Verslininkui jau įsiėdė: VIP klientus praranda net nesusitikęs

Kreipiuosi į Jus, nes man, kaip sako, totaliai įsiėdė viena problema, kuri turbūt ėda ir daugiau vairuojančių žmonių. Esu vienas tų, kurie negali gyventi be automobilio, nes automobilis – kasdienis jų darbas ir maitintojas. Ko gero, jame aš ir kiti mano kolegos praleidžia gerą pusdienį, ir dalį to pusdienio užima laisvos stovėjimo vietos radimas.

Verslininkas pasipiktinęs, kad miesto centre ypač sunku rasti vietą automobiliui.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Verslininkas pasipiktinęs, kad miesto centre ypač sunku rasti vietą automobiliui.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Verslininkas pasipiktinęs, kad miesto centre ypač sunku rasti vietą automobiliui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Verslininkas pasipiktinęs, kad miesto centre ypač sunku rasti vietą automobiliui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Viena problematiškiausių vietų – Vokiečių gatvė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viena problematiškiausių vietų – Vokiečių gatvė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Viktoras R.

Nov 4, 2016, 11:31 AM, atnaujinta May 9, 2017, 3:28 PM

Dažniausiai važiuoju į Vilniaus centrą vidury dienos, ir laisvų vietų ten praktiškai nebūna, nes kai kurie „gudručiai“ įsigudrina numesti (ne pastatyti) savo transporto priemones per kelias vietas. Kažkada pats mačiau, kaip vienas tų trimis raidėmis žymimų džipų buvo užsirioglinęs net per tris stovėjimo vietas! Gerai, kad bent jau už valytuvo buvo paliktas ružavas lapelis su bauda. Nors ką tokiems vairuotojams reiškia baudos...

Mane piktina, kai skubu į susitikimą su klientais, kurie priklauso VIP kategorijai, ir negaliu kaip normalus žmogus laiku atvykti pietauti su jais ar prie kavos aptarti svarbių klausimų, nes turiu maltis po centrą, po senamiestį ir ieškoti, kur pastatyti savo automobilį.

Dabar turiu kone pusvalandį iki susitikimo atvažiuoti į centrinę miesto dalį, kad turėčiau pakankamai laiko palikti automobilį ir nueiti iki susitikimo vietos. Bet ką daryti, jeigu prieš tai turėjau vieną susitikimą, o kitas – iškart po jo, ir turiu tik 10 minučių? Viskas! Gali jau atsisveikinti su klientu, su juo dar net nesusitikęs! Ir po kelių tokių bajerių tuoj dar ir su darbu atsisveikinsiu!

Ir viskas dėl ko? Dėl nesuskaičiuojamos galybės automobilių, galybės vairuotojų, kurių kiekvienam būtina bet kokia kaina nuvažiuoti į patį centrą, numesti automobilį bet kur ir bet kaip.

Mano brolis pasakojo, kad jo kiemas nuolat nuo pat ryto užgrūstas neaiškių žmonių automobiliais, kad net praeiti nėra kur. Aišku, taupo jie, bet gal geriau lai taupo savo pinigus ir kitų laiką, nevažiuodami savo mašinomis, bet persėdę į viešąjį transportą? Va, uždirbs tuomet dar daugiau naujiems autobusams ir visi dar patogiau važiuos, nereikės dejuoti, kad autobusas per senas ar kad jame šalta. O dabar... Totali betvarkė!

Net nereikia grūstis giliai į Europą, kad pamatytum, kaip protingai tvarkosi sostinės. Darbo reikalais dažnai važinėju į Rygą, į Taliną, ir ką? Pasaka, o ne miestai! Gali kaip normalus verslininkas, rimtas žmogus atvažiuoti į susitikimą automobiliu ir rasti jam laisvą stovėjimo vietą. Visada randu laisvą vietą! Nė karto dar nesukau ratų aplink Rygos ar Talino centrą ieškodamas stovėjimo vietos.

Tai kodėl taip negaliu daryti savo mieste – Vilniuje? Ar brangu ten statyti automobilį? Taip – Rygos centre, brangiausioje zonoje, pirma valanda kainuoja 5 eurus, o paskesnė valanda – 8 eurai. Gerokai brangiau nei Vilniuje, Vokiečių gatvėje, bet aš uždirbu daug, o už patogumą esu linkęs susimokėti.

Ei, mere, atsakingos institucijos! Tvarkykit parkavimą! Viešosios tvarkos skyriau, mačiau, kad jūsų kontrolieriai vaikšto po senamiestį, tai vos spėja suktis su planšetėmis ir baudų lapeliais. Gal norit pailsėt ir greičiau susirinkt baudų normas? Branginkit stovėjimą, kad pagaliau iš centro, senamiesčio išvarytumėt tą begalybę automobilių, kurie dusina miestą!

Aš mielai mokėčiau daugiau už tą valandą parkavimo, kad tik būtų daugiau vietos centre. Sakau, aš pasiryžęs susimokėti už didesnį patogumą. Net ir kvėpuoti bus lengviau, mamoms su vaikais bus saugiau vaikščioti, kai nereikės su įtampa nuolat žvalgytis, ar iš kokios tarpuvartės neišlenda laisvos vietos ieškantis vairuotojas.

Nelaukit Kalėdų ar Naujųjų metų – padarykit dovaną visiems ir atlaisvinkit Vilniaus centrą nuo tūkstančių automobilių!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.