Darbo vakarėlyje moteris pamatė, ko nevertėjo: „Kokia naivi aš buvau“

Daug metų dirbau vienoje įmonėje. Todėl, žinoma, puikiai pažinojau visus savo kolegas. Su jais kartu atostogaudavome, leisdavome laisvalaikį, pramogaudavome su šeimomis. Jie buvo tapę šeimos nariais. Panašiai bendraudavome ir su vyro bendradarbiais.

„Tas vakaras atvėrė man akis. Vyrui pareiškiau, kad į darbo vakarėlius jis daugiau niekada neis“, – prisipažino skaitytoja.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
„Tas vakaras atvėrė man akis. Vyrui pareiškiau, kad į darbo vakarėlius jis daugiau niekada neis“, – prisipažino skaitytoja.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danguolė

Nov 30, 2018, 10:49 PM

Tačiau laikai pasikeitė ir darbovietę teko pakeisti. Kolektyvas buvo tikrai puikus. Negalėjau skųstis – priėmė mane išskėstomis rankomis.

Artėjant Kalėdoms, darbas suorganizavo vakarėlį. Ėjau nieko neįtardama, nusiteikusi pabendrauti ir artimiau pažinti savo bendradarbius. 

Kalėdinė programa naktiniame klube buvo išties puiki. Tačiau tęsėsi neilgai. Todėl viena bendradarbė pasiūlė užsukti pas ją į namus. Pratęsimui, taip sakant. Prie mūsų netruko prisijungti ir daugiau kolegų.

Maniau, visi draugiškai visi paplepėsime, gal net padainuosime. Tokie jaukūs pasisėdėjimai, kurių metu kažkas būtinai išsitraukdavo gitarą, dažnai vykdavo su senosios darbovietės kolegomis. Visi bendraudavome kaip broliai. 

Kokia naivi aš buvau! Netrukus įkaušę žmonės pradėjo vieni prie kitų glaustytis. Išsivaikštinėjo po kitus kambarius... Kažkas dingo balkone. Kai užėjau į vonią nusiplauti rankų, o per vonios užuolaidą persišvietė nuogas vyro užpakalis, supratau, kad metas nešdintis.

Žinojau, kad tie kolegos turi savo šeimas. Kad jų namuose laukia antrosios pusės. Juk manęs nieko blogo neįtardamas taip pat laukė mano mylimas vyras. Žinau, kad jam tikrai nebūtų malonu žinoti, kokioje bendradarbių aplinkoje aš atsidūriau.  

Grįžusi namo papasakojau tai vyrui. Jis pradėjo juoktis iš mano naivumo. „Visose darbovietėse tokie dalykai vyksta nuolatos“, – sakė jis. 

Šie žodžiai mane pribloškė labiau už ką tik matytą nuogo vyro užpakalį. „Netgi buvo atlikti tyrimai, kad darbo vakarėliuose pasimyli apie 40 procentų kolegų“, – paaiškino vyras.

Mano sutuoktinis turbūt pats nesuprato, kad tokiu atvirumu išsikasė sau gilią duobę, iš kurios vargiai ar išlips... Tas vakaras atvėrė man akis. Vyrui pareiškiau, kad į kalėdinius darbo vakarėlius jis daugiau niekada neis.

Žinoma, juokavau. Į vakarėlius mano vyras ėjo kaip ėjęs. Negalėjau jam to uždrausti. Bet kadangi jo kolektyve yra 90 procentų vyrų, o likusios kolegės tiko jam į motinas, buvau rami. 

Tačiau pati nusprendžiau daugiau niekada nebesilankyti kalėdiniuose darbo vakarėliuose. Dėl to, kad nenorėjau matyti tai, ko man nereikėjo. O po to eilinę darbo dieną apsimesti, kad nieko neįvyko.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų gruodžio 18 dieną.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.