Palangoje meniu pamatę kainas poilsiautojai nusprendė likti alkani

Palangoje paskutinį kartą buvau seniai, tada dar Lietuvoje nebuvo įvestas euras. Ilgokas laikas, bet su šeima nejautėme poreikio ten veržtis. Atostogoms rinkdavomės kitus kraštus.

 D. Umbraso asociatyvioji nuotr.
 D. Umbraso asociatyvioji nuotr.
 V. Ščiavinsko nuotr.
 V. Ščiavinsko nuotr.
 J. Stacevičiaus nuotr.
 J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Donatas

2018-08-24 10:50, atnaujinta 2019-08-20 17:56

Ir štai, šią vasarą su žmona turėjome reikalų tose apylinkėse, važiavome pro šalį ir nusprendėme sustoti kelioms valandoms pasižvalgyti po mūsų vieną iš žinomiausių kurortų, pažiūrėti, kas ten pasikeitė, kas naujo, kokie žmonės ir kaip dabar atrodo miestas. 

Pradžioje su žmona nustebome, kad miestas praktiškai nepasikeitė, jei neskaitysime naujos stoties vietos ir aptvarkytų gatvių. Ką ten galima aplankyti, jau aplankyta tūkstantis kartų. Palangos tiltas ir gintaro muziejus.

Bet kadangi oras buvo gražus, nuotaika irgi gera, tad nusprendėme pasivaikščioti iki Palangos tilto ir pasisveikinti su jūra, galbūt nusimaudyti. 

Bet mane Palangoje stipriai nustebino kitas dalykas – tai kainos. Žinokite, tai jau fenomenas, ar kažkas kitas, bet mūsų tautos verslininkai per kelis mėnesius nori tapti milijonieriais ir iš poilsiautojų išmelžti paskutinius pinigus. 

Suprantu, kad tai yra kurortas, kad ten vietos nuoma kainuoja milžiniškus pinigus, bet, atleiskite, kainynas mus privertė išsižioti. 

Kai užsukome į pirmą pasitaikiusią kavinę ir pamatėme meniu, nusprendėme geriau likti be pietų. Už kepsnį reikėjo pakloti net iki 40 eurų. Mėsainis – 30 eurų. Ilgiau pavaikščiojus buvo galima rasti ir pigesnių patiekalų, bet apetitas jau buvo dingęs.

Kosmosas, mielieji, pats tikriausias kosmosas. Nežinau, ar net užsieniečiai tokius patiekalus gali sau leisti pirkti, o ką kalbėti mums, paprastiems žmonėms, kurių uždarbis 700–800 eurų. 

Su tokiu atlyginimu nelabai ten pailsėsi. Nebent, kaip sako mano geras kolega, pasirenki gyventi supuvusiame namelyje kažkur Palangos užkampyje ir maitintis prekybos centro salotomis. Tada grįžęs kolegoms gal ir gali girtis, kad ilsėjaisi populiariausiame Lietuvos kurorte.

Su žmona pasvarstėme, kad jei jau nori ten gerai praleisti savaitgalį, reikia pakloti ne mažiau kaip 500 eurų. Su žmona pamanėme, kad jei labai norisi pamatyti jūrą, užtenka ir Klaipėdos su molu prie jūros vartų. O po to apsisukti ant kulno ir drožti namo iš prabangiosios „Los Palangės“, kur skaniausi pietūs kavinėje dviems kainuoja 12 eurų. 

Todėl Palangos verslininkams reikia susimąstyti, nes greit nieko gali ir nebelikti.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2018 metų rugpjūčio 24 dieną.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.