Gėlių moteriai padovanojęs vyras nepataikė

Kartais išgirstu skirtingas vyrų ir moterų nuomones apie gėlių dovanojimą. Ar reikia mylimai moteriai dovanoti gėlių? Nusprendžiau patyrinėti šią temą, apklausdama savo drauges ir draugus, koks jų požiūris į gėlių dovanojimą.

Chrizantemos patinka ne visoms moterims, kai kurioms jos asocijuojasi su laidotuvėmis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Chrizantemos patinka ne visoms moterims, kai kurioms jos asocijuojasi su laidotuvėmis.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Vyrai ir moterys pasidalino savo nuomone apie dovanojamas gėles.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Vyrai ir moterys pasidalino savo nuomone apie dovanojamas gėles.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Lektorius Vytautas Jančiauskas atskleidė, kokias dovanas ar gėles geriau dovanoti.<br> Autorių nuotr.
Lektorius Vytautas Jančiauskas atskleidė, kokias dovanas ar gėles geriau dovanoti.<br> Autorių nuotr.
Chrizantemos patinka ne visoms moterims, kai kurioms jos asocijuojasi su laidotuvėmis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Chrizantemos patinka ne visoms moterims, kai kurioms jos asocijuojasi su laidotuvėmis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 10:53 AM, atnaujinta Sep 27, 2018, 11:00 AM

Vyras mąsto praktiškai

Klausimas, ar reikia moteriai dovanoti gėlių iškyla todėl, kad vyrai ir moterys labai skiriasi. Moterį grožis traukia kaip bitę prie gėlės žiedo! Ji žavėsis subtiliai suderintomis spalvomis ir puošnia gėlių puokšte ant stalo. Moteris būtinai pagirs įmantriais ornamentais papuoštą porcelianinį puodelį, iš kurio bus vaišinama arbata. 

Vyro mąstyme vyrauja logika, erdvinis mąstymas, struktūra. Todėl vyras, greičiau pastebės patį stalą, o ne gėlių puokštę ant jo. Jis domėsis, iš ko stalas pagamintas, kur galima tokį įsigyti geriausiomis kainomis. Vyras mąsto praktiškai.

O štai dabar iškyla klausimas apie gėles. Moteris visada vilios nuostabūs gėlės žiedai! Gėlės – tai grožis! Grožis tai moteriškumas. Vyrai galvos, kodėl jai reikia gėlių, kokia nauda iš jų? Juk už kelių dienų puokštė nuvys ir atsidurs šiukšlių dėžėje.

Vis tik vyras, padovanojęs gėlės žiedą savo mylimajai, pamatys plačią šypseną jos veide, spindinčias akis ir netrukus pagalvos: „Gal ir nėra praktiška dovanoti gėles... Bet va, dėl tos šypsenos veide, tai tikrai vertėjo!“ Kai kurie vyrai supranta, kad gėles gera dovanoti, nes tuo momentu mylimoji švyti, išsiskleidžia pati tarsi gėlė ir jaučia dėkingumą.

Vis tik gėles dovanoti nėra praktiška. Čia nėra jokios logikos!

Prilygino aukai

Tyrinėjant šią temą ir klausiant vyrų nuomonės, išgirdau labai įdomų atsakymą: vienas vyriškis pasakė, kad gėlių dovanojimas yra tarsi auka. Jis paaukoja ne tik 5 ar 10 eurų už puokštę, jis, tam tikra prasme, paaukoja ir savo požiūrį, trumpam atsisako savo logikos ir pamiršta, kad dovanotoji gėlių puokštė netrukus atsidurs šiukšlių dėžėje.

Viskas vien tam, kad mylimosios akyse skraidytų drugeliai! Tokiu būdu gėlių dovanojimas įgyja neįkainojamą vertę. Šis procesas turi dalelę tos besąlygiškos meilės, kai vyras atsisako savęs dėl jos, o moteris džiugia širdimi priima šią brangią auką ir deramai įvertina.

Taip turėtų būti. Tačiau realybėje ne visada taip būna. Kalbintas vyras atskleidė, kad ne visos moterys su dėkingumu priima šią dovaną.

Jo gyvenime buvo atvejų, kai įteikus gėlės žiedą, moteris pasakė: „Na štai, atėjai su gėlėmis, tai ko dabar tau reikia iš manęs?!“

Joms sunku priimti gėlių puokštę ir tikėti, kad tam vyriškiui nieko per daug ir nereikia, na gal trupučio dėkingumo. 

Mieli vyrai, visada atsiras tokia moteris, kuriai nereikės jūsų gėlių, kuriai nerūpės grožis, nei jūsų pastangos parodyti dėmesį. Visada atsiras moteris, kuriai bus sunku įtikti su gėlių spalva, kiekiu ar rūšimi. Va ir nereikia tada jų dovanoti!

