Tik po kelerių metų suprato, ko tą naktį norėjo jaunas gydytojas

Tai atsitiko prieš daugelį metų. Būdama aštuoniolikos aš apsinuodijau maistu ir buvau paguldyta į ligoninę.

Jauno gydytojo poelgis prieš daugelį metų pacientę šokiravo.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Jauno gydytojo poelgis prieš daugelį metų pacientę šokiravo.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2017, 9:49 PM, atnaujinta Nov 20, 2017, 11:31 AM

Tuo metu buvau graži, drovi, labai liekna mergina. Kaip sakė gydantis mane profesorius, norint nustatyti man diagnozę, manęs nebūtina ir liesti, užtenka tik pasižiūrėti į pilvą ir iškart matosi, kuris organas sustreikavo. 

Rezidento poelgis

Kartu su profesoriumi ligonius dažnai apžiūrėdavo ir studentai, ir rezidentai, ir man buvo nelabai jauku prieš visus rodyti savo kūną. Tačiau vienas iš jaunų gydytojų sugebėdavo mane prišnekinti tai padaryti prajuokindamas savo juokeliais. Kol vieną dieną privertė verkti. 

Kartą naktį mane pažadino. Prie lovos stovėjo tas pats rezidentas, kuris mane nuolat juokindavo apžiūros metu. Jis pasakė, kad yra budintis gydytojas ir nori mane apžiūrėti, nes mano kraujo tyrimai parodė apendicito uždegimą. 

Patamsyje jis pradėjo man spaudyti pilvą klausinėdamas, ar skauda. Man neskaudėjo, tada jis čiupinėdamas pilvo apačią įkišo savo ranką man į kelnaites ir pradėjo ten ieškoti uždegimo priežasties šnabždėdamas: „Nebijok. Aš tik noriu įsitikinti, ar tai nėra koks uždegimas iš moteriškos pusės“...  

Kol rezidentas landžiojo po mano kelnaites, gulėjau užsimerkus, nejudėdama, išraudus iš gėdos.  

Po kelių minučių gydytojas liovėsi tai daręs ir išėjo pasakęs, kad esu sveika. Tik po kelių metų aš supratau, ko tą naktį iš manęs norėjo tas rezidentas... 

Vyrų priekabiavimai

Tai buvo pirmas seksualinis priekabiavimas, kurį aš patyriau jaunystėje, bet, deja, nepaskutinis. Ir tai galima būtų logiškai paaiškinti. Jauna, graži, seksuali mergina tiesiog negalėjo netraukti vyrų dėmesio. 

Tačiau vėliau, kai jau buvau ištekėjusi, tai paaiškinti jau buvo sudėtingiau. Priekabiavimas nesiliovė net ir esant mano vyrui šalia manęs. 

Iš pradžių aš savo vyrui apie visus priekabiavimus pasakodavau. Kad, va, šis pašokdinęs vyro bendradarbis šventės metu pasiūlė nueiti į krūmus, ir kad anas, va, už krūtinės griebė, ir kad tas nedviprasmiškai akį pamerkė, ir kad, va, kaimynas žinutę seksualinio pobūdžio atsiuntė, ir kad mano darbe vyrai man gėles neša, ir net pardavėjas, su kuriuo važiavau liftu iš antro aukšto į pirmą, suspėjo pasiūlyti užblokuoti liftą ir pasantykiauti, kol vyras atvarys mašiną prie sandėlio durų. 

Pasikeitė elgesys su vyrais

O veliau lioviausi tai daryti. Nenorėjau, kad vyras laikytų mane paleistuve. Nes aš tikrai tų vyrų neprovokuodavau. Man ir pačiai būdavo šokas dėl tokio jų elgesio. Ir galiausiai aš pradėjau visų vyrų nekęsti. Nes supratau, kad jiems tik vienas galvoję. 

O nekęsdama aš ir elgtis su jais pradėjau atitinkamai. Lioviausi žiūrėti į akis, šypsotis, vengiu ilgesnių pokalbių, nesidažau ir nesirengiu provokuojančiais drabužiais, kad neatkreipčiau nereikalingo dėmesio. 

Tačiau ir toks elgesys vyrų nesustabdo. Jie ir toliau žiūri į mane kaip į sekso objektą, nors jau ir nepasižymiu tobulomis kūno formomis. Nepaaiškinamas reiškinys... Tik dabar aš dėl to jau ne pergyvenu. Nes išmokau savimi pasitikėti ir su amžiumi įgavau drąsos paprieštarauti. 

Neteisingai perskaityta žinutė

Kartą aš užklausiau eilinio priekabiaujančio prie manęs vyro, kodėl jis taip elgiasi? Ką negero darau? Atsakymas pribloškė. Jis atsakė, kad atrodau lengvo būdo, laisvai prieinama moteris. 

Likau šokiruota. Pasirodo, vyrai mandagumą, draugiškumą, supratingumą, užuojautą, šypseną ir kitokį motinišką švelnumą iš moters pusės priima kaip žalią šviesą seksualiniams santykiams. Koks primityvumas... 

Bet, kita vertus, ką paimsi iš tų vyrų? Toks jau jų instinktas. Apvaisinti kuo daugiau patelių. Ir mes, moterys, nieko su tuo negalime padaryti, nes prieš gamtą nepašoksi. Viskas, kas mums lieka, tik išmokti laiku atpažinti agresorius ir laiku nuginkluoti. 

O jei nepavyko, nelaikyti priekabiavimo kaip pažeminimo. Nes jei vyras atkreipė į jus dėmesį, reiškia jūs to verta. Ne dėl to, kad jūs esate pasileidusi moteris. Čia, aišku, kalbu apie padorius, išsilavinusius vyrus. Tokius, koks yra apkaltintas seksualiniu priekabiavimu režisierius, kuris, manau yra normalus, adekvatus vyras, neteisingai supratęs moters siunčiamus neverbalinius ženklus. Todėl nereikia skandalų. Būkime draugiškesni ir supratingesni vieni kitiems. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.