Kačiukus gelbėti prašiusi moteris įsiutino – viskas baigėsi keiksmažodžiais

„Gelbėkit kačiukus, kol vyras nepadarė blogų dalykų“, – šitaip atrodė žinutė „Facebook“ grupėje, skelbiančioje apie dovanojamus augintinius, sujaudinusi nemažą būrį internautų. 

 Moters pagalbos šauksmas virto kompensacijos reikalavimu.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Moters pagalbos šauksmas virto kompensacijos reikalavimu.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Moters pagalbos šauksmas virto kompensacijos reikalavimu.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Moters pagalbos šauksmas virto kompensacijos reikalavimu.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Simona

2018-05-06 16:35

Prašė gelbėti kačiukus

Nuotraukoje – katė su mažučiais, ką tik gimusiais kačiukais. Vieni suskubo dalinti patarimus bei gyvūnų globos tarnybos numerius, kiti siūlė jiems savo pagalbą bei pastogę. Treti stebėjosi kačiukams grasinusio vyro žiaurumu. 

Įrašo autorė, pasivadinusi Virginija, teigė, kad vyras būna žiaurus kuomet išgeria, tačiau jai sunku vienai gyventi su vaikais, kurių vienas turi didžiulių sveikatos problemų ir nešioja širdies stimuliatorių. 

Nors „Facebook“ puslapio grupės nariai susirūpino ne tik ką tik gimusiais kačiukais, o visa šeima, ragino apsaugoti save ir vaikus nuo galimo smurto šeimoje, moteris nepaliovė tvirtinusi, kad niekur neis ir prašė gelbėti kačiukus. Mat, jos teigimu, vyras nužudo jau ne pirmą kačiukų vadą, o ji turinti po to su vaikais verkti ir gerti raminamuosius.

Pasipylė įžeidinėjimai

Dvi grupės „Dovanoju augintinį“ narės pasiūlė konkrečią pagalbą. Viena tikino priglausianti katę su kačiukais savo namuose, kita pasiryžo juos nuvežti. Visgi įrašo autorės nuomonės keitimas apsunkino situaciją. 

„Sumokėsiu už kurą, kiek reiks, tik nuvežkite“, – maldavo ji. Po minutės, sulaukusi neigiamų komentarų apie šeiminę situaciją ir itin nerišlią rašybą, ji persigalvojo. 

„Tegu sumeta visi, kurie čia įžeidinėjo, aš nieko nemokėsiu“, – parašė ji. Trečioji narė neištvėrusi pasisiūlė užmokėti už kurą, kad kačiukai su mama būtų išvežti į saugius namus. Buvo sutarta diena bei apytikslis laikas, beliko įvykdyti gelbėjimo operaciją.

Sutartą dieną viena iš merginų iš pradžių gavo prašymą kompensuoti jos vaikui moralinę žalą. Mat šis labai verks, jei kačiukai bus išvežti. Mergina, anot Virginijos, turėjo nupirkusi atvežti konstruktorių „Lego“. Atsisakius jai tai padaryti, gelbėtoja gavo nesibaigiančią įžeidinėjimų laviną.

„Tai kur veši paėmus... Gelbėtojos b***, apsimetėlės dvi“, „Atvaryk, imk tuos katinus, sprinkit abi su ta daune“, – šitokios žinutės mirgėjo telefono ekrane. 

Keitė nuomonę

Nuomonę keičianti ir meluojanti moteris šokiravo jau ne vienos grupės vartotojus. Vieni teigė atpažįstantys ją. „Taigi čia ta vežimų pjaustytoja“, – rašė komentaruose kai kurie nariai. Jie teigia, kad moteris prisiima dovanojamų daiktų iš kitų grupių teigdama, kad jų neturi, o vėliau kitur juos pardavinėja. 

Viena iš komentatorių baisėjosi: „Tegu su daiktais elgiasi kaip nori, nors ir toks elgesys yra negražus, nesąžiningas. Tačiau melagingai prašyti pagalbos gyvūnams, o vėliau geranoriškus žmones keikti? Šitaip negalima. Prieglaudos lūžta nuo gyvūnų, išsilaiko tik iš gerų žmonių valios. O čia toji nuoširdi pagalba buvo paniekinta, sugaištas žmonių laikas. Kitą kartą tikru pagalbos prašymu galime nebepatikėti.“ 

Pagalbą transportu norėjusi suteikti mergina pasakoja: „Pamačiau „Facebook“ įrašą. Pagailo katinų, tikrai. Kita mergina pervedė pinigus. Už ją ruošiausi vykti katinų paimti. Visa laimė, kad neklaidžiojau, neieškojau, o susisiekiau su įrašo autorės mama, pas kurią laikinai glaudėsi katinų šeimyna. Ši teigė, kad katinai jau kitur, jiems, esą, ten saugiau nei pas dukrą. O vėliau sulaukiau ir pačios Virginijos žinučių su įžeidinėjimais mano ir kitos merginos adresu. Tekstas nerišlus, sunku suprasti, nuotaikos bei nuomonės keičiasi beveik kas žinutę... Manau, reiktų, kad ja ir jos šeima pasidomėtų, ne tik gyvūnų apsaugos draugijos, bet ir vaikų teisės. Kažin, ar toks žmogus gali būti socialiai atsakingas už mažamečius, nekalbant apie gyvūnus.“ 

Dar viena gelbėtoja, sutikusi priimti katinų šeimyną į savo namus, teigė, kad tokioje situacijoje yra pirmą kartą. 

„Jaučiuosi apgauta, netgi žiaurokai, – guodžiasi ji. – Pastoviai buvo tempiama guma, žaidžiama mūsų geranoriškumu, pastangomis, laiku. Kai paklausiau, galiausiai Virginija pradėjo mane įžeidinėti, užuot suteikusi normalią informaciją apie katinėlių buvimo vietą.“ 

„Šias laikais nesunku apsimesti bet kokiu asmeniu internete, – kalbėjo vienas iš „Facebook“ vartotojų. – Lengva suklaidinti žmones norint pasidaryti sau pramogą. Tačiau verta pagalvoti apie tai, kad negalima meluoti prisidengus nelaime. Kiekvienam iš mūsų gali kažkas nutikti. Gal mums prireiks pagalbos, mūsų vaikams, gyvūnams. Kai kuriais atvejais gali pagelbėti tik geri žmonės, gal net nepažįstamieji. Turime būti vieningi, nepiktnaudžiauti svetimu gerumu. Tokie poelgiai kaip šis yra nepateisinami.“ 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.