Vairavimo mokykla perpildė kauniečio kantrybę: „Kas čia vyksta?“

Esu 26 metų kaunietis. Susidūriau su nemalonia situacija, pasirinkęs netinkamą vairavimo mokyklą. Noriu pasidalinti savo patirtimi ir įspėti, kad kitiems netektų švaistyti laiko bei gadintis nervų.

Atrodė, viskas puiku: pagaliau išmoksiu KET ir netrukus rankose laikysiu vairuotojo pažymėjimą.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Atrodė, viskas puiku: pagaliau išmoksiu KET ir netrukus rankose laikysiu vairuotojo pažymėjimą.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Patogiausia autoriui buvo atvykti į vairavimo mokyklą Šilainių rajone.<br>P.Mantauto asociatyvioji nuotr.
Patogiausia autoriui buvo atvykti į vairavimo mokyklą Šilainių rajone.<br>P.Mantauto asociatyvioji nuotr.
Na, pagalvojau, gal ir reikia pasakoti tokią informaciją, visgi sėdi už manęs dvi merginos, kurios galbūt tikrai nėra gyvenime atidariusios mašinos kapoto.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Na, pagalvojau, gal ir reikia pasakoti tokią informaciją, visgi sėdi už manęs dvi merginos, kurios galbūt tikrai nėra gyvenime atidariusios mašinos kapoto.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Egidijus Volkavičius

2016-09-12 13:30, atnaujinta 2017-05-13 08:32

Taigi, pradėsiu pasakoti viską nuo pradžių.

Panorau išsilaikyti vairavimo egzaminą ir gauti teises. Nežinau, kaip kituose miestuose, bet Kaune apstu įvairių vairavimo mokyklų. Nežinojau, pagal kokius kriterijus žmonės jas renkasi, tad nutariau rinktis tą, kuri arčiausiai mano namų. Pats gyvenu Kauno rajone, 10 km nuo IX forto. Patogiausia buvo vairavimo mokykla, esanti Šilainių rajone. Taip rugpjūčio 22 dieną sudariau sutartį su „SDG Vairavimo akademija“.

Maloni administratorė, kuri tąsyk dirbo, mane informavo apie paskaitų grafiką, atsiuntė elektroninį laišką su prisijungimo nuoroda ir kodu nemokamai 5 dienas spręsti Kelių eismo taisyklių (KET) bilietus. Ateiti į klasę mokytis prie kompiuterių galima kiekvieną darbo dieną, nurodytu jų darbo metu – nuo 10 val. iki 19 val.

Atrodė, viskas puiku: pagaliau išmoksiu KET ir netrukus rankose laikysiu vairuotojo pažymėjimą. Bet...

Atėjus į pirmą paskaitą ir susirinkus vos trims kitiems grupės nariams, atėjo dėstytoja. Jauna mergina (kaip vėliau pati pasakė, vos prieš 4 metus išsilaikiusi teises). Jai vedant paskaitą supratau, kad papuoliau į anksčiau surinktos grupė baigiamąsias pamokas. Visą pamoką dėstytoja prakalbėjo nesvarbius dalykus: apie tai, kur pilti tepalus ir benziną, kaip tikrinti slėgį padangose... 2 valandas šitaip tempė paskaitą, projektoriumi rodydama paveikslėlius.

Na, pagalvojau, gal ir reikia pasakoti tokią informaciją, visgi sėdi už manęs dvi merginos, kurios galbūt tikrai nėra gyvenime atidariusios mašinos kapoto.

Kita paskaita prasidėjo taip pat: vos keli kolegos ir jaunutė dėstytoja. Per paskaitą kilo klausimų, susijusių su vairavimu. Mandagiai paklausdavau, o atsakymų sulaukdavau tokių: „Nežinau“, „Reikia žiūrėti į knygutę“.

Kilo šioks toks pasipiktinimas, kad uždavus klausimus iš jos vedamos temos nesulaukdavau paaiškinimo. Taip pat sprendžiant jų internetinius bilietus radau klaidų. Parodžius juos dėstytojai ši pripažino, kad testuose yra klaidų ir pasakė, jog radęs jų daugiau siųsčiau jai į el. pašto dėžutę.

Blemba, tai pala, aš čia juos mokyti turiu ar jie mane??? Bespręsdamas ir besimokydamas iš jų programėlės galbūt išvis mokaus iš klaidingos informacijos šaltinio?

Toje antroje pamokoje dėstytoja pranešė, kad čia rinkomės paskutinį kartą, nes mokykla persikelia į Raudonvario plente esančias kitas patalpas. Man buvo pasiūlyta rinktis iš trijų klasių, esančių Kaune (dvi Savanorių pr., o trečioji Raudondvario pl.).

Po paskaitos su vienu vaikinuku iš grupės laukiau autobuso ir paklausiau jo nuomonės apie paskaitas, dėstytoją. Numojo ranka.

Patyręs tiek nesusipratimų ir nusivylęs jų programa bei dėstytoja nutariau pereiti kitur. Šiaip taip gavau jų įmonės direktoriaus telefono numerį, pasikalbėjome, jis pakvietė susitikti ir aptarti tai akis į akį. Nuvykau.

