Homoseksualo išpažintis moterį privertė susimąstyti apie savo keistą stovyklos meilę

„Ema, aš privalau tau kai ką pasakyti ir jei tu nustosi po to su manimi bendrauti, aš tave suprasiu“. 

 Netradicinę seksualinę patirtį turinčio bičiulio išpažintis moterį privertė susimąstyti, kaip padėti savyje pasimetusiems žmonėms.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Netradicinę seksualinę patirtį turinčio bičiulio išpažintis moterį privertė susimąstyti, kaip padėti savyje pasimetusiems žmonėms.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Netradicinę seksualinę patirtį turinčio bičiulio išpažintis moterį privertė susimąstyti, kaip padėti savyje pasimetusiems žmonėms.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Netradicinę seksualinę patirtį turinčio bičiulio išpažintis moterį privertė susimąstyti, kaip padėti savyje pasimetusiems žmonėms.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-02-01 13:16, atnaujinta 2018-02-01 15:43

Prisipažino apie orientaciją

Pasidarė truputį neramu. „Nejaugi jis kur nors apsivogė? O gal ką nors sužeidė? O gal prasiskolino?“ – karštligiškai mintyse bandžiau atspėti, kokią naujieną dabar išgirsiu, kad galėčiau tinkamai į ją sureaguoti.

Žmogus kitapus ekrano kaip tyčiai delsė su atsakymu ir mano laki vaizduotė jį jau nurašė net ir į narkomanų gretas. Galiausiai žmogus susiėmė ir giliai įkvėpęs ištarė: „Aš esu gėjus“. 

Fu... Ačiū Dievui! Iškvėpiau. „O aš jau galvojau, kad žmogų nužudei. O kas čia tokio, kad esi kitoks? – tęsiu pokalbį. – Nesuprantu, kodėl aš turėčiau to išsigąsti ir nustoti bendrauti?“ 

„Todėl, Ema, kad žmonės dažniausiai į tokius kaip aš žiūri su neapykanta ir panieka“, – išgirdau atsakymą. 

„O gal čia ne žmonių problemos? Gal, – sakau, – jie nekenčia kitos orientacijos žmonių tik todėl, kad jie patys savęs nepriima tokias, kokie yra? Va ir tu savęs gėdijasi. Bijai net prisipažinti, kokios orientacijos esi.“ 

„Ne, – paprieštaravo mano pažįstamas. – Tai visuomenė mane verčia tokiu jaustis. Tai ji smerkia ir bando įvairiais būdais pažeminti. Tai neteisinga.“

Tą vakarą mes labai greitai nutraukėme savo diskusiją. Mačiau, žmogus jaudinasi ir nenori daugiau kalbėti. Tačiau kitą dieną mes ir vėl susisiekėme ir pratęsėme pokalbį. 

Stovyklos meilė

Šį kartą bendravimas jau vyko be nereikalingų emocijų. Mes ir toliau ginčijomės, kas yra kaltas, o kas ne negalėdami surasti to vienintelio teisingo atsakymo. Kol galiausiai mūsų pokalbis nenukrypo neįtikėtina linkme. Žmogus uždavė man klausimą, nuo kurio aš pasimečiau. 

„Ema, – girdžiu, – o tu esi įsitikinusi, kad nesi homoseksuali? Nejaugi niekada nebuvai įsimylėjusi moters?“

Akimirką pagalvojau ir prisipažinau: „Taip. Tu esi teisus. Aš irgi galėjau būti kitos orientacijos. Nes išties buvau įsimylėjusi kitą moterį“. 

Tai susižaloju norėdama, kad ji paliestų mano ranką, tai apsiverkiu norėdama, kad ji mane paguostų priglaudusi prie krūtinės. Tai istoriją kokią graudžią papasakoju apie savo skurdžią vaikystę, kad ji mane užjaustų. Ir kas svarbiausiai, ta moteris, mūsų grupės vadovė į visas mano pastangas būti kuo arčiau atsakė tuo pačiu. Ji meiliu žvilgsniu į mane žiūrėjo, dažnai laikė mane už rankos, gynė nuo kitų vaikų, šukavo mano plaukus ir vaišino saldainiais.

Man buvo taip gera ir saugu šalia jos! Man taip patiko jos kūno kvapas ir rankų švelnumas! Taip stipriai, kad aš net kartais jaučiau vos ne seksualinį malonumą... 

Pirma seksualinė patirtis

Vėliau apie savo patirtį pamiršau, nes įsimylėjau berniuką. Bet jei tas mano paauglystės susižavėjimas kita moterimi būtų išlikęs visam laikui, greičiausiai aš irgi būčiau tapusi homoseksuali. 

Ir kaip dabar suprantu, to priežastis butų gana banali – motiniškos meilės trūkumas. Gyvenau labai skurdžioje šeimoje, kurioje niekam nerūpėjau. Mane augino tik partija, mokykla, gatvė – bet kas, tik ne šeima. O man taip reikėjo meilės ir dėmesio! Aš taip troškau būti reikalinga! Ir jei tuo metu mus mokytų, kad tokia meilė tai pačiai lyčiai yra normalu – esu įsitikinusi, kad aš ir manyčiau esanti kitokia. Kad aš irgi myliu tik moteris. Bet anais laikais mokė, kad homoseksualumas yra baisi gėda ir kad tokie yra tik nusikaltėliai. 

„O kaip tu supratai, kad esi kitoks? – paklausiau savo pažįstamo. – Tu irgi nepatyrei šeimoje meiles ir šilumos?“ 

Atsakymas, kurį išgirdau, mane pribloškė. Mano pažįstamas vaikystėje patyrė seksualinį priekabiavimą... Jis,  kaip ir aš, vaikystėje buvo atstumtasis... 

Aš nesu prieš  homoseksualus. Aš myliu visus žmones. Tačiau giliai širdyje suprantu, kad dalis iš jų tokiais negimė. Tokiais juos padarė aplinka. Gal todėl jie ir yra tokie nelaimingi? Gal todėl jie ir reikalauja sau tokio didelio dėmesio? 

Mylėkite vieni kitus, ypač savo vaikus. Nes tik meilė nugali bet kokius sunkumus. Dažniau apkabinkite, pabučiuokite, pasakykite, kokie jie yra gražūs, talentingi ir brangūs. Ir tada joks baubas nebus baisus.  

Net ir vaiko ištarta frazė: „Mama, tėti, aš esu homoseksualus“. Nes tokiu atveju tai būtų tikrai tik jo pasirinkimas, o ne mūsų visų klaidų pasekmė. Ir tokį jo pasirinkimą mes visi privalome gerbti ir sveikinti! Ir tik tada pasaulyje atsiras taip visų trokštama harmonija ir taika. 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.