Vaistais susižalojo visam gyvenimui – gydytojų prognozės liūdnos

Skaitau naujienas ir negaliu patikėti savo akimis. Kas darosi? Vienam kaime vaikai rado ir prisigėrė močiutės vaistų, kitame mieste, atrodo Kaune, darželinukas prigirdytas psichotropinių vaistų. Kažkur skaičiau, kad viena moteris mirė išgėrusi paprasto paracetamolio.

Tie vaistai turės blogesnių pasekmių, negu ta liga, nuo kurios gydėsi, nes pažeidė negrįžtamai kepenis ir kasą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Tie vaistai turės blogesnių pasekmių, negu ta liga, nuo kurios gydėsi, nes pažeidė negrįžtamai kepenis ir kasą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Vyras išgėrė po darbo paracetamolio tabletę. Paskui nepamačiau, kaip išgėrė dar stiklinę karšto gėrimo su milteliais nuo peršalimo.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Vyras išgėrė po darbo paracetamolio tabletę. Paskui nepamačiau, kaip išgėrė dar stiklinę karšto gėrimo su milteliais nuo peršalimo.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rima, 34 m., Šiauliai

Nov 16, 2016, 9:55 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 8:12 PM

Galiu pasakyti, kad nieko nėra baisiau, kai tavo vaikai apsinuodija vaistais. Buvau pas kaimynę, kuri irgi turi mažų vaikų. Pas ją ant palangės mačiau gal penkias dėžutes įvairiausių vaistų – ar ten vitaminai, ar nuo peršalimo, ar nuo kokių ligų, aš nežinau, bet paimti vaikui tų vaistų būtų vienas juokas. Taip ir atsitinka paskui – vaikai atsibunda reanimacijoj visam gyvenimui suluošinti.

Noriu visus įspėti ir papasakoti porą skaudžių nutikimų.

Mano vyras grįžo namo peršalęs, sloguojantis, daviau jam išgerti paracetamolio. Beje, aš vaistus visada laikau padėtus taip, kad nepasiektų vaikai – reikia iki lentynos kopėtėlėm palipt. Tik vitaminai būna ant virtuvės stalo.

Vyras išgėrė po darbo paracetamolio tabletę. Paskui nepamačiau, kaip išgėrė dar stiklinę karšto gėrimo su milteliais nuo peršalimo. Paskui prieš miegą dar vieną, nes galvojo, kad naktį miegos ramiau.

Naktį visas vartėsi prakaito išpiltas, kelis kartus vėmė, nesupratom, kas darosi, galvojom, kad čia jau gripo komplikacijos.  Skambinom greitajai pagalbai, gerai, kad jie paklausė, kokių vaistų vyras gėrė ir paskui pasakė, kad čia gali būti vaistų perdozavimas.

Žodžiu, gerai, kad nereikėjo vežti į ligoninę, bet pamoka visam gyvenimui bus. Dabar jau nesvarbu, ar peršalimas ar kas kita, visada pasiklausiu vaistinėje, kada ir kokius vaistus gerti.

O mano giminaitis turėjo rimtesnių sveikatos bėdų ir ar sumaišė geriamus vaistus, ar išgėrė dvigubą vaistų dozę, nes prieš tai buvo pamiršęs išgerti, ir atsidūrė reanimacijoj beveik komos būklės. Gydytojų prognozės liūdnos. Tie vaistai turės blogesnių pasekmių, negu ta liga, nuo kurios gydėsi, nes pažeidė negrįžtamai kepenis ir kasą.

Kažkaip visi labai daug šneka dabar apie riebalų žalą, cukraus ir druskos blogį, čipsus, ir gazuotus gėrimus, kaip jie kenkia sveikatai, bet tai tik daigeliai, palyginus.

Niekada savarankiškai nesigydau, net jeigu ir truputį peršalau, visuomet pasiskambinu gydytojui arba vaistinėje pasisakau, kokie simptomai, ir tai yra jų atsakomybė ir darbas man duoti tinkamus vaistus, net jeigu juos galėčiau paimt iš lentynos pati.

Ir visada perskaitau informaciją – nuo ko vaistai, kada gerti, kaip gerti ir koks gali būti šalutinis poveikis. Tai gali išgelbėti net ir gyvybę.

Ačiū kad išklausėt.

Galbūt ir Jūs turite karčios patirties, kokių pavojų gali kilti gydantis savarankiškai ar neatsakingai vartojant vaistus? Pasidalinkite savo istorija, kad kiti nekartotų Jūsų klaidų. Jūsų laiško laukiame adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkeliant čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.