Per krikštynas svečiai kilnojo antakius – tokio cirko dar nematė

Šiuolaikiniai tėvai stengiasi skirti visą savo laiką, dėmesį ir pinigus savo atžaloms. Bet kai kurie gimdytojai akivaizdžiai perlenkia lazdą. Ir nesuprantu, ar tai jie daro iš didžiulės meilės savo vaikui, ar iš didelio noro pasipuikuoti prieš kitus ir noro pasirodyti.

 Skaitytoja pasakoja, kad sakrali krikštynų šventė virto į tikrą cirką.<br> “123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Skaitytoja pasakoja, kad sakrali krikštynų šventė virto į tikrą cirką.<br> “123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Skaitytoja pasakoja, kad sakrali krikštynų šventė virto į tikrą cirką.<br> “123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Skaitytoja pasakoja, kad sakrali krikštynų šventė virto į tikrą cirką.<br> “123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 3, 2018, 6:21 PM

Kai kurių tėvų elgesys neretai verčia kilnoti antakius.

Šventė su limuzinu

Šią vasarą vieni geri draugai nusprendė pakrikštyti savo mažąją princesę ir surengė įspūdingą krikštynų vakarėlį. Aišku, jau pamatę specialiai pagamintą vardinį pakvietimą supratome, kad vakarėlio bus išskirtinio. Tikrai neklydome. 

Suglumome jau prie įėjimo į bažnyčią, kai mus pasitiko ne draugai, ne jų tėvai, bet krikštynų planuotoja – plane pasitikslino mūsų sėdėjimo vietą. Pasirodo, į krikštynas draugai susikvietė apie septyniasdešimt svečių... 

Krikštynos vyko vieno miesto prestižine vadinamoje bažnyčioje. Viskas atrodė labai gražu ir sakralu ir prabangu, bažnyčia puošta gėlėmis ir rožiniais kaspinais, angelų giesmes gieda vaikučių choras.

Deja, bet sakrali šventė baigėsi – peržengtus bažnyčios slenkstį ji pasidarė panaši į cirką. Deja, bet cirkas buvo skirtas ne vaikams.

Tėvai ir krikštatėviai su seneliais iš bažnyčios sulipo tiesiai į limuziną, taip pat puoštą rožiniais kaspinėliais ir balionais. Visi buvo kviečiami vykti į netoliese užsakytą sodybą. Nes pakvietime buvo užsiminta, kad šventė bus su nakvyne. 

Ne vaikiškas vakarėlis

Tačiau tai, kas dėjosi krikštynų vakarėlyje, privertė išsižioti beveik visus. Tai buvo visai nepanašu į vaikų šventę su klounais ir batutais.

Tiesa, stalas buvo nuklotas rožiniais patiekalais. Rožiniai saldūs ir sūrūs užkandžiai, rožiniai keksiukai, netgi rožinis padažas kepsniams, „ružava“ bulvių košė ir gėrimai. O didžiulio stalo viduryje, žinoma, puikavosi didžiulis rožinis tortas, puoštas šventės kaltininkės nuotrauka. 

Visi svečiai buvo kviečiami fotografuotis prie fotosienelės, padarytos iš rožinių gėlių ir milžiniškos draugų dukros nuotraukos...

Daugelis svečių tarpusavyje žvalgėsi kilnodami antakius, nes tokios rimtos puotos turbūt nė vienas nesitikėjo. 

Krikštynų vakarėlyje visus stebino vedėjas, laidęs visai nevaikiškus ir netgi netaktiškus juokelius bei tostus apie gandrus, kopūstus ir antrą galą. 

Vakaro kulminacija tapo fejerverkai ir grupės koncertas su Palangos kavinių lygio šlageriais, kurie mažajai šventės kaltininkei jau seniai neberūpėjo, nes ji seniai sapnavo devintą sapną.

Deja, bet apie vaikų pramogas nei tėvai, nei šventės planuotoja visai nepagalvojo. Jie čia organizatoriams mažiausiai rūpėjo. Dainos užstalėje buvo smagios tik pagyvenusiems dėdėms ir tetoms, seneliams ir krikštotėveliams, kurie tokia krikštynų švente atrodė akivaizdžiai patenkinti.

Su vyru ir vaikais nakvoti nelikome dėl sodyboje įsisiūbavusio triukšmingo vakarėlio, grįžome namo. O grįždami svarstėme, ar visas šis šou su šventės planuotoja, floristais, muzikantais ir netgi fotoseienele buvo surengtas iš didelės meilės savo vaikui. Ar iš didelio noro pasipuikuoti? 

 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?