Emigrantė su kūdikiu ant rankų iš ligoninės priėmimo grįžo įskaudinta

Norėčiau pasidalinti savo nuoskauda su visais. Į svečius iš Londono atskrido sesė su septynių mėnesiu dukryte.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2017, 5:12 PM

Mažylė susirgo, pakilo temperatūra. Faktas, kad turėjome kreiptis į Ukmergės priėmimo skyrių. O ten susidūrėme su, mano nuomone, visiškai nežmogišku elgesiu.

Sesė jau daug metų gyvena Londone, moka ten visus mokesčius, sveikatos draudimus. Tad, aišku, kad Lietuvoje nedrausta. Aiškiai žinojom, kad už vizitą reikės mokėti.

Pirmiausia, priėmime niekas kitaip į jas nesikreipė, kaip tik „užsienietės“. Antra – kas antrame žodyje buvo pabrėžiama, kad reikės mokėt.

Bet iš vėžių išmušė tai, kad apžiūrėjus kūdikį 7 valandą ryte, buvo liepta laukti iki aštuntos valandos, kol atsidarys vaistinė, kad galėtume nusipirkti indelį šlapimo tyrimams. 

Suprantu, kad ligonis būtų suaugęs žmogus, bet kūdikis?.. Ar dabar tokios taisyklės priėmime, kad atliekant tyrimus reikia eiti su savo švirkštais, vaistais ir buteliukais? Ar dar kam nors teko su tokiais dalykais susidurti, ar čia tik išskirtinis atvejis?

***

Ukmergės ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja Zenė Kreivytė pažymėjo, kad ne visada tik nuo gydytojų priklauso. Kartais yra bendros taisyklės, kurių tenka laikytis visose gydymo įstaigose.

„Skubios pagalbos priėmimo skyriaus būtinųjų vaistų ir medicinos priemonių sąraše nėra šlapimo surinkėjų. 

Minėta mama į priimamąjį atvyko savaitgalį 7 valandą 23 minutės. Šlapimo tyrimui skirtų indelių tikrai niekas negalėjo prašyti. Šiuo atveju turbūt kalbama apie šlapimo surinkėją kūdikiams, kurių priėmimo kambaryje nėra. Bet jų ir neturi būti, nes tai nėra pirmosios pagalbos medikamentas ar medicinos priemonė.

Jei pacientui būtų reikalingas itin greitas šlapimo tyrimas, esu tikra, kad daktarė vaikelį būtų stacionarizavusi ir nieko nebūtų reikėję pirkti. Tačiau vaikelio guldyti į ligoninę tikriausiai nereikėjo.

Priklijavus šlapimo surinkėją, vaikelis gali pasišlapinti ir po kelių valandų. Todėl tokią procedūrą patarta atlikti patogiai namuose, o ne ligoninės priimamajame.

Ir tikrai nesvarbu, ar pacientas dirba užsienyje, ar Lietuvoje, šios taisyklės galioja visiems“, – situaciją komentavo Ukmergės ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja Z.Kreivytė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.