Moters pagailėjęs vyras pasijuto kaip nusikaltėlis: „Buvo tikrai šlykštu“

Mūsų visuomenė yra truputį keista. Ir daugeliu atvejų. Pradedant bendravimu, baigiant elgesio kultūra. Ypač prie parduotuvių kasų.

 Nėščiai moteriai padėti norėjęs vyras pasijuto kaip nusikaltėlis.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
 Nėščiai moteriai padėti norėjęs vyras pasijuto kaip nusikaltėlis.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
 Nėščiai moteriai padėti norėjęs vyras pasijuto kaip nusikaltėlis.<br> V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
 Nėščiai moteriai padėti norėjęs vyras pasijuto kaip nusikaltėlis.<br> V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2017, 11:33 AM

Skubantys ponai

Express kasos. Na, jos dar vadinasi greitosios, skirtos perkantiems ne daugiau kaip 5 prekes. Jau vien šis apibūdinimas parodo, kad šios kasos reikalingos apsipirkti greitai. Bet visada atsiranda tokių, kurie viso šio dalyko nepaiso.

Prie šių kasų dažnai mėgsta būriuotis išskirtinė publika - ponai ar šiaip turtingesni vyrai su pilnais vežimėliais. Man nesuvokiama, ar jiems svetimas jausmas skaityti, kas parašyta virš kasų, ar kaip? Taip ir norisi jiems įteikti žiūronus, kad galėtų pasižiūrėti, kas parašyta.

Greitąsias kasas mėgsta ir tie, kurie, alia, skuba į gamtą prisipirkę šašlykų ar visokio alkoholio. Ne ponai, jei jau tokias nesąmones perkate, tai galite palaukti ir bendroje eilėje. Tikrai nenumirsite.

Nekreipia dėmesio

Nėščiųjų ir tėvų su vaikais kasos. Čia irgi vienas iš tų atvejų, kai visokie ponai ir susireikšminusios poniutės kelia bangas. Čia tas variantas, kai nemokama skaityti iš principo. Alia kokios čia gali būti kasos nėščiosioms ar tėvams su vaikais? Gali būti. Ponai, tikrai gali būti. Ir ne viena, ir ne dvi.

Apšaukė lyg nusikaltėlę

Prieš keletą dienų užėjau į vieną prekybinį centrą nusipirkti duonos ir dešros. Kadangi neturėjau daug prekių, atsistojau į kasą, skirtą mažai prekių turintiems žmonėms. Už manęs atsistojo dar keletas žmonių. Ir štai pačiam gale pamačiau stovinčią nėščią moterį su nemažu pilvu. Pirkėja rankose laikė tik mineralinio vandens buteliuką.

Nėščiųjų ir tėvelių kasa su mažyliais tada nedirbo. Aš ją pakviečiau ateiti prieš mane ir nusipirkti savo prekę. Ir ką jūs manote?

Prasidėjo toks puolimas ant vargšės moters. Vienas pirkėjas netgi be jokio gėdos jausmo suriko: „Ko čia su savo benkartu lendi, mokėjai užlipti, mokėk ir palaukti.“

Atrodė, kad ten stovi ne vaiko besilaukianti moteris, o 25 kartus teistas recidyvistas. Pakantumo nulis procentų, o gal net ir su minuso ženklu. Apėmė toks šlykštus jausmas. Atrodė, kad mėšlo kvapas sklando ore.

Kasininkė, žinoma, nieko nesakė, nes ji ir taip apsivertusi darbais. Mėginau moterį apginti, bet iš mano pastabų irgi buvo mažai naudos. Galvojau, mane suvalgys gyvą. Džiaugiuosi tik tuo, kad moteris išliko ori - nusipirkusi mineralinio vandens padėkojo man ir, visų didžiuliam pykčiui, nuėjo sau šypsodamasi.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?