Emigrantė prabilo tautiečiams: „Dėl savo gyvenimo esat kalti patys“

Šį laišką skiriu visiems Tėvynėje gyvenantiems lietuviams! Mano rudeniškas apsilankymas mūsų Lietuvėlėje parodė daug negerų dalykų...

 Atvažiavusi į Lietuvą moteris pastebėjo daug negerovių.<br> 123rf nuotr.
 Atvažiavusi į Lietuvą moteris pastebėjo daug negerovių.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irena

Oct 6, 2018, 1:16 PM

Užsienyje gyvenu 10 metų. Ten kiek šilčiau, bet negali gi dėl visko kaltinti oro! Kodėl čia tokia depresija? Visi susiraukę, susisukę ir nusiminę. Didžiausiais hobis – teisti draugus ir apkalbėti kaimynus! Širdį skauda, kad toks piktas mano kraštas.

Matau, kad dėl savo gyvenimo esate kalti patys. Kas gyvena gerai – savo pastangomis gėrį susikūrė. Kas blogai – patys sau juodą debesį ant galvos užsitraukė. Išgirskit, perskaitykit mano patarimus. Gal jie ir ne auksiniai, bet giliausiai iš širdies. Gyvenu laimingą gyvenimą ir linkiu laimės visiems mūsų šalelėje.

Švieskitės!

Domėkitės toliau savo nosies. Kas per mada: grįžtu iš darbo, paėdu, atsisėdu prie teliko ir kirmiju. Mintys užpūsta ir jų sėdėdamas namie nenuvysi. Baratės su šeimos nariais, apšnekat kitus... Neturit ką veikti? Eikit į teatrą, kiną, renginius!

Ar pamenat, kada paskutinį kartą šokot koncerte? Kada puošėtės į operą? Kada skaitėt knygą ir aptarėt ją su kitais knygų klube? Problemoms nelieka laiko, kai laiką skirstai protingai. O gerai išsidūkus naktiniame koncerte – galva ir širdis atkunta.

Rūpinkitės kūnu!

Svečiuojantis Lietuvoje tampu medike... Aš taip juokais sakau, nes kiekviena giminėlė papasakoja savo sveikatos problemas. Kas skausmais pasiskundžia, kas virškinimu, o visai jaunos panelės – nemiga, storu pilvu, ko tik neprisiklausau.

Keiskite tai! Pradėkit rūpintis savo kūnu. Vitaminai ir papildai – būtinybė. Sportuoti tris-keturis kartus per savaitę taip pat būtina! Turėtų būti privaloma kaip dušas. Kaip metinis apsilankymas pas gydytoją.

Pasiimkit savo šiaurietiškas lazdas ir pirmyn į parką! Su drauge užsirašykit į zumbą. Ar tiesiog į sporto klubą – su treneriu vietoj draugyčių. Pamatysit, kokia bus savijauta.

Valgykit normaliai!

Sasyskos, bulvės, bulvės, bulvės, sriubytė iš konservų, taukuose plaukiantys „kepsneliai“ ir vėl bulvės. Ar čia mityba? Čia savęs užkimšimas šiukšlėmis.

Eikite į ekologiškus turgelius. Sveiko maisto parduotuves. Ne vieną prekybcentrį, o sūrinę, mėsinę, kepyklėlę ir daržovių kioskus. Susirinkite savo vietinių prekijų sąrašą ir skirkite tam laiko, dėmesio bei pinigų. Ką į save dedat – tas ir jaučiasi, ir matosi. Valgykit normaliai, kam save skriaudžiat?

Netaupykit!

Taip, taip, užmėtykit mane akmenimis... Bet netikiu, kad visi taip neturite pinigų. Kiek mūsų močiutėlių verkia dėl mažos pensijos? Ir kiek jų yra atsidėjusios tūkstantėlį kitą trečią – grabui ar vaikaičių dovanoms?

Neverkite taupydami, o leiskite. Gyvenimą reikia švęsti. Leiskite sau jį gyventi. Patikėkite mano žodžiu – gyvensit pilnavertiškai, tai mažiau norėsis ir po kaimyno daržą knistis ;).

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.