Istorija, iš kurios turėtų pasimokyti visi internetinių parduotuvių mėgėjai

Į redakciją kreipėsi skaitytojas, per pigu.lt sistemą pirkęs garso kolonėlę. Tačiau vyras tikino galiausiai likęs be prekės ir pinigų. 

Garso kolonėlę pirkęs vyras labai nusivylė.<br>Skaitytojo nuotr.
Garso kolonėlę pirkęs vyras labai nusivylė.<br>Skaitytojo nuotr.
Garso kolonėlė buvo apgadinta siuntimo metu.<br>Skaitytojo nuotr.
Garso kolonėlė buvo apgadinta siuntimo metu.<br>Skaitytojo nuotr.
Siuntė garantiniam aptarnavimui, bet labai nusivylė.<br>Skaitytojo nuotr.
Siuntė garantiniam aptarnavimui, bet labai nusivylė.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Augustas Navalinskas

Jan 19, 2017, 7:08 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:49 PM

„Pirkau kolonėlę „Musky BR16 Bluetooth“. Gavau prekę, bet ji grojo nekokybiškai. Pagarsinus girdėjosi braškėjimas. Paskambinau įmonės nurodytu telefono numeriu, išsakiau visas problemas.

Paklausiau, ką daryti. Vadybininkė patarė siųsti nekokybišką prekę į garantinį remontą. Taip ir padariau. Kai atgavau prekę, jos komplektacija buvo nepilna (nebuvo įkrovimo laido).

Vėl paskambinus į Pigu.lt, išgirstas atsakymas šokiravo. Esą aš tokią kolonėlę jiems ir išsiunčiau. Apkaltino mane, o kaip man įrodyti, kad tai – ne mano kaltė.

Aš likau kaltas, nes klientas visada neteisus“, – rašė pirkiniu nusivylęs skaitytojas.

***

Pigu.lt marketingo direktorė Giedrė Vilkė atsiprašė kliento už patirtus sunkumus.

„Situaciją tiek viduje, tiek su klientu jau išsiaiškinome. Kartu norime atkreipti dėmesį ir kitų, internetinėse parduotuvėse perkančių, klientų dėmesį į tinkamą grąžinamų prekių įpakavimą.

Klientas pas mus įsigijo garso kolonėlę ir kreipėsi į mus dėl nekokybiško garso. Tokiais atvejais klientų prašome prekę atsiųsti į garantinį aptarnavimą, kad galėtume gedimą pašalinti arba, jeigu reikia, prekę pakeisti kita.

Šiuo atveju klientas taip ir padarė, tačiau įsigytą kolonėlę supakavo į paprastą plastiko maišelį. Prekė siuntimo metu greičiausiai buvo numesta ar sutrenkta ir mus pasiekė mechaniškai pažeista. Pagal visus reikalavimus garantinio aptarnavimo specialistai gautą ir išpakuotą prekę užfiksavo, tad nuotraukose matyti, kad ji atkeliavo jau pažeista.

Garantija mechaniniams pažeidimams negalioja, todėl specialistas įvyniojo kolonėlę į apsauginę plėvelę, supakavo į dėžutę ir grąžino klientui.

Suprantama, kad kliento tokia situacija netenkino, todėl mes mėginome su juo susisiekti ir kompensuoti patirtus nuostolius, tačiau klientas atsisakė bendrauti. Visada stengiamės pirmiausia atsižvelgti į kliento lūkesčius ir susidariusią problemą išspręsti kuo operatyviau ir naudingiau klientui. Ir šiuo atveju pinigus klientui už įsigytą kolonėlę grąžinome.

Tikimės, kad ši istorija visiems internetinių parduotuvių klientams primins, kad grąžinamas prekes visada reikia saugiai ir tinkamai supakuoti.

Dužios, lūžtančios prekės turėtų būti pakuojamos dėžutėse, jas suvyniojant į specialią plėvelę, kuri apsaugos prekes nuo pažeidimų. Siunčiant prekės gali būti numetamos arba ant jų gali būti uždėtos kitos, sunkesnės prekės ir taip jas pažeisti. Jeigu prekė reikalauja ypač atsargaus transportavimo, įpakavimą reikėtų ir specialiai paženklinti. Taip pavyks išvengti prekių sugadinimo ir nemalonių nesusipratimų“, – komentavo marketingo direktorė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.