykite taip, kaip iš kitų reikalaujate savo komentaruose. Spėju, siekiant šių tikslų nebeliks nei laiko, nei noro pilti purvą.

Ačiū.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.