Koncerto rengėjų sumanymas televizijos žiūrovę privertė pasijusti nejaukiai

„Tikrai džiugu, kad Mindaugo karūnavimo diena sutelkia tautą, vyksta daug renginių, koncertų, bet šiemet koncerto ant Dubingių piliakalnio organizatoriai gerokai persistengė“, – taip savo laišką „Bendraukime“ pradėjo Milda prisistačiusi skaitytoja.

Išvydusi scenoje su kitais atlikėjais dainuojantį šviesios atminties Vytautą Kernagį televizijos žiūrovė pasijuto nejaukiai.<br>I.Gelūno nuotr.
Išvydusi scenoje su kitais atlikėjais dainuojantį šviesios atminties Vytautą Kernagį televizijos žiūrovė pasijuto nejaukiai.<br>I.Gelūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda

Jul 7, 2017, 12:57 PM, atnaujinta Jul 7, 2017, 1:39 PM

Anot jos, koncertas, kurį transliavo LRT televizija, buvo tikrai geras, bet vienas momentas privertė pasijusti nejaukiai: „Viena iš koncerto metu skambėjusių dainų buvo Anapilin išėjusio maestro Vytauto Kernagio.

Su didele pagarba visuomet prisimenu maestro, tačiau tai, kokį kūrybinį sprendimą pasirinko koncerto organizatoriai, švelniai tariant, nustebino. 

Scenoje stovinčiame dideliame ekrane dainavo pats V. Kernagis, o gyvai scenoje jam pritarė jauna atlikėja bei vyrų vokalo grupė. Gal nuskambės kiek priekabiai, bet dainavimas su velioniu atlikėju gyvai atrodė makabriškai. 

Juo labiau, kad koncerto transliacijos metu pakaitomis buvo rodomi kadrai su V. Kernagiu ir gyvai dainuojančiais atlikėjais, o vėliau viskas suplakta į vieną bendrai atliekamą kūrinį, tad atlikėjai dainavo karu su mirusiu meastro tarsi jis būtų gyvas“, – įspūdžiais dalijosi skaitytoja. 

***

Koncerto režisierius Dalius Abaris nemano, kad tai buvo blogas sprendimas. 

„Tai nėra pirmas kartas nei pasaulyje, nei Lietuvoje. Tokių koncertų yra surengta milijonai. Pavyzdžiui, Palangos koncertų salės atidaryme šviesios atminties Stasiui Povilaičiui gyvai akomponavo visas orkestras. 

Šį projektą derinau su Vytauto Kernagio sūnumi, kuris su šeima labai pritarė tokiai idėjai. Su LRT televizija mes ilgai ieškojome geriausių šio kūrinio planų. 

Ar makabriška klausytis Lietuvos genijaus balso ir parodyti jaunimui, kad turėjome galimybę gyventi su tokia asmenybe?

Mes dažnai naudojame išėjusių žmonių tekstus. Tik šiuo atveju V.Kernagis mažiau kalbėjo, daugiau dainavo. Tai yra mūsų palikimas. O šiuolaikinės technologijos leidžia juo dalintis.

Žinau, kad yra planų padaryti fortepijonu grojančią maestro hologramą. Tai genialu ir ateinanti karta tai padarys.

Pagrindinis mūsų tikslas buvo parodyti maestro kaip genialų kūrėją, sukūrusį kūrinį, kuris ypatingai tiko šiai idėjai. 

Po koncerto sulaukėme V.Kernagio dukros ir žmonos laiško, kuriame jos dėkoja už šią išpildytą koncerto idėją. Mums jų nuomonė yra labai svarbi“, – sakė režisierius D.Abaris.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.