Ragina Ramūną Karbauskį veikti: „Gal tada grįš emigravusi jūsų šeima“

Šis laiškas siunčiamas Jums beviltiškoje situacijoje reaguojant į tautos atstovo retoriką ir elgseną. Šiuo laišku nesiekiama kritikuoti, bet skatinama pamąstyti.

Skaitytoja prašo nebandyti kantrybės ir pradėti veikti nuo savęs.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Skaitytoja prašo nebandyti kantrybės ir pradėti veikti nuo savęs.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rinkėja

Dec 16, 2016, 3:24 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:13 PM

Parašytas mintis siūlau vertinti kaip asmeninę nuomonę, laiškas nėra kvietimas diskusijai, jis nereikalauja atsakymo. Tiesiog, negaliu tylėti. Nežinau kito būdo, kaip pasiekti R.Karbauskio sąžinę ir jo protą.

Rašau pastebėjimus, susiformavusius tiek skaitant „valstiečio“ R.Karbauskio politinę reklamą, tiek stebint jo viešus interviu bei pasisakymus. Naudojamos citatos iš tiesų buvo pasakytos R.Karbauskio.

2016 m. lapkričio 14 d. į pirmąjį posėdį susirinkęs 2016 – 2020 m. kadencijos Seimas žadėjo daug viltingų sprendimų, parlamento autoriteto padidėjimą, pagarbos žmogui augimą, deramą dėmesį kultūrai.

Praėjo mėnuo. R.Karbauskis išties nuveikė eilę darbų:

Pirma, panaikinta privilegija Seimo nariams nuomoti automobilius iš parlamentinių lėšų. Tačiau parlamentinės lėšos nei vienu euru nebuvo sumažintos ir išliko lygiai to paties dydžio. Rinkėjui esminio skirtumo nėra, kad lygiai tokius pačius pinigus dabar Seimo nariai, pavyzdžiui, išleis ne nuomojantis mašiną, bet naudojantis taksi paslaugomis.

Antra, akcentuojant „mažinamą“ biurokratiją Seime nedelsiant buvo įsteigtas naujas Kultūros komitetas. Įkūrus naują Seimo Kultūros komitetą, kuriam vadovauja R.Karbauskis, prireikė ir jį aptarnausiančių valstybės tarnautojų.

Taigi, pažadėjus mažinti biurokratiją vos septyniems politikams, tame tarpe R. Karbauskiui, aptarnauti buvo sukurtas naujas Seimo kanceliarijos struktūrinis padalinys, kuriame šiuo metu valstybės lėšomis apmokamas keturių „biurokratų“ darbas.

Trečia, kaip niekada „plačiai“ išdiskutuotas Pagalbinio apvaisinimo įstatymas. Šia tema kiek plačiau. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas R.Karbauskis viešai pareiškė nebandyti jo kantrybės ir monologais „išdiskutavo“ kaip dabar viskas bus.

Lyderiu prisistatantis Seimo Kultūros komiteto pirmininkas, „valstiečių“ frakcijos seniūnas, fondo „Švieskime vaikus“ įkūrėjas, projekto „Išsaugokime vyrus“ mecenatas, blaivaus festivalio visai šeimai „Naisių vasara“ sumanytojas, genetikos mokslus studijavęs agronomas R.Karbauskis, neinformuotai visuomenei, tėčiams ir mamoms, negalintiems teigti, kad jie žino, kuris metodas yra geresnis, paaiškino pagalbinio apvaisinimo ypatumus.

Liūdna. Baisu. Gėda. Tik pats R.Karbauskis, matyt, nesusiprato, iš ko jis šį sykį gardžiai pasijuokė.

„Čia, aišku, ne gyvuliai, čia – žmonės, bet principas tas pats. Jokio skirtumo nėra“, – sako Seimo Kultūros komiteto pirmininkas. Ir siūlo neribotam terminui užšaldyti embrionus.

