Po žinios apie mirtį ligoninėje giminių laukė kitas smūgis

„Mirusieji ketvirtadienį atiduodami tik po kelių dienų“, – laiške guodėsi skaitytoja.

Atvykę į ligoninę pasiimti giminaičio kūno artimieji to padaryti negalėjo.<br>„Vida Press“ asociatyvioji nuotr.
Atvykę į ligoninę pasiimti giminaičio kūno artimieji to padaryti negalėjo.<br>„Vida Press“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita

Jan 8, 2017, 12:14 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:06 PM

Po žinios apie giminaičio mirtį ligoninėje artimųjų laukė dar vienas smūgis.

Pasak skaitytojos, Kauno klinikose ketvirtadienį mirus pacientui ligoninės personalas per penktadienį nesugebėjo sutvarkyti formalumų ir išduoti dokumentų mirusiojo išvežimui į Šiaulius.

„Giminės, atvykę su ritualinių paslaugų transportu, negalėjo paimti kūno, nors telefonu buvo sutarta, jog viskas bus parengta iki penktadienio 15 valandos.

Važiuodami į Kauno klinikas pasiskambinome Kraujagyslių chirurgijos skyriaus personalui, paprašėme, kad surašytų dokumentus ir mums atvažiavus reikėtų tik pasirašyti.

Atvažiavome 16.20 val. ir, deja, dokumentų niekas nebuvo sutvarkęs.

Laukėme iki 19.30 val., kol gydantis gydytojas grįžo iš operacinės ir pagaliau sutvarkė dokumentus. Po to paaiškėjo, kad Patologijos skyrius nebedirba, reikia čia grįžti šeštadienį.

Teko grįžti atgal į Šiaulius ir šeštadienį bandyti laimę iš naujo. Šį kartą pavyko, bet tokią akimirką susidurti su šia betvarke tikrai nelinkėčiau niekam.

Kas taurėtų atlyginti ir atsakyti už patirtas papildomas transportavimo išlaidas, salės nuomą?“ – klausė skaitytoja.

***

Kauno klinikų Kraujagyslių chirurgijos skyriaus gydytojas Tadas Danilevičius sakė, kad minėtas pacientas buvo perkeltas į Kauno klinikų Kraujagyslių chirurgijos skyrių iš Šiaulių Respublikinės ligoninės.

„Pacientas dėl lėtinės kritinės galūnės išemijos buvo operuotas taikant bendrą intubacinę nejautrą. Operacijos metu komplikacijų nebuvo, tolimesniam gydymui ligonis buvo perkeltas į reanimaciją. Tačiau išsivysčius asistolijai, pacientas buvo gaivinamas, konstatuota paciento mirtis.

Po mirties kūnai skyriuje nelaikomi, jie pristatomi į Patologinės anatomijos kliniką ir artimiesiems atiduodami nustatyta tvarka.

Budintis anesteziologas-reanimatologas M. Dumčius apie ligonio mirtį artimiesiems pranešė telefonu po valandos, apie 10 ryto.

Pagal Kauno klinikų generalinio direktoriaus įsakymą, tai privaloma atlikti per 12 val. Artimieji buvo informuoti, jog dėl tolimesnių veiksmų, susijusių su paciento mirties liudijimo bei kūno išdavimo tvarka, turi kreiptis į Kraujagyslių chirurgijos skyrių.

Tą pačią dieną apie 16 val. mirusiojo artimieji paskambino į Kraujagyslių chirurgijos skyrių ir pranešė skyriuje buvusiam gydytojui rezidentui, jog iš Šiaulių vyksta į Kauną.

Gydytojas informavo, jog mirties liudijimą išduos budintis gydytojas, tačiau tuo metu visa budinti brigada dirbo operacinėje. Mirusiojo artimieji į skyrių atvyko apie 16.15-16.30 val., budintis gydytojas tuo metu buvo operacinėje ir darbą baigė apie 19 val.

Mirties liudijimas buvo išduotas gydytojui grįžus iš operacinės maždaug 19.30 val. Atsiėmus dokumentą, artimieji pranešė, jog yra atvykę su laidojimo firma ir kūną nori atsiimti tą pačią dieną, tačiau kūnų išdavimas vyksta Patologinės anatomijos klinikos darbo valandomis, t.y. darbo dienomis 8-16 val., šeštadieniais 8-14 val.

Kadangi Patologinė anatomijos klinika jau nebedirbo, kūną artimieji atsiėmė atvykę kitą dieną.

Apgailestaujame, jog įvyko tokia situacija ir reiškiame užuojautą mirusio paciento artimiesiems“, – komentavo Kauno klinikų Kraujagyslių chirurgijos skyriaus gydytojas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.