Su direktoriumi aptarėme situaciją, buvo išklausyti mano argumentai. Jis pasiūlė neskubėti išeiti iš jų mokyklos, siūlė pabandyti iš naujo, prižadėjo, kad kitą paskaitą ves kitas instruktorius, patyręs dėstytojas. Sutikau, nes pokalbio metu mane įtikino, kad sudarant programą pasitaiko žmogiškų klaidų, o dėstytoja pasikeis ir viskas susitvarkys.

Atvykus į kitą paskaitą mane sutiko šaunus dėstytojas, maždaug 45 metų amžiaus. Mokinių grupė jau kita, jiems, kaip ir pirmai grupei, į kurią patekau, buvo paskutinė paskaita. Paskaitą vedė įdomiai, išsamiai apibendrindamas mokomosios programos dalykus, į klausimus atsakydavo suprantamai, pateikdavo pavyzdžių. Atrodytų, viskas išsisprendė, bet...

Kitą savaitę, antradienį, atėjęs į klasę spręsti bilietų radau užrakintas duris ir atsiprašymo raštelį, kad šiandien nedirbama. Atvažiavus kitą dieną, apie 10:30 val., bedarant klasės duris mane pasitiko kita vadybininkė – kaip supratau, grįžusi po atostogų – ir pareiškė, kad kažkur skuba, klasė šiandien nebedirbs, nebent vakare, apie 16:30 val., kai ji grįš „iš kažkur“. Pasiūlė važiuoti į kitą miesto galą ir pasėdėti ten...

Kas čia, kaip čia ir kada pagaliau galėsiu pradėt normaliai mokytis? Paaiškinau jai, kad ir taip važinėju į šitas jų naujas patalpas, ji ironiškai atsakė: „Ai, tai čia jūs tas problematiškas, iš Šilainių. Na, jums reiks taikytis prie mūsų...“

„Pala, – sakau, – tai jūsų darbo laikas, nurodytas internete, negalioja? Kaip jums susišviečia pagal mėnulį, taip ir dirbat?“

Ji tik pasivaipė ir paprašė išeiti, nes skuba išvykti. Susierzinęs vėl paskambinau direktoriui, paaiškinau situaciją, jis paprašė palaukti, kol pats susisieks su vadybininke. Po kokių 15 min. sulaukiau jo skambučio: jis manęs vėl atsiprašė už nepatogumus, neva tai jų vadybininkų klaida, neva kažkas blogai darbus paskirstė ir nebeužtenka žmonių klasėse, todėl toje klasėje mokytis bus galima tik kitą dieną. 

Blemba... Sakau, na, kaip nesinervinti? Kaip man vairuoti išmokti ir teises įgyti, kai tiek nesąmonių? Siuntinėja, kur nori, kiša į mokymosi grupes, kurios jau baigia programą, durnina ir tiek. Greičiau bėgsiu iš ten, nes manau, pražilsiu per juos. 

***

Direktorius Aidas Gruodys vadino netiesa kliento žodžius, kad jį darbuotoja pavadino probleminiu.

„Mes grąžinom jam visus pinigus, nutraukėm sutartį, kadangi jis įžeidinėjo truputį mūsų darbuotojas. Gal ir mūsų klaida truputį buvo, kad jis nesukomunikavo normaliai. Jis buvo ir su manim susitikęs, labai mandagiai pasikalbėjom. Kai turėjau vėl su juo susitikti, pamatėm, kad jau su juo bus problemos ir nutraukėm sutartį.

Labai nervuotas žmogus, vadinkim. Tokį ir į gatvę mokyti labai sunku išleist. Nesinori net tvarkytis, tai sakom „atsiprašom“ ir nesigilinam. Tai kaip ir baigėsi su juo, taikiai išsiskyrėm. Nieko blogo mes jam nepadarėm, niekada į konfliktą nesivėlėm“, – tvirtino A.Gruodys. Vairavimo mokyklos vadovas pripažino, kad pirmoji instruktorė, kuri skaitė paskaitą, galbūt pasirinko ne tą temą. Jį perkėlė į kitą klasę, tačiau vėliau klientui vėl kažkas netiko.

Ar tiesa, kad kompiuterių klasė nedirbo nurodytomis valandomis?

„Dirbo, tik jis buvo pasakęs – aš kur noriu, ten einu, kada noriu, tada dirbu. O pas mus kai pasikeitimai būna, tai mes užrašom, informuojam, bet gal informacija nesuvaikščiojo. Iš dalies tiesa, jis atvykęs rado klasėje vadybininkę. Jam netiko, kad ji išvyko į kitą mokyklą. Būna nenumatytų atvejų.

Žmogus yra toksai, kad viskas jam blogai. Tai mes nesivėlėm – sakom, gerai, nutraukiam sutartį, grąžinam pinigus ir atsisveikinam. Ir ačiū, eikit mokytis kitur“, – direktorius teigė, jog visas kliento problemas stengėsi išspręsti.

E.Volkavičius patvirtino, kad iš mokyklos atgavo pinigus, tačiau teigė, kad tokią galimybę mokykla jam pasiūlė tik tada, kai jis kreipėsi į žiniasklaidą. „Taip, man grąžino pinigus, mes išsiskyrėme taikiai. Bet dėl to aš nepradėsiu tvirtinti, kad ši vairavimo mokykla yra gera“, – sakė E.Volkavičius.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.