Renginyje žiūrovė pasijuto nepavydėtinai: „Tai, ką patyrėme, netelpa galvoje“

Saulėtą šeštadienio rytą pakilios nuotaikos nuvykome su vaikais į Vilniaus kongresų rūmus – į visai šeimai skirtą renginį „Cirkas atvažiavo“.

Moteris apgailestauja, kad reginio vaikams jos atžalos taip ir neišvydo.
Moteris apgailestauja, kad reginio vaikams jos atžalos taip ir neišvydo.
Skaitytoja nufotografavo, kokį vaizdą ji matė koncerto metu.<br>Skaitytojo nuotr.
Skaitytoja nufotografavo, kokį vaizdą ji matė koncerto metu.<br>Skaitytojo nuotr.
Pasak Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro atstovų, kitai žiūrovei matomumas sėdint tose pačiose vietose, tik kitoje balkono pusėje, buvo geras.<br>Žiūrovo nuotr.
Pasak Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro atstovų, kitai žiūrovei matomumas sėdint tose pačiose vietose, tik kitoje balkono pusėje, buvo geras.<br>Žiūrovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ieva

Feb 7, 2017, 2:15 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:44 PM

Tai, ką patyrėme, netelpa galvoje. Orkestras grojo nepriekaištingai, deja, daugiau nieko nematėme, nes sėdėjome balkone, o pati scena buvo beveik po balkonu.

Taigi realiai matėme tik klounų kamuoliukus arba virvėmis pakilusius akrobatus.

Vaikai puolė prie balkono krašto, prižiūrėtojos dar bandė juos vaikyti, kol galiausiai situacija tapo nevaldoma ir visi ėmė brautis prie krašto. Tada jau net ir orkestro nebebuvo matyti.

Kadangi dukra užsinorėjo į tualetą, pasinaudojusi proga iškviečiau administratorę. Gražiu tonu pasakiau, kad nieko nematome, o ji gana įžūliai atkirto, kad per mažą vaiką atsivedžiau (dukrai 4 metai).

Tada pasakiau, kad ir kiti du mano vyresni vaikai nemato, net ir aš pati nieko nematau. Tokio ciniško atsakymo, kokį išgirdau, tikrai nesitikėjau: „Tai ne mūsų, o jūsų problema, kad nusipirkote bilietus balkone.“

Jei būčiau žinojusi, kad iš tų vietų, kuriose sėdėjome, nieko nematyti, tokių bilietų tikrai būčiau nepirkusi.

Esu medikė ir vaikų lavinimui galiu skirti daugiau pinigų. Bilietus parduodanti kasininkė dėl to turėtų įspėti, juk renginys skirtas mažiesiems. Taigi likome nieko nematę, tik finansiškai parėmę Kongresų rūmus.

Į sveikatą, bet mums buvo nemalonu. Jaučiausi taip, lyg į mane kas kojas būtų nusivalęs. Esu pilietiškas žmogus, tad siunčiu nuotrauką parodyti, ką matėme, – kad kiti tėvai būtų budresni pirkdami bilietus ir nenuviltų savo mažųjų atžalų. Jie – mūsų ateitis.

***

Pasak Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (LVSO) atstovų, koncertas visai šeimai „Cirkas atvažiavo“ organizuojamas jau šešerius metus. Ši gauta pretenzija yra pirmoji.

„Gaila, kad dėl didelio cirko artistų užimtumo galime pasiūlyti savo klausytojams tik vieną tokį renginį per metus – klausytojų paklausą sunku patenkinti.

Tai unikalaus pobūdžio renginys – scenoje telpa ne tik simfoninio orkestro sudėtis, bet ir cirko atlikėjai. Tenka pripažinti, kad yra pirmoji LVSO gauta pretenzija dėl koncerto „Cirkas atvažiavo“.

Koncertams visai šeimai netaikome lankytojų amžiaus cenzo, suteikiame galimybę visai šeimai – tiek tėvams su kūdikiais rankose (ar be), tiek vyresniesiems broliukams ir sesutėms – apsilankyti šiuose renginiuose, išgirsti klasikinės muzikos kūrinių, būti įtrauktiems į nekasdienę šventinio renginio magiją.

Rekomenduojame pirmą kartą besilankantiems Vilniaus Kongresų rūmuose bilietus įsigyti Kongresų rūmų kasoje, kurioje kasininkės mielai pakonsultuoja, kuriose vietose bilietus būtų geriausia įsigyti konkrečiu atveju.

Tokios galimybės nėra perkant bilietus kitose kasose, prekybos centruose ar internetu.

Negalime pasigirti Lietuvoje puikiomis salėmis renginiams, tad nuvykus į bet kurį koncertą ar spektaklį vienam ar kitam renginių organizatoriui ar salės valdytojui galima reikšti pretenzijas (tai per toli, tai per daug šone, tai ūgis per žemas ir t.t.).

Tiesa yra ta, kad Vilniaus kongresų rūmai – sovietmečio architektūros monumentas – apskritai nebuvo pritaikyti koncertinei veiklai.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro kolektyvas, vykdydamas savo misiją, daro geriausia, ką gali su tuo, ką turi.

Atsižvelgiant į tai, kur buvo įsigyti šios klausytojos bilietai, bent jau iš mums siųstos pretenzijos, jos vietos yra 7-ojoje bei 8-ojoje balkono eilėse. Iš ten scena matyti nuo krašto, tik nematyti parterio perėjimo, kuriame klounai apie 30 sekundžių rodė pasirodymą su kamuoliais.

Apgailestaujame, tačiau šios pasirodymo vietos klausytoja su dukrele tikrai neišvydo ir šį numerį ateityje išbrauksime iš savo programos.

Taip pat norime patikslinti, kad su klausytoja bendrauta mandagiai. Ji su dukrele viduryje renginio pakilo iš vietų, nuėjo pas vadybininkę ir išreiškė nepasitenkinimą vietomis, tačiau vadybininkė maloniai pasiūlė parašyti pretenziją raštu, nes renginio metu, kaip ir sakė klausytojai, negali suteikti kitų, geresnių, vietų (tai būtų galėjusi padaryti prieš prasidedant renginiui, kaip kad ir paminėjo šiai lankytojai).

Be to, sutiko su klausytoja, kad su mergaite sėdėti būtų patogiau parteryje. O po ilgų lankytojos pasipiktinimų paminėjo, kad ji perstatyti rūmų negali ir padėti daugiau šiuo metu – taip pat.

Taip pat pridedame renginio nuotrauką, darytą kitos žiūrovės, kuri sėdėjo taip pat 7-ojoje balkono eilėje (tik kitoje balkono pusėje). Iš nuotraukos matyti, kad matomumas  renginio metu yra geras“, – komentavo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro atstovai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.