Mokytojos istorija apie mergaičių higieną šokiravo anglus – jų poelgis pamokantis

Nėra namų be dūmų, nėra ir valstybės be problemų, skiriasi tik tai, kaip mes suprantame, kas yra problema ir kaip ją sprendžiame, jei apskritai sprendžiame?

Problema dėl higienos priemonių trūkumo Anglijoje buvo išspręsta per akimirką.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Problema dėl higienos priemonių trūkumo Anglijoje buvo išspręsta per akimirką.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Autorius sako, kad vaikų maitinimo problemas mokyklose valstybė galėtų išspręsti per tą laiką, kiek užtruktų perskaityti šį straipsnį.<br>R.Neverbicko nuotr.
Autorius sako, kad vaikų maitinimo problemas mokyklose valstybė galėtų išspręsti per tą laiką, kiek užtruktų perskaityti šį straipsnį.<br>R.Neverbicko nuotr.
Autorius sako, kad vaikų maitinimo problemas mokyklose valstybė galėtų išspręsti per tą laiką, kiek užtruktų perskaityti šį straipsnį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Autorius sako, kad vaikų maitinimo problemas mokyklose valstybė galėtų išspręsti per tą laiką, kiek užtruktų perskaityti šį straipsnį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Vienišas tėtis

Dec 17, 2017, 3:36 PM

Trūksta higienos priemonių

Kai į Anglijos vietinę miesto radijo stotį paskambino mokytoja ir papasakojo, kokia yra problema mokykloje, daugumai radijo klausytojų nebuvo malonu tai girdėti.

Problema buvo ta, kad ne visos jaunos panelės turi higienos priemonių ir mokytojai randa tualetuose net panaudotas kojines.

Taip, nėra lengva tėvams, taip, galbūt jie per daug paskolų prasiėmę, galbūt neteisingai panaudoja už vaikus gaunamas išmokas? Bet pirštais badymas ir kitų kaltinimas neišspręs problemos, todėl mokykla teisingai padarė – nupirko higienos priemonių ir paliko jas tam atvejui, kai prireiks. Matote, nereikia kalbėti apie problemas, nereikia priiminėti įstatymų – reikia paprasčiausiais spręsti problemas ir tiek.

Vieno obuolio problema

Skaičiau jūsų portale moters laišką, kad kartais ji neturi net vieno obuolio įdėti vaikui į mokyklą pietums. Štai jums ir vieno obuolio problema, kurią reikia išspręsti.

Ar kam įdomu buvo tos moters ir to vaiko problemos? Abejoju... O gaila!

Jei tėvai nesijaučia saugūs, kad nelaimės atveju jie galės atsiremti į valstybę, man nenuostabu, kad jie ir emigruoja, ir šiuo atveju, man labai gaila pripažinti – teisingai daro.

Užmirškime trumpam tos moters problemas, nereikia jos kaltinti, būna ir emigrantės gauna dideles išmokas už vaikus Anglijoje, bet ir jų vaikai neturi nei vieno obuolio.

Pamirškime ir Seime esančius genijus, jei jie neišsprendė tos problemos iki dabar, reiškia ir neišspręs. O ką tokiu atveju daryti valstybei? Taip ir susitaikyti su tuo, nuleisti rankas? O iš tikrųjų ar įmanoma ką nors pakeisti?

Bet lygiai taip pat valstybė gali paskirti kiekvienam vaikui nemokamus pietus mokykloje, kurių vertė 30 eurų. Tokiu atveju, ir vaikas bus sotus, ir tėveliai neturės progos panaudoti neteisingai vaiko pinigų, ir vieno obuolio problema išspręsta.

Nereikia tetų iš Amerikos

Taip kad tik nuo valstybės priklauso, jei ji išmintingai panaudos lėšas, pas visus bus aruodai pilni, o jei nesivadovaus išmintimi, nepadės nei milijardinės skolos.

Kai kuriose Anglijos grafystės mokyklose yra sukurta labai gera vaikų maitinimo sistema, visas maitinimas priklauso savivaldybei, kuri ir nusprendžia, kiek vitamino D reikia vaikučiams – tam ir yra specialistai, virėjai ir vadovai.

Ir tikrai, Lietuvai niekas netrukdo taip pat pirkti burokėlių iš vietinių ūkininkų ir juos taip remti. Net nereikia laukti, kol mama nupirks vaikui lenkišką obuolį. Manau, jūs ir patys supratote, kad sutvarkyti tokios mažos šalies tokią mažą problemą užtruko tiek pat laiko, kiek perskaityti šį straipsnį.

Tarp kitko, aš jau prieš 27 metus girdėjau ir mačiau tokius gerus dalykus jūsų mokyklose, kurių dar nesu matęs niekur Vakarų Europoje.

Man labai patiko, kad jūsų mokyklose vienu metu eksperimentine tvarka vyresnių klasių moksleiviai galėjo išlaikyti vairuotojo teises nemokamai. Tai labai pagirtinas ir puikus pavyzdys, kaip mokykla įtraukia tai į mokymo programą ir kaip valstybė puikiai išleidžia lėšas.

Kodėl jūs nebedarėte to, kur jau buvote lyderiai? Kur jau tuomet jūs buvote 27 metais išsiveržę į priekį Europoje su savo puikiomis idėjomis mokyklose?

Kas atsitiko per tuos 27 metus, kad net nebegalite išspręsti vieno obuolio problemos mokyklose? Atsakymas, manau, toks – niekam nerūpėjo tie tėvai, vaikai ar mokyklos, nes rūpėjo tik tai, kaip patvarkyti valstybę ir išspręsti visai kitą problemą – iš kur gauti auksinių samčių?
 
Laukia naivuolių

Ką tas faktas pasako jums? Man tai pasako, kad tie žmonės, kurie turėtų rūpintis valstybės problemomis, iš tikrųjų rūpinasi savo asmeninėmis problemomis.

Pasako, kad jūs viską puikiai galite sutvarkyti, jei tik norėtumėte. Ir dar pasako, kad žmonėms atsibodo ta betvarkė, jie emigruoja ir taip susitvarko savo gyvenimą nieko nelaukę.

Ir dar pasako, kad šalyje liko tik tie, kas tiki pasaka apie Buratiną, kuris naiviai tikėdamas investicijomis, užkasė pinigėlius į žemę, o kiti tik laukia, kaip juos pavogti.

Aš suprantu, kam jums reikalingos visokios brangiai apmokamos Mildos iš Amerikos, kad pritrauktų investuotojus, nes patys juk nenori nei investuoti, nei susitvarkyti savo šalies. Laukiate naivuolių kvailelių, kurie už jus tai padarys, ar ne taip?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.