Muzikos pamokoje nugriaudėjęs smurto atvejis atvėrė daugiau žaizdų

Kuršėnų Daugėlių pagrindinėje mokykloje nugriaudėjęs mokinės smurto proveržis prieš mokytoją – tik vienas iš daugelio. Internete esančiuose vaizdo įrašuose galima aptikti gluminančius moksleivių ir pedagogų ginčus, kuriuose, neįtikėtina, paleidžiami ir kumščiai.

 Stopkadras
 Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2017, 1:02 PM


Prirėmė prie sienos

Lietuvių kalbos pamokoje – mokytojos ir mokinio kivirčas. Pedagogė tempia vaikiną iš klasės durų link, o šis šiurkščiai muistosi.

„Kaip tu elgiesi, tu pasižiūrėk!“, – sušunka mokytoja ir sugriebia mokinį už megztinio gobtuvo.  

Šis kelis kartus trenkia jai per rankas, o tada atidaro klasės duris ir mėgina išeiti. Prie durų pribėgusi pedagogė vėl paliečia ir patempia gobtuvą. Pratrūkęs vaikinas pradeda grumtynes – stumia mokytoją prie lentos ir alkūne priremia jos kaklą.

„Jis prieš mano akis pradėjo kamuoliuką mušinėti. Vaikai, kiek galima? Kiek aš galiu kentėti!?“, – po to, kai mokinys atsitraukia ir trenkia klasės durimis, kitų moksleivių retoriškai klausia ji. 

Tokią situaciją įamžinęs vienas iš klasėje buvusių mokinių tai paviešino vaizdo įrašų tinklapyje  „YouTube“ dar 2009 metais. 

„Mokinys padarė blogai ir mes tai suprantame, bet jis bandė išeiti iš klasės, o mokytoja tempė jį atgal. Tai jei jis toks blogas, leisk jam išeiti. O ji tamposi, veda atgal per prievartą. Tai ką jam daryti?“, – pratrūkusį vaikiną teisino vienas  internautų.

„Mokinys gali mėtyti kėdes pro langą, mušti klasės draugus ir niekas jo už tai net neišmes iš mokyklos. O dėl bet kokio prasto mokinio elgesio visada lieka kalti mokytojai“, – kiek kitokią nuomonę išdėstė kitas komentatorius.

Išvadino gyvuliais ir parazitais

„Parazitai! Gyvuliai jūs“, – šurmuliuojančioje klasėje ant mokinių šaukia kita tais pačiais metais paskelbtame vaizdo įraše užfiksuota lietuvių kalbos mokytoja.

Pedagogė bando drausminti mokinius ir neapsikentusi triukšmo graso jiems neigiamais pažymiais, tačiau jie netyla. 

Video įraše matoma, kad pamokoje moksleiviai ruošiasi rašyti rašinį ir jiems kyla klausimas, į kokį sąsiuvinį atlikti užduotį – klasės ar namų darbų. Nebesitvardanti mokytoja, nors ir atsako į klausimą, dar kartą išvadina mokinius gyvuliais ir parazitais. 

„Akivaizdu, kad mokytoja bijo ir nekenčia savo mokinių, dėl to reaguoja neadekvačiai ir neturi jokių galimybių suvaldyti auditoriją. Mokytoja pavargusi ir neįstengia prisitaikyti prie kintančių mokinių ir mokytojų santykių.  Užuojauta mokytojai, užuojauta mokiniams“, – situaciją apibendrino vienas tokius gluminančius vaizdus išvydęs internautų.

Sukrečiantys vaizdai

Penktadienio rytą Lietuvą sukrėtė vaizdai iš Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokyklos, kurioje vykusi muzikos pamoka baigėsi mokinės smurto proveržiu prieš muzikos mokytoją.

Vieno pamokoje dalyvavusio mokinio mama vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip 9-os klasės moksleivė stumia pedagogę į sieną, pasidalino savo „Facebook“ paskyroje. Akivaizdu, kad teroras mokykloje nugriaudėjo kaip niekad garsiai – apie tai sužinojo visa šalis.

Po įvykio prabilo ir mokiniai. „Muzikos pamokose niekuomet netrūkdavo problemų. Čia garsiai liedavosi įžeidinėjimai, o neretai pasitaikydavo net smurto. Teisybės dėlei reikėtų paminėti, jog ne tik iš mokinių pusės. Aktyviai „kovose“ dalyvaudavo ir mokytoja. 

Kai bendraklasė nusidažė plaukus, įėjusi į klasę pedagogė tarė: „Ko čia sėdi kaip durnė rožiniais plaukais?“. Vėliau pasiūlė ir striptizą, turint tokią išvaizdą, šokt. O apkūniam, tuo metu ant mokyklinės kėdės įsitaisiusiam klasės draugui atsigręžus į kitą vaikinuką, pasakė: „Storuli, ko čia nusisukęs, ar jau toks storas, kad nebetelpi suole?“. 

Ne vieną kartą buvo įspirta, siekiant pataisyti mokinių laikyseną, ne sykį mokiniai buvo jėga pasodinti į suolą. Ir dar daugiau incidentų įvykę, visų jau nebepamename, nes tokie įvykiai nutinka kiekvieną ketvirtadienį, kiekvieną muzikos pamoką“, – rašė viena tos mokyklos mokinė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.