Parduotuvės eilėje jauna mama nesuvokė, kaip atrodo iš šalies

Savaitgalį parduotuvėje mačiau tokią situaciją, kuri niekaip neišeina man iš galvos. 

Su šeima nuėjome į prekybos centrą – sekmadieniais visada apsiperkame pagrindinius produktus ateinančiai savaitei.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Su šeima nuėjome į prekybos centrą – sekmadieniais visada apsiperkame pagrindinius produktus ateinančiai savaitei.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Su vyru kaip tik kalbėjomės, kad jau reiktų pradėti taupyti Kalėdoms, todėl susitarėme riboti išlaidas ir smulkmenų nepirkinėti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Su vyru kaip tik kalbėjomės, kad jau reiktų pradėti taupyti Kalėdoms, todėl susitarėme riboti išlaidas ir smulkmenų nepirkinėti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Kita mama

2018-10-23 15:15

Su šeima nuėjome į prekybos centrą – sekmadieniais visada apsiperkame pagrindinius produktus ateinančiai savaitei. Su vyru kaip tik kalbėjomės, kad jau reiktų pradėti taupyti Kalėdoms, todėl susitarėme riboti išlaidas ir smulkmenų nepirkinėti. Atsistojome prie kasos, na, dukra pasistvėrė „Kinder“ šokoladuką, tai susižvalgėmė – sau daug ko neleidome, bet iš vaiko negi atimsi.

Priešais eilėje stovėjo jauna mama su dukra. Atkreipiau į jas dėmesį, nes mama atrodė kažkaip savotiškai. Žinote tą jausmą, kai žiūri į žmogų ir kažkas tarsi nesueina: rankinė nubrizgusi, o plaukai tikrai neplauti daugiau kaip savaitę, bet užtat striukė atrodo nauja ir pėdkelnės labai gražios.

Kai dėjo prekes, sužibėjo žiedai ant pirštų, tai irgi: rankos išpuoštos, bet nesutvarkytos, nagai nešvarūs. Toks neadekvatumas. Mergaitė greta jos buvo kokių 6 metukų.

 

Žodžiu, jos krovė prekes ant slenkančios juostos ir kažką kalbėjosi. Staiga mama garsiai sako: „Ne, ne, nepamiršk, kad už savo pirkinukus mokėsi iš savo pinigėlių.“

Ir nustūmė du šokoladinius kiaušinius, buteliuką sulčių bei kažkokią mokyklinę prekę į mergaitės pusę. Tada padėjo prekių skirtuką ir savo pusėje ėmė krauti alaus bambalius.

Žiūriu ir netikiu: pirmas litrinis, antras, trečias, ketvirtas... Pigaus ir stipriausio, juodo. Dar pasidėjo kažkokias kojines. O mergaitė tuo metu skaičiuoja saujoje pinigus. Kai atėjo laikas susimokėti, ta mama dar juokdamasi ir koketuodama pardavėjai sako: „Čia ji iš savo santaupėlių...“

Kraupu. Atsigręžiau į vyrą savo, jis irgi žiūri netikėdamas.  Pardavėja neva supratingai šypsosi... Nu nežinau. Aišku, gal ta mama nori vaiką išmokyti taupyti, gal nori kad savarankiškai elgtųsi parduotuvėje. Gal čia kaip ekonomikos pradžiamokslis mažiesiems – jei užsimanai spalvotų smulkmenų, susitaupyk. Gal.

Manau, ji nesuvokė, kaip atrodo iš šalies. Nes atrodo tiesiog žiauru: už bambalius ir pėdkelnes mamytė susimoka, o už vaiko šokoladą ne. Ir tas šypsojimas, maivymasis, blizgučiai ant pirštų – kaip signalas, kad maskuoja tikrąją problemą. O ji, iš butelių skaičiaus, akivaizdi. Norėtųsi tikėti, kad tas spektaklis su dviem sąskaitom prie kasos turėjo kokią kitą prasmę.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų spalio 4 dieną.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.