Vizitas pas gydytoją dėl nuovargio kainavo karjerą – perspėja kitus

Prieš keletą dienų perskaičiau straipsnį, kuriame buvo rašoma apie tai, kaip neatsakinga ir nepagrįsta gydytojos parašyta diagnozė sugadino merginos karjerą, nes nepraėjo Centrinės medicinos ekspertizės komisijos (CMEK). 

Pasiskundus dėl nuovargio, gydytoja išrašė psichiką veikiančių vaistų. Šis įrašas tapo lemtingu pareigūnės karjerai.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Pasiskundus dėl nuovargio, gydytoja išrašė psichiką veikiančių vaistų. Šis įrašas tapo lemtingu pareigūnės karjerai.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

VRM darbuotoja

Oct 10, 2017, 1:44 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 12:55 PM

Neišdavė ginklo

Mano situacija labai panaši. Šių metų pirmaisiais mėnesiais kreipiausi į CMEK norėdama pereiti 2 skiltį. Dirbu Vidaus reikalų ministerijos (VRM) sistemoje, tačiau siekiau darbo vietos kitoje VRM įstaigoje. 

Visą komisiją praėjau be nesklandumų, tačiau užėjus pas psichiatrę ji man nurodė, kad prieš metus man buvo išrašyti psichotropiniai vaistai. Buvau nustebusi, kadangi jokių vaistų nevartojau, pas psichologus ar psichiatrus nesilankiau. 

Komisija nurodė, kad 2 skiltį praėjau, tačiau be galimybės turėti šaunamąjį ginklą. Nesutikau su šia išvada ir man papildomai davė laikyti psichologijos testus, kurių rezultatai buvo normose. Tuomet komisija vėl ilgai svarstė ir vis tik nusprendė neišduoti ginklo vien dėl to, kad mano šeimos gydytoja buvo išrašiusi tokius vaistus. 

Pasiskundė nuovargiu

Kyla klausimas, kodėl gydytoja taip pasielgė, kadangi į ją kreipiausi prieš metus su nusiskundimu, kad jaučiuosi šiek tiek pervargusi (tuo metu intensyviai rašiau magistro baigiamąjį darbą ir dirbau pamaininį darbą). 

Gydytoja nenurodė kreiptis į kitą specialistą, nepasiūlė gerai išsimiegoti ir kelias dienas pailsėti ar išgerti kokių žolelių arbatos, kurios padėtų pailsėti, o išrašė psichiką veikiančių vaistų, kuriuos, pasak jos, turėjau vartoti 30 dienų, o biuletenį davė (jei gerai pamenu) dviem dienom! 

Šie vaistai veikia taip, kad jų pavartojus nebūčiau galėjusi važinėti automobiliu į darbą 100 kilometrų,  nebūčiau sugebėjusi atlikti savo itin atsakingų pareigų darbe, kur reikalinga itin greita reakcija ir sprendimų priėmimas. Taigi - aš tų vaistų nesipirkau, o tiesiog turėdama biuletenį ilgai ir ramiai pailsėjau namuose.

Pasiūlė gultis į psichiatrinę

Kai CMEK komisija pasakė, kad jie pasitiki šeimos gydytojos parašymu ir vis tik neišduos ginklo, tuomet aš pasiteiravau, kokia tvarka galiu skųsti jų sprendimą, ir išėjau. Po kelių dienų sulaukiau CMEK pirmininko skambučio. Tą dieną jie buvo trys! 

Pirmuoju skambučiu man buvo pranešta, kad turiu galimybę gultis stacionariai į psichiatrijos ligoninę, kur būtų ištirta, ar šeimos gydytojos įrašas teisingas. Aš nesutikau. Antru skambučiu man pasiūlė vykti į psichiatrijos ligoninę tik konsultacijai su specialistu. Aš vėlgi atsisakiau. 

Trečiuoju skambučiu man pasiūlė kreiptis privačiai į bet kokį psichiatrą, su juo pasikalbėti ir kad jis paneigtų mano įrašuose esančią diagnozę. Buvo itin keista, kad nuo stacionaraus ištyrimo staiga pasiūlymai perėjo iki paprastos konsultacijos su bet kokiu psichiatru. 

Šios situacijos daugiau neanalizavau. Gailiuosi tik tiek, kad nesikreipiau į teimą, galbūt šiandien jau būčiau pasiekusi savo karjeros tikslus.

Sugriovė planus

Štai kaip neatsakingas gydytojos įrašas sugadino mano siekiamus tikslus ir praradau galimybę 5 metus gauti leidimą turėti šaunamą ginklą. Pasak jų ligos remisija 5 metai. 

Tiesą sakant nesuprantu, kokie žmonės ten dirba, ko jie norėjo, bet kad dirba nepakankamai skaidriai, tai jau supratau. Kaltinu šeimos gydytoją, kuri visiškai nekompetentingai padarė tokius įrašus mano sveikatos istorijoje, išrašė tokius vaistus, nors to nereikėjo. Jų vartojimas man galėjo padaryti daug blogesnių pasekmių. 

Noriu, kad kuo mažiau žmonių nukentėtų nuo tokių gydytojų ir komisijų. Esu VRM darbuotoja, todėl labai prašau mano duomenų niekur neskelbti. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“