Vyro skausmas: emigracija šeimą sugriovė lėtai, bet užtikrintai

Sūnus, gyvenantis vienoje iš Skandinavijos šalių, paėmė didelę paskolą iš banko, kad išlaikytų dvi sveikas moteris – mamą ir seserį. Jos gyvena Amerikoje ir neišgali mokėti bankui už paimtą paskolą butui JAV. Jei sūnus nebūtų to padaręs, jos netektų savo būsto.

Sunki finansinė padėtis ilgam sustabde bet kokius asmeninius planus ir lūkesčius.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Sunki finansinė padėtis ilgam sustabde bet kokius asmeninius planus ir lūkesčius.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Identas

Sep 27, 2016, 2:32 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:50 PM

Gyvenimas Skandinavijoje sūnui pasunkėjo. Jis turėjo mokėti paskolą šalies, kurioje gyvena, bankui. Atskaičius kitus mokesčius, kuriuos reikia mokėti gyvenant Skandinavijoje, beveik visas likęs atlyginimas atitenka bankui.

Nebeliko nei turistinių savaitgalio išvykų, kurios paįvairindavo nelengvą gyvenima, teko nutraukti susitikimus su lietuviais ir net kelionė į Lietuvą, kuri paprastai būdavo planuojama prieš Kalėdas, nebenumatoma. Sunki finansinė padėtis ilgam sustabde bet kokius asmeninius planus ir lūkesčius.

Tai taip gyvena mūsų tautiečiai, kuriuos sėkmingai išstūmė „valdžiažmogiai“ prieš 11 metų. Tai buvo darbštūs ir tvarkingi žmonės, kurie tenorejo gyventi savam krašte ir nemėgo melo ir neteisybės.

Lietuvoje liko tėvas, kuris negalėjo išvažiuoti, nes reikėjo kažkam pasirūpinti senstančiais tėvais. Sugriuvo šeima: sūnus, neberasdamas pragyvenimo šaltinio viename iš rajonų centrų išvyko į Skandinaviją, mama su dukra į JAV. Taip išnyko dar viena mūsų valstybės ląstelė, nusinešdama svajonę ir tikslus gyventi savoje šalyje visiems laikams.

Todėl norisi kreiptis į „Titanikas Lietuva“ laivo viršutinio denio keleivius, kuriems kyla algos, BVP, sėkmingai įdarbinami vaikai, giminės, pažįstami susodinami bet kokia kaina. Už šį porą dešimtmečių besitęsiantį tautos nykimą atsakingi jau šiandien esate, o istorija jus įvertins, manau, jau greit.

P.S. Nesu naivus ir tikrai žinau, kad ši „eilinė istorija“ – kaip vanduo nuo žąsies. Niekas artimiausiu metu, o ir ne tik artimiausiu, nesikeis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.