Pacientės dukra po dar negirdėto medikės reikalavimo gailėjosi neįrašiusi pokalbio

Perskaičiau ponios Aušros Maldeikienės kryžiaus kelius sveikatos link, negaliu nepapasakoti man ligoninėje nutikusios idiotiškos situacijos.

Kai gydytojas paprašė užsirašyti vaistų pavadinimus savo ranka, moteris suprato, kad kažkas čia nešvaru.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Kai gydytojas paprašė užsirašyti vaistų pavadinimus savo ranka, moteris suprato, kad kažkas čia nešvaru.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva

Dec 21, 2017, 10:08 AM, atnaujinta Dec 21, 2017, 10:30 PM

Veiksmas vyksta viename nedideliame Lietuvos miestelyje. Nenoriu minėti vietovardžių ir pavardžių, nes nesu Seimo narė, o ką gali žinoti, gal dar prisireiks kada medicininių paslaugų.

Mamai aštuoniasdešimt metų, ji pajuto stiprų galvos svaigimą, pradėjo pykinti. Situacijai blogėjant, iškviečiau greitąją pagalbą, mamą apžiūrėjo ir išvežė į ligoninę. Ten buvo nuspręsta ją guldyti į neurologinį skyrių. 

Atėjo gydytoja, apžiūrėjo ligonę, sakyčiau, kruopščiai, skyrė nemažai laiko. Va čia ir prasidėjo protu nesuvokiami dalykai. Ta pati gydytoja man pasakė, kad turėsiu nupirkti tam tikrų vaistų. 

Kadangi mama labai sirgo, net nesusimąsčiau, kodėl ligoninė nesuteikia jai reikiamo gydymo, tiesiog paprašiau recepto vaistams. Gydytoja man atsakė, kad mama ligoninėje, todėl ji negali to recepto išrašyti. Paklausus, kaip aš jų nupirksiu, jei vaistinėje prašo recepto, gydytoja ramiai atsakė: „Nežinau kaip, bet visi gauna, gausit ir jūs.“ 

Vaistinėje, aišku, paprašė recepto. Kadangi vaistinė poliklinikoje, buvo 14 val. 15 min., vildamasi rasti šeimos gydytoją, nulėkiau ten. Radau tik jos seselę. Paaiškinus situaciją  gavau atsakymą – kadangi mano mama guli ligoninėje, šeimos gydytoja neturi teisės jai rašyti receptų. 

Idiotiškesnės situacijos ir būti negali. Ligonė neurologiniame skyriuje ligoninėje su aiškiai sutrikusia kraujotaka, gal net priešinsultinė būklė, ligoninėje vaistai neduodami, o receptų, kad juos nupirkčiau vaistinėje, niekas išrašyti neturi teisės.
 
Grįžau į vaistinę ir dar kartą paprašiau vaistų, aišku, paaiškinau situaciją. Vaistininkė man papriekaištavo, kad aš ją verčiu daryti nusikaltimą. Aš jai pasiūliau šį priekaištą peradresuoti ministrui. Ačiū supratingoms vaistininkėms, mano mama gavo vaistų ir buvo sėkmingai gydoma.

Dar viena juokinga situacija. Kai paprašiau gydytojos užrašyti vaistų pavadinimus ant lapelio, buvo liepta man pačiai sava ranka užsirašyti. Tada man tapo aišku, kad čia daug kas nešvaru. 

Kadangi nesitikėjau patekti į tokią situaciją, net nesugalvojau įjungti garso įrašymo telefone. 
Po visokių kurioziškų situacijų peršasi tik viena išvada, kad Lietuvos sveikatos sistema net labai rimtai serga. Gal net rimčiau už pačius ligonius. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.