Kaziuko mugėje veganę ištiko šokas: išvydus brutalią sceną paplūdo ašaromis

Sveiki, norėčiau pasidalinti asmenine patirtimi-išgyvenimu iš Kauno Kaziuko mugės. Dar dabar prisiminus tiesiog šiurpas krato.

Kaziuko mugė 2018-aisiais vyko Kauno Nemuno saloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaziuko mugė 2018-aisiais vyko Kauno Nemuno saloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

E.

Mar 13, 2018, 1:00 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:12 PM

Taigi, pradėsiu nuo to, jog įprastai daugelį metų Kaziuko mugė vykdavo Laisvės alėjoje, kurioje būdavo tolygus palapinių išdėstymas eilėmis. Šiemet mugė vyko kitur, Nemuno saloje. Toks dalykas nebūtų nutikęs, jei ji būtų vykusi Laisvės alėjoje, kaip visada.

Mugėje dalyvavau kaip prekeivė, pardavinėjome arbatas ir veganiškus sveikuoliškus saldumynus. Rinkdamasi vietą prekybai aš tikrai nenutuokiau, kad renkuosi savo širdžiai giliausią dūrį.

Šioje mugėje, kurioje vyrauja lietuviškų tradicijų plėtojimas, tiesiog norėjome įnešti kitokio suvokimo ir dalintis tuo, kuo gyvename, su visais. Atvykę, kaip ir visi, įsikūrėme mums skirtoje vietoje. Tuomet pasižiūrėjome priešais ir išvydome užrašą: „Jūs užsakote – mes iškepame“. Tuo metu dar nenutuokėme, kokia kančia slypi viduje. Žmonės lyg nujausdami fotografavo net sunkvežimio išorę.

Suvokusi realią situaciją viduje maldavau: „O ne, prašau, tik ne tai, apie ką aš galvoju.“

Atvirai – aš likau pritrenkta. Tik išvydę tą vaizdą žmonės nieko nebematydavo aplink, ne tik fotografuodavo gyvūnus, bet ir darydavosi selfius (liet. asmenukes), mums buvo šokas. Paukštynas ir mėsinė priešais mus.

Susiradome mugės organizatorius ir paklausėme, ar galime persikelti palapinę į kitą vietą, nes rinkdamiesi vietą net nenutuokėme, kad atsidursime prieš tokį skausmą. Deja, išgirdome tik tai: „Jums teks susitaikyti ir būti tolerantiškais.“

Tačiau įsivaizduokite save: ar jūs galėtumėte toleruoti tokius vaizdinius tris dienas, už metro prieš jūsų akis? Po keleto minučių aš pratrūkau ašaromis ir savivališkai persikėlėme į kitą vietą. Aišku, ten taip pat sulaukėme skundų, klausė, ką čia darome ir taip toliau, bet visgi ašaros nugalėjo.

Pardavinėjome arbatas ir veganiškus sveikuoliškus saldumynus, publika buvo labai įvairi. Visgi džiugina tai, jog sugebėjome išlikti palaikomi mažumos. Ir netgi apsupti skilandžių, kailių bei sūrių paskleisti bent mažą žinutę. Parodyti žmonėms, jog egzistuoja alternatyvos ir neprivalome gyventi kitų skausmu. Sulaukėme šviesių žmonių palaikymo, tačiau buvo ir įvairiausių, netgi labai įžeidžiančių reakcijų į tai, kuo dalinamės.

Labai tikimės, kad ateityje mugė bus suskirstyta zonomis ar bent jau registruojantis į ją bus galimybė matyti, prie ko ir priešais ką atsidursi. Ačiū už dėmesį ;). Priimkime vieni kitus ;).

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.