Tenka sutikti moterų, kurios mėgsta praktiškas dovanas ir joms yra mieliau gauti kokį praktišką suvenyrą. Tokiu atveju taip pat neverta vargintis su gėlėmis. Padovanokite puodelį, šokoladą, muilą, sagę plaukams, nagų laką ar kažką panašaus.

Tačiau daugeliu atvejų moterims patinka gauti gėlių. Mano kalbintos visos penkios draugės patvirtino, jog džiaugiasi, kai vyras įteikia joms kad ir nedidelę puokštelę.

Todėl, mieli vyrai, nepagailėkite kelių eurų, nes mylimoji šypsosis, apkabins jus, pabučiuos, padėkos ir ištirps jūsų glėbyje gavusi vieną rožės žiedelį ar puokštelę lauko gėlių. Jai nebus taip svarbi gėlių rūšis. Jai svarbu pats procesas: jūs galvojote apie ją, ruošėtės, aukojote save dėl tos nuostabios akimirkos, dėl to, kad sukurtumėte jai išskirtinumo jausmą!

Kalbintas vyras priminė, kad anksčiau gėles nešdavo dievybėms ir dabar jomis puošiami šventyklų altoriai. Vyras, įteikdamas moteriai gėlių, tarsi sako: „Tu esi mano dievaitė!“

Kaip sukelti dar didesnį efektą

Jūs taip ją dievinate ir norite sukelti dar didesnį efektą dovanodami gėles?! Seminaro „Ką apie konfliktus turi žinoti kiekvienas“ lektorius Vytautas Jančiauskas atskleidžia, kaip tai padaryti, žinant vyrų ir moterų poreikių įvairovę, kokias dovanas ar gėles geriau dovanoti.

1.      Užtikrintumas. Kai moters poreikis užtikrintumas, ji mėgsta aiškumą, pastovumą, struktūrą, nori žinoti kas bus. Tokiu atveju mylimoji labiau džiaugsis gaudama tos pačios rūšies ir spalvos, jos mėgiamas gėles, pavyzdžiui, baltus bijūnus.

2.      Įvairovė. Šiai moteriai reikalinga emocinė įvairovė. Jai reikia pasidžiaugti, paliūdėti, būti nustebintai. Jeigu jūsų mylimoji turi šį prioritetinį poreikį, ji mėgausis kiekvieną kartą gaudama skirtingos rūšies ir spalvos gėles. Raudoną rožę, kitą kartą orchidėją, vėliau tulpių puokštelę ji priims su džiaugsmu ir plačia šypsena.

3.      Ryšys ir meilė. Būtinai pridėkite ir kelis žodžius, o geriausiai trumpą istoriją, kai mylimai moteriai, turinčiai šį poreikį, įteikinėsite gėles. Papasakokite, kaip ieškojote tinkamos gėlių puokštės, kas jus įkvėpė ją padovanoti, susiekite istoriją su jos vidiniu pasauliu.

Kokių gėlių reiktų privengti?

 V. Jančiauskas seminare prasitarė, kaip kartą pamatė nuostabią baltą gėlę dideliu žiedu, ilgu kotu ir labai tikėjosi pradžiuginti savo mylimąją, ją įteikdamas.

Moteris pasižiūrėjo į šią grožybę ir ištarė: „Negi nežinojai, kad šias gėles neša ant kapų?..“

Yra kelios rūšys gėlių, kurių geriau nedovanoti ir viena iš jų – chrizantemos. Jos dažniausiai nešamos prie kapo. Kita rūšis – tai lelijos. Nors lelijos yra tyrumo, skaistumo simbolis ir labai puošnios gėlės, tačiau jos turi drabužius dažančių medžiagų ir stiprų kvapą, kuriam kai kurie žmonės yra alergiški.

Šie patarimai nėra taisyklė. Viena mano draugė į klausimą, ar džiaugiasi gavusi gėlių, atsakė: „Gavusi gėlių visada džiaugiuosi. Gal svarbiau ne pačios gėlės, bet dėmesys išreikštas per gėles, ar saldainius, pyragėlį, apkabinimą. Aš džiaugiuosi visomis gėlėmis išskyrus skintas rožes, nes jos greitai nuvysta. Jei jos vazonėlyje, tuomet viskas gerai. Man labai patinka geltonos chrizantemų puokštelės, bet niekad nesulaukiu, nes sako – tai laidotuvių gėlės. O man jos primena saulę.“

Moterys yra tokios skirtingos, o jų vidinis pasaulis toks įvairus ir jas visada trauks grožis, įvairiausiomis formomis, kaip bites traukia gėlės žiedai. Mieli vyrai, jūs galite jas visada pradžiuginti nedidele puokštele gėlių.

Parengė blog.apiesantykiuskitaip.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.