Chirurgo patarimo prašiusią šiaulietę pribloškė jo pasiūlymas

Sveiki. Norėčiau pasidalinti savo istorija ir paklausti skaitytojų patarimo – gal kas žinos, kur turėčiau kreiptis ir ieškoti pagalbos.

Tikriausiai daktaras su manimi kalbėjo juoko forma. Visgi, manau, jam turėtų būti „biškį“ gėda.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Tikriausiai daktaras su manimi kalbėjo juoko forma. Visgi, manau, jam turėtų būti „biškį“ gėda.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Vaikščioti su skausmu ir kasdien gerti vaistus, na, labai nepatogu. Net kad galėčiau vaistų nusipirkti, darbo irgi reikia.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Vaikščioti su skausmu ir kasdien gerti vaistus, na, labai nepatogu. Net kad galėčiau vaistų nusipirkti, darbo irgi reikia.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Odeta

Sep 27, 2016, 9:07 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:02 PM

Pradėsiu nuo pradžių. Gimiau su šleiva koja. Vos gimus man buvo atlikta viena operacija. Mano tėvai buvo neturtingi ir, kaip aš sakau, mėgo šventes, todėl tolimesnių operacijų, kurių man reikėjo, jie nebedarė. Jie patys namie nuėmė gipsą, kaip aš suprantu, anksčiau, nei reikėjo, todėl mano koja suaugo į vadinamą meškutės pėdą. Dėl to iš pradžių sulūžo visi kauliukai – kiek ten tereikėjo mažam vaikui, kurio kūnas dar tik formavosi.

Šitaip mano ligos priešistorę man apibūdino buvę globėjai ir daktaras Kęstutis Saniukas iš Vilniaus Vaikų Santariškių ligoninės. Jis man iki 18 metų darė tris dideles operacijas. Deja, koja taip ir liko nesveika. Kiti daktarai, neįvardinsiu kokie, sakė: nereikia norėti, kad operuota būtų kaip tikra.

Visa bėda, kad kuo ilgiau gyvenu, tuo labiau man ją skauda. Po operacijų ji turėjo lankstytis per čiurnos sąnarį, bet nesilanksto, yra trumpesnė pėda, plonesnė blauzda.

Šiuo metu man 21 metai. Nuo tada, kai man sukako 18, pagalba vaikų ligoninėje nepriklauso. Lietuvoje nežinau daugiau gerų daktarų, kurie kaip K.Saniukas dar galėtų pagelbėti, kad kojos bent jau neskaudėtų. Esu jauna mergina, kuriai pragyvenimui reikia užsidirbti pinigų. O vaikščioti su skausmu ir kasdien gerti vaistus, na, labai nepatogu. Net kad galėčiau vaistų nusipirkti, darbo irgi reikia.

Neseniai nuėjau Šiauliuose pas chirurgą, nes reikėjo dėl neįgalumo pereiti komisiją. Na, ir tuo pačiu teiravausi, ką daryti, kad palengvinčiau kojos skausmus ir galėčiau dirbti.

Pirmiausia daktaras užsiminė, kad yra didesnių invalidų ir jie pas jį per tokius kaip aš negali pakliūti. Buvau tvarkingai apsirengusi, su džinsais, normaliais batais, palaidais šviesiais plaukais. Iš pirmo žvilgsnio defekto nesimatė.

Tik kai įsijungęs kompiuterį pamatė mano kojos nuotrauką, suprato, kad nėra viskas taip gražu. Tada bandė taisyti padėtį, neva, nieko čia nepakeisi, yra kaip yra... Iš daktaro žodžių supratau, kad operuotą koją visada skaudės. Kad operacija būtų sudėtinga ir išvis neaišku, ar vaikščioti galėčiau.

Bet, sakau jam, esu jauna mergina, man reikia dirbti, reikia pinigų, viskas kainuoja. O jis man sako, na, matosi, kad esi jau ištekėjusi ir pinigų galbūt trūksta, todėl siūlyčiau arba važiuoti iš Lietuvos, kur yra gerų chirurgų, arba susirasti rėmėjų vyrų, arba tiesiog rasti vyrą, kuris turėtų daug pinigų ir galėtum susimokėti už brangias operacijas. Arba pasigimdysi vaikų, galėsi sėdėt namuose, nereikės dirbti ir viskas ok bus.

Tikriausiai daktaras su manimi kalbėjo juoko forma. Visgi, manau, jam turėtų būti biškį gėda, nes aš neatėjau pas jį paklausyti, jog, jo nuomone, čia neturiu bėdos ir yra žmonių su didesnėmis problemomis. Man koja yra labai didelė problema, negaliu nešioti normalių batų, tik kedus arba kitą suvarstomą avalynę. Žinoma, aš prisitaikau kažkaip, bet tikrai yra nepatogu. Pavyzdžiui, vasarą nelabai galiu net ir ilgų suknelių nešioti, nes matosi kojos defektas.

Nesu aš pigi mergina ir nemanau, kad man dėl tokios bėdos reiktų duotis su turtingais vyrais. Todėl bandau ieškoti išeities iš šios situacijos. Bandžiau skaityti, teirautis apie daug gydytojų, nuomonės būna įvairios, bet gerų patarimų nesulaukiu.

Būtų labai gerai, jei kas iš skaitytojų, galbūt susidūrę su panašiomis problemomis, galėtų čia kažką patarti. Galbūt, pavyzdžiui, rado panašios problemos sprendimą, o galbūt rado gerų chirurgų. Būčiau labai dėkinga už patarimus. Ačiū.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų