Papiktino vaizdas autobuse: zuikiai prie užsieniečių surengė gėdingą šou

Nors sostinės valdžia jau kurį laiką garsiai kalba, kad būtina, jog kuo daugiau vilniečių iš nuosavų automobilių persėstų į viešąjį transportą, ne visos kelionės Vilniaus miesto autobusais palieka patį maloniausią įspūdį.

 Keleivė užfiksavo autobuse vykusias išgertuves.<br> Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
 Keleivė užfiksavo autobuse vykusias išgertuves.<br> Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-22 20:54, atnaujinta 2017-05-22 22:14

„Prieš porą metų nusprendžiau atsisakyti automobilio ir į darbą važiuoti autobusu. Visokių vaizdų teko matyti, bet tai, kas vyko gegužės 15-osios vakarą 53-iojo maršruto autobuse, regis, peržengė bet kokias padorumo ribas“, – naujienų portalo redakcijai rašė vilnietė Augustė.

Skaitytoja pasakojo, kad Vinco Kudirkos aikštės stotelėje į autobusą įlipo keturi asocialūs asmenys ir, nors autobusas buvo apypilnis, ketvertukas, garsiai pajuokavęs, kad ir šį kartą„važiuos zuikiu, sugebėjo užimti visą jo galą.

„Niekas nenorėjo sėsti šalia, tad šie vyrai užėmė ne keturias, o visas ten buvusias vietas ir netrukus surengė tikrų tikriausią vakarėlį – čia pat iš bambalio pilstė ir gėrė alų. Kiek įkaušę nusprendė pabendrauti su kitais keleiviais ir jų dėmesį patraukė užsieniečių studentų pora. Vos supratę, kad šie nekalba lietuviškai, suskubo iš jų tyčiotis, plūsti nevalstybine kalba ir net baksnoti turima lazda. Vaizdas buvo labai nemalonus, bet kiti autobuso keleiviai apsimetė, kad nieko nemato, juos staiga ėmė labai dominti vaizdas pro langus“, – apie kelionės niuansus rašė Augustė.

Supratusi, kad niekas nieko girtaujančiai kompanijai garsiai sakyti neketina, ji pati nuėjo prie vairuotojos ir ją įspėjo apie išgertuves surengusius asmenis autobuse, tačiau ir jos reakcija buvo vangi: „Vairuotoja tik gūžtelėjo pečiais, kad neva gal šie asmenys tuoj išlips, ir uždariusi autobuso duris važiavo toliau“, – stebėjosi skaitytoja.

***

Gavusi naujienų portalo lrytas.lt klausimus dėl incidento autobuse, savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ atsiuntė tokį komentarą:

„Dėkojame už pranešimą ir apgailestaujame, kad keleiviams teko patirti nepatogumų. Šią problemą miestas sprendžia sistemiškai, tuo pačiu imamasi priemonių viešajame transporte: organizuojami tiksliniai keleivių kontrolės reidai dėl asocialių asmenų, peržiūrimi maršrutai, šaltuoju metų laiku  bendradarbiaujama su Vilniaus miesto nakvynės namais, kad asocialūs asmenys būtų išlaipinami.

Vairuotojai žino savo pareigą ir teisę išlaipinti agresyvius, nešvarius, neblaivius ar kitaip apsvaigusius keleivius (tai reglamentuoja ir Keleivių bei bagažo vežimo taisyklės Vilniaus mieste), tačiau kartais to padaryti nepavyksta dėl įvairių priežasčių – būna, kad kiti keleiviai patys užstoja šiuos keleivius, kartais – vairuotojas (o ypač – vairuotoja) nepajėgūs tai padaryti vieni. 

Apgailestaujame, kad šiuo atveju vairuotoja neiškvietė kitų tarnybų, kurios galėtų pagelbėti, tačiau keleivius raginame bet kuriuo atveju pamačius asocialius asmenis, kreiptis į vairuotoją, kuris turėtų imtis priemonių, kad toks asmuo kelionės netęstų.“

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.