Parduoda pamergių sukneles ir perspėja kitas nuotakas nekartoti šios klaidos

Kai su vyru planavome vestuves, įsivaizdavome jas amerikietiško stiliuko – kad tuoksimės kur nors gamtos apsuptyje, po gėlių arka, mūsų sąjungą paliudys kelios dešimtys svečių ir artimiausių draugų pulkas. 

 Nuotaka norėjo, kad jos pulko pamergės vilkėtų tokiomis pačiomis suknelėmis. <br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Nuotaka norėjo, kad jos pulko pamergės vilkėtų tokiomis pačiomis suknelėmis. <br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Nuotaka norėjo, kad jos pulko pamergės vilkėtų tokiomis pačiomis suknelėmis. <br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Nuotaka norėjo, kad jos pulko pamergės vilkėtų tokiomis pačiomis suknelėmis. <br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 16, 2018, 9:15 AM

Norėjo pasipuošusių svečių

Mes labai norėjome pamergių ir pabrolių palydos. Norėjome, kad merginos vilkėtų vienodas sukneles, o vaikinai kostiumo atlape ryšėtų tokios pačios spalvos akcentą. 

Jei būčiau žinojusi, kokios kančios manęs laukia, būčiau tą pačią akimirką metusi savo planus ir kvailas užgaidas. 

Pirmiausia, visoms mano pamergėms kilo klausimas, kam reikia vienodų suknelių. Jos juk individualybės, kaip nori, taip rengiasi. Aha, būtent. Rengiasi kaip nori, ateina į draugų vestuves su džinsais ir nuskalbtomis maikutėmis. Mes savo šventėje norėjome būti pasipuošę ir visus matyti vienodai gražiai pasipuošusius.

Kilo skandalas

Antra bėda buvo pinigai. Kai paprašiau merginų prisidėti prie pamergių suknelių išlaidų, nes juk vis tiek kažką būtų pirkusios apsirengti vestuvėms, kilo didžiausias skandalas. Esą išlaidų ir taip daug, o dar mokėti už kažkokią suknelę, kokios daugiau niekada nevilkės... 

Bandžiau ieškoti kompromiso, kad galbūt merginos nori pasisiūti joms patinkančio stiliaus suknelę, tik medžiagos spalvą reikėtų suderinti visiems vienodą. Ne. Visos buvo kategoriškos. Tuomet su vyru pasitarėme, kad apmokėsime penkių pamergių sukneles. Juo labiau, kad siuvėja buvo mano teta, padarė didelę nuolaidą, siuvo praktiškai už dyka, todėl ir didelio finansinio nuskausminimo nebuvo. Reikėjo nusipirkti tik norimos medžiagos. 

Nebuvo laimingi

Galiausiai suderinome, kad už sukneles mokame mes, bet pamergėms vis tiek teks jomis pasipuošti. Buvo pasirašyta taikos sutartis. Tačiau ir čia pasakyti „Ačiū Dievui“ tikrai negalėjome.

Galiausiai suknelės buvo pasiūtos, vestuvės įvyko. Pamergės sukneles persirengė nesulaukusios vidurnakčio... Dabar turiu galvos skausmą jau antrą sezoną bandydama jas parduoti. Niekas nenori pirkti, nes suknelės jau nešiotos arba neatitinka išmatavimų, arba netinka spalva, arba pasiuvimas, arba medžiaga. 

Parašiau savo nesusipratimą kitoms būsimoms nuotakoms, kad nekartotų mūsų klaidų. Geriau jau merginos rengiasi kaip nori, geriau nebus gražių nuotraukų, bet neturėsit papildomų rūpesčių ir išlaidų, kokių mes turėjom.   

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.