Incidentas prie kasos: „Norėjau sugrūst tam vyrui marškinius į gerklę“

Smagu, kad Kaune atsidarė „Pepco“. Tik gaila, kad kai kurių pirkėjų kultūra – žemiau plintuso...

 Pirko daug moterų, taip pat ir su mažais vaikais.<br> D.Umbraso nuotr.
 Pirko daug moterų, taip pat ir su mažais vaikais.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kaunietė

2018-04-22 12:08

Užstrigo eilėje

Atidarymo dienomis nuėjau į „Pepco“. Prisirinkau vaikiškų rūbelių ir tik tada pamačiau, kokio ilgumo eilė. Tiek to, galvoju, tiek rinkausi, atstovėsiu. Žmonių – iki parduotuvės vidurio sustoję, bet kasininkės dirbo greitai, tai visai normaliai slinkomės pirmyn.

Daug moterų buvo su mažais vaikais, gal juos atsivedė matuotis. Erzulys didžiulis, visi pavargę. Jau stoviu 15 minučių, nebedaug liko ir staiga eilė užstrigo. Dar prastai tą dieną jaučiausi, tai karšta, bloga pradėjo darytis, jau ėmiau keiktis, kad atėjau. Trypčioju vienoj vietoj 5 minutes, 10... Nesuprantu, kas yra, iš kur tas strigimas?

Mama su dukra šalia manęs pradėjo dairytis į priekį, žiūriu ir aš – ogi visus pirkėjus užlaiko vienas vyras. Ryškiai kažkokia negera situacija, nes vyro veidas raudonija, jis kelia balsą, pyksta ant kasininkės. Tada ateina dar viena kasininkė, paskui ir dvi parduotuvės vadovės ar administratorės, nežinau – aukštesnysis personalas. Visos bando jam kažką paaiškinti.

Skandalas dėl marškinių

Tada vyras iškelia džinsinius marškinius, ima putotis ir priežastis paaiškėja. Jis pirko keletą vienodų džinsinių marškinių, iš kurių vienų jam parduoti negalėjo, nes marškiniai neturėjo nei barkodo, nei vidinės etiketės. Viso skandalo esmė: „Parduokit man marškinius!“

Personalas labai mandagiai aiškina, kad to padaryti nėra galimybės, atsiprašo. O vyras sklaidosi: „Kas man iš to jūsų atsiprašymo? Prašau man kompensuoti kokiu nors būdu! Atsiprašo jos... Aš jums tokį skandalą padarysiu, kad geriau nenorėkit!“

Viena moteris eilėje nenutylėjo: „Jeigu dar sklaidysis, tuoj mes jam pačiam skandalą padarysim.“

Iš tikrųjų buvau apšalusi nuo tokio elgesio. Vaikai ėmė erzelioti, kažkas klykti... Eilė pilna moterų, mažų vaikų, buvo ir nėščioji, o vyrukas jau 20 minučių visus užlaiko dėl kažkokių sušiktų marškinių?

Galų gale pardavėjos jam liepė palaukti ir, jei nori toliau aiškintis, pirmiausia praleisti kitus. „A, – sako jis, – gal tikrai.“

Pasijuto galingu

Tai ačiū jums, pone, kad susiprotėjot po tiek laiko! Dieve, seniai nebuvau tokia pikta kaip toj eilėj. Norėjau sugrūsti jam tuos marškinius į gerklę. Kiek reik neturėt kultūros, kad visą parduotuvę šokdintum aplink savo įgeidžius? Ir dar sugadino pardavėjom nervus atidarymo proga, gaila buvo į jas žiūrėti.

Žinot, manau, kai kurie žmonės tiesiog siekia taip gauti dėmesio. Turbūt gyvenimas labai nenusisekęs, dienos nuobodžios, kad neturi geriau ką veikt, tik daryt skandalus iš oro.

„Sulaikysiu eilę, pasijusiu galingas“, – mąsto toks vyras. Na, nors vienoj srity pasijautė, nes kitur turbūt nekaip sekasi.

Linkėjimai jums, pone, ir per mamos dieną nepamirškit atsiprašyti mamos, kad nepaisant jos pastangų šitoks užaugot.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.