Šokiruojanti Ukmergėje suknelę išsinuomojusios emigrantės istorija

Šią vasarą nuvykome su mama į vieną prabangų Ukmergės vestuvinių suknelių nuomos saloną. Žinoma, žinojome, kad kainos didelės, kaip už suknelių nuomą. 

 Nuotaka negali patikėti, kad sumokėjus 700 eurų už suknelės nuomą jai teko papildomai atverti piniginę.<br> Skaitytojos nuotr.
 Nuotaka negali patikėti, kad sumokėjus 700 eurų už suknelės nuomą jai teko papildomai atverti piniginę.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nuotaka

Oct 2, 2018, 7:43 PM, atnaujinta Oct 2, 2018, 8:24 PM

Džiaugėsi vienetine suknele

Pasimatavusi pirmą suknelę dar dvejojau, bet savininkė buvo labai įžvalgi, sakė, kad suknelė vienetinė, dizainerės kurta, tokios niekur daugiau nėra. Pasirašėm sutartį. Suknelės kaina – 700 eurų. Su papuošalais ir nuometu. 

Visa bėda ir mano kaltė, kad tada sutarties neperskaičiau, nes tuo metu laiko jau buvo nedaug likę iki šventės, pati gyvenu užsienyje, todėl tuo metu buvau labai laiminga, kad pagaliau radau savo suknelę.

Tačiau likus mėnesiui iki vestuvių pasipylė internete kitų nuotakų nuotraukos su tokia pačia suknele... Parašiau joms – pasirodo, kas antrame salone nuomoja tokias sukneles ir kainos (300-450 eurų), o mano juk turėjo būti vienetinė... 

Bet kadangi grįžtu į Lietuvą likus savaitei iki vestuvių, o užstatas sumokėtas (350 eurų), mamos įkalbėta nėjau į saloną ir nieko nesiaiškinau. 

Paprašė papildomų pinigų

Grįžusi skambinu salonui, kad patrumpintų suknelę, kurią jau norėčiau atsiimti, bet išgirstu, kad dar turiu sumokėti 100 eurų užstatą ir 20 eurų siuvėjai. 

Žinoma, man tai nepatiko, bet perskaičiau sutartį – taip buvo parašyta. Tačiau manau, kad tokiu atveju privaloma paduodant klientui sutartį perspėti, kas ten parašyta! 

Atvažiavusi atsiimti suknelės sumoku 350 eurų už suknelės nuomą, 100 eurų užstato ir 20 eurų siuvėjai. Dar paduoda nuometą ir pasako, kad jis tikrai suplyš, todėl ir už jį dar reikia papildomai sumokėti 35 eurus. 

Po vestuvių pati negaliu grąžinti suknelės, todėl ją nuveža mama. Užstato negrąžina ir pareikalauja dar 35 eurų už nuometą. Mama, žinoma, sumoka. 

Per daug supurvino

Po visko skambinu į saloną dėl negrąžinto užstato ir klausiu: „Kodėl? Suknelė juk nebuvo suplėšyta ar nepataisomai sugadinta.“ 

Salone man sako, jog apdaro apačia buvo purvina. Taip, sutinku, nes fotografavausi tai lauke, o tą dieną lijo lietus. Man atsako, kad galėjau ir nebūti lauke. 

„Bet palaukit, man per vestuves niekur neiti, nes lyja ir neduok Dieve išsitepsiu suknelę?“ – klausiu jų. 

Man sako: „Taip“. 

„Tai už ką aš moku 700 eurų?“ – vėl paklausiau. Į šitą atsakymą man negalėjo atsakyt. O į pastabą apie „vienetinę“ suknelę, kurią turėjo ne viena mano matyta nuotaka, man paaiškino, kad ji ir yra vienetinė. Nors aš pati turiu gal septynių nuotakų nuotraukas su tokia pačia suknele. 

Tai taip išeina, kad kai nuomojatės sukneles, neduok Dieve išpurvinsit – turėsit susimokėti. 

Užstatą pažadėjo grąžinti, bet kiek nervų sugadino visiems. O salonas buvo tikrai išgirtas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.