Vilniaus reklamą pamatęs užsienietis pasibaisėjo: „Vakaruose to nesupras“

Savaitgalį susitikau savo draugus iš užsienio, kurie trumpam atvyko pasisvečiuoti į Vilnių. Tuo metu socialiniuose tinkluose kaip virusas siautė Vilniaus reklama, kurioje Lietuvos sostinė Europos žemėlapyje pavaizduota kaip G taškas. 

 Užsienietis sako, kad tokia reklama bet kurioje Vakarų šalyje būtų pasmerkta ir nesuprasta.<br> tagvilnius.lt nuotr.
 Užsienietis sako, kad tokia reklama bet kurioje Vakarų šalyje būtų pasmerkta ir nesuprasta.<br> tagvilnius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilnietė

Jan 30, 2018, 6:59 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 7:16 PM

Reklamoje skelbiama, jog „niekas nežino, kur jis yra, bet kai jį randa – jis nuostabus“. Nuotraukoje nufotografuota plaukus išsitaršiusi jauna moteris, sučiupusi paklodę toje vietoje, kurioje yra Vilnius.

Ši nuotrauka labai pralinksmino ir nudžiugino lietuvius, kurie sveikino reklamos kūrėjus su originalia reklama, o Vilnių – su išskirtinai paminėtu 695-uoju gimtadieniu. 

Tačiau mano draugai užsieniečiai buvo kitokios nuomonės. Svečiai iš Prancūzijos pasibaisėjo, kaip kas nors apskritai galėjo tokią reklaminę kampaniją sugalvoti. 

Pasak jo, jei tokią reklamą būtų kas nors sukūręs Vakaruose, ji susilauktų didžiulio neigiamo atgarsio ir netgi pasmerkimo. 

„Taip parodomas atsilikęs šalies vystymasis ir ribotos moterų teisės. Taip reklamuodami savo šalį darote didžiulę klaidą. Jūs reklamuojate sekso turizmą ir kviečiate pas jus atvykti užsiimti seksu. Bet kurioje Vakarų šalyse tokia nuotrauka būtų tikras skandalas", - sakė mano bičiulis. Ir žinote, jis tikrai teisus. 

Manau, kad tokios reklaminės kampanijos žinutę klaidingai gali suprasti ne vienas užsienietis. O mūsų neatrastą tašką G palaikyti laisvo elgesio moterų kraštu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.