Pastaba verkšlenantiems moksleiviams: „Tikrai pavargstate? Tik nereikia“

Skundai. Skundai. Ir dar kartą skundai. Tai viskas, ką tenka girdėti iš mokinių, kai norima padaryti kažkokią tai reformą ar pakeitimą.

Skaitytojas neabejoja, kad vaikams pailginti mokslo metai bus tik į naudą, nes jie nebeturės laiko nereikalingiems užsiėmimams.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Skaitytojas neabejoja, kad vaikams pailginti mokslo metai bus tik į naudą, nes jie nebeturės laiko nereikalingiems užsiėmimams.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Baužys

Mar 8, 2017, 9:29 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 10:23 AM

Visai nesenai valdžia pasiūlė dar vieną reformą. Mokslo metų ilginimas. Ir aš su šia mintimi pilnai sutinku.

Žinoma, būsiu užpultas visų verksnių, bet nuo to bus tik geriau. Pirmiausia, jau nuo pat pirmų dienų mokiniai pripras, kad gyvenime tokių dalykų, kaip trijų mėnesių atostogos, nebus.

Jei gerai žinote įstatymus, tai žinote, kad per metus žmogus turi mėnesį atostogų. Ir per jį pilnai įmanoma pailsėti. Juo labiau, kad kai kurie visą savo gyvenimą neturi atostogų vasarą.

Antra, tai naudinga dėl pačių vaikų užimtumo ir žinių įgijimo. Pasižiūrėkite, kas vyksta, kai prasideda vasaros atostogos? Ogi gatvių okupavimas, suolelių trynimas ir užsiiminėjimas nesąmonėmis. Mokslo metų pailginimas padės vaikams turėti veiklos.

Trečias dalykas, kuris mane žiauriai juokina, tai pasakojimas, kad mes labai pavargstame. Come on, tik nereikia. Tikrai pavargstate?

Mes kažkaip eidavome į mokyklą vos ne iki liepos mėnesio ir esame gyvi. Nėra laiko laisvalaikiui? Na, jei mes laikysime laisvalaikiu gatvių trynimą, gėrimą per vakarėlius ar lankymąsi šūdklubiuose, tai gal tokio laisvalaikio ir nereikia.

O štai knygų skaitymui ar sporto būreliams laiko visada rasite. Gal mes vieną kartą baikime verkti. Egzaminų skaičius sumažintas, teisių milijonas – ir vis tiek verkiate? Jums sunku? Nepamirškite, kad jūsų dar lauks universitetai.

Žinoma, jei su savo mąstymu ten pakliūsite. O paskui dar gyvenimo kelias. Tai ohoho... Vienu žodžiu, linkiu jums susimąstyti ir mažiau verkti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.