Akivaizdu, politiko kalbomis demonstruojama nepagarba žmogui. Tokioje situacijoje pasigendama Seimo opozicijos. Mielos Seimo opozicijos atstovės, Seimo vyrai, mylintys ir gerbiantys moteris, kodėl iki šiol nėra nė vienos Jūsų griežtos replikos, komentaro ar pasiūlymo balsuoti dėl naujo Kultūros komiteto pirmininko Seime?

Kodėl praėjusioje kadencijoje kritika ir atsakomybė už netinkamą kalbėjimą juodaodžio atžvilgiu visu savo griežtumu (su doze pašaipų ir pažeminimo) pasiekė Seimo narę Dalią Teišerskytę? Tačiau dabar, po itin žeminančių R.Karbiauskio replikų Seime išliko visiška tyla ir žemo tono tolerancija.

Nejau Seimui, tame tarpe ir pačiai „valstiečių“ frakcijai, tinka šis vienasmenis dominavimas, nuomonės primetimas ir niekinantis požiūris? Kalbėtojas juk pats nesusivoks, kad tokio žmogaus vadovavimas parlamento Kultūros komitetui nedera su jo minėtais pasisakymais ir menkina Seimo autoritetą.

Keista, tačiau beveik visi didžiausios Seimo frakcijos nariai pamiršo arba nesusivokia turį laisvą Seimo nario mandatą ir žodžio laisvę. Diskusijų laisvę ir galimybę pasisakyti.

Embrionų šaldymo pigumo akcentavimas pasirenkant gyvybės išsaugojimo formą negali būti suvokiamas kaip etiškas ir moralus. Krikščioniškos katalikiškos vertybės, R.Karbauski, nėra fanatizmas!

Dievo meilė nėra argumentas politinėms manipuliacijoms. Embrionas turi teisę į gyvybę, tačiau lygiai taip embrionas turi teisę į laimingą vaikystę, turi teisę į tėtį ir mamą, turi teisę nebūti statistiniu vienetu ir privalo gauti tėvų, o ne politikų jam parinktą gimimo vietą, laiką ir tikslą.

Embrionas nėra pigus žmonių populiacijos atkūrimo variantas! Užšaldytą embrioną paversti žmogumi praėjus šimtui metų nėra etiška. Politikas neturi jokios teisės „sureglamentuoti“ vaikui neaiškų ir nenuspėjamą likimą, o tėvams nesaugumą ir nežinomybę dėl to, kas bus padaryta su jų kraujo, kūno ir meilės vaisiumi valstybės sprendimu.

Galiausiai, vertinant gyvybės nužudymo suvokimą pagal primetamas RK dogmas norisi priminti, kad Lietuvoje yra legalus nėštumo nutraukimas iki 12 nėštumo savaitės. Nejau, kaip Lenkijoje, bus pasiūlyta šias procedūras uždrausti.

Politikas, žadėjęs daryti tai, ko žmonės iš jo tikisi, pranoko rinkėjų lūkesčius.

Asmeniškai aš tikiuosi, kad po tokių nepagarbių, neadekvačių ir žmones menkinančių pareiškimų užteks savigarbos viešai atsiprašyti ir savo paties iniciatyva pasitraukti iš (labai panašu, kad sau pačiam ir susikurto) Seimo Kultūros komiteto pirmininko pareigų. Mokykime kultūros pradėdami nuo savęs.

Ketvirta, suformuota Vyriausybė. Geras darbas ir solidus pasirinkimas. Stiprus ir didelį visuomenės pasitikėjimą turintis premjeras kol kas yra vienintelė reali atsvara autoritarizmo ir fanatizmo apraiškoms stabdyti.

Penkta, planuojamų darbų perspektyva. Svarbiausiųjų sąraše – emigravusių žmonių susigrąžinimas į Lietuvą.

Dar ir dar kartą, nebandykite mūsų kantrybės, R.Karbauski, ir pradėkite nuo savęs. Padirbėkite ir į Lietuvą galbūt sugrįš Jūsų vaikai ir emigravusi žmona.

Antruoju sąrašo numeriu nusivylusi rinkėja